Boot Scootin Boogie Steps

Inhoudsopgave:

Boot Scootin Boogie Steps
Boot Scootin Boogie Steps
Anonim
Country Western danslaarzen
Country Western danslaarzen

De Boot Scootin Boogie-stappen zijn gemakkelijk te leren en nog leuker om te doen. Met deze eenvoudige gids kun je in een mum van tijd dansen op dit populaire nummer in een country-western bar, op een feest of waar je voeten je ook heen brengen.

Een populaire line-dance

Net als veel countrylinedansen zijn er verschillende versies van de Boot Scootin Boogie. De meest elementaire passen kunnen in een mum van tijd worden geleerd, en vervolgens kun je enkele versieringen en mooiere passen leren terwijl je geniet van de dans op een weekendavond met andere country-westerndansers.

De Boot Scootin Boogie wordt beschouwd als een viermurenlijndans op basis- tot gemiddeld niveau. Er zijn 32 tellen in de choreografie en de dans wordt bijna altijd uitgevoerd op het Brooks en Dunn-nummer met dezelfde naam als de dans.

Leer de Boot Scootin Boogie-stappen

De eerste stap wordt "Vine Right, Kick Left" genoemd. Bijna elke dansstap in het nummer noemt eenvoudigweg de bewegingen zoals deze.

  1. Begin door met je rechtervoet naar rechts te stappen. Stap vervolgens achter je rechtervoet aan je linkerkant. Herhaal stap rechts naar rechts en trap dan je linkerbeen naar voren.
  2. De volgende stap is "Vine Left, Kick Right, Kick Left, Kick Right": stap naar links op je linkervoet. Stap dan achter je linkervoet naar rechts; stap vervolgens naar links op je linkervoet en trap dan met je rechtervoet naar voren. Zet je rechtervoet naast je linkervoet en herhaal de trap deze keer met je linkervoet naar voren. Keer alles om door je linkervoet naast de rechterkant te zetten en dan je rechtervoet naar voren te trappen.
  3. De volgende stap bestaat uit een beweging genaamd "hielverschuivingen", die wordt gedaan door op je rechtervoet naast je linkervoet te stappen, zodat je voeten bij elkaar worden geplaatst. Verplaats je hielen naar rechts en vervolgens naar links. Herhaal de verschuiving naar rechts en verplaats ze vervolgens naar het midden om de stap te voltooien.
  4. Dit is het echt leuke gedeelte: "stomp, stamp, trap, trap balwissel", wat je doet door twee keer met je rechtervoet te stampen en dan de rechtervoet naar voren te trappen. Herhaal deze trap en stap dan op de bal van je rechtervoet, zodat deze zich naast je linkerkant bevindt. Verplaats uw gewicht naar de linkerkant en stamp nogmaals met uw rechtervoet. Schop je rechtervoet twee keer naar voren en je bent klaar met de echt leuke stap 4.
  5. Deze sectie staat bekend als "stap naar voren, raak een stap terug", stap naar voren op je rechtervoet en breng dan de linkervoet naast de rechterkant. Stap links achteruit en breng dan de rechtervoet naar binnen zodat deze de linkerkant raakt.
  6. Eindelijk, de laatste van de basisstappen van het lied, stap rechts achteruit en breng dan je linkervoet samen met een aanraking. Stap links naar voren en schuif vervolgens je rechtervoet naar links. Draai een kwartslag naar links en herhaal deze combinatie totdat je een volledige cirkel hebt rondgedraaid.

Een andere versie van de dans

Een andere versie, de "boot scoot", is iets eenvoudiger, en hoewel het er in principe hetzelfde uitziet, kan het iets gemakkelijker te leren zijn:

  1. Begin met je voeten bij elkaar
  2. Draai op de bal van je voet naar links
  3. Draai op je hielen naar links
  4. Draai de hielen naar rechts
  5. Draai de ballen van de voeten naar rechts
  6. Stap naar voren en naar rechts. Herhaal en stap naar voren en naar links.
  7. Schop naar voren met je linkervoet
  8. Trap naar voren met je rechtervoet
  9. Ga terug naar rechts en stap dan terug naar links.
  10. Schop met je linkervoet, schop met je rechtervoet
  11. Schuif naar voren naar links en beweeg je heupen voor je voeten. Herhaal naar rechts.
  12. Schop met je linkerhand en raak dan met je rechterhand je linkerteen aan. Herhaal naar rechts.
  13. Schuif twee keer naar rechts. Tweemaal naar links.
  14. Stap naar voren en draai
  15. Klap

Begin met dansen

Nu weet je hoe je alle stappen van Boot Scootin Boogie moet uitvoeren. Het enige wat je nu hoeft te doen is naar de dichtstbijzijnde honkey tonk gaan. en je kunt elke keer dat het nummer wordt gespeeld genieten van deze country-westerndans!

Aanbevolen: