De waarde van een antieke koffiemolen bepalen

Inhoudsopgave:

De waarde van een antieke koffiemolen bepalen
De waarde van een antieke koffiemolen bepalen
Anonim
Vintage koffiemolen
Vintage koffiemolen

De waarde van antieke koffiemolens varieert van ongeveer €20 tot €100 of meer. Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de waarde van een molen, waaronder de staat, de materialen en zelfs enkele dingen die je niet zou verwachten. Ontdek hoe u een goede deal kunt ontdekken en of uw koffiemaling misschien meer waard is dan een paar uitstapjes naar Starbucks.

Hoe u de waarde van uw koffiemolen kunt vinden

Omdat er zoveel variatie is in de waarde van koffiemolens, helpt het om een proces te hebben om ze te identificeren en te zien hoeveel ze waard zijn. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk weet over uw koffiemolen en de waarde ervan.

1. Inspecteer de molen

Begin met het zorgvuldig inspecteren van uw koffiemolen. Is het een klein, handbediend of aan de muur gemonteerd apparaat voor thuisgebruik? Is het een grote professionele slijpmachine? Noteer op een vel papier alles wat belangrijk is, inclusief de gebruikte materialen en speciale kenmerken zoals versieringen. Zoek ook naar patentnummers en herkenningstekens. Vergeet niet te controleren op labels of namen van fabrikanten, inclusief deze veel voorkomende namen:

  • Landers, Frary en Clark
  • Arcade
  • Parker
  • Onderneming
  • Steinfeld

2. Evalueer de toestand van de molen

Een koffiemolen was een dagelijks huishoudelijk artikel dat in de loop der jaren mogelijk veel gebruikt en misbruikt is. Bovendien is de tijd niet altijd vriendelijk voor materialen als gietijzer en hout. De manier waarop dingen worden opgeslagen, kan de toestand ervan dramatisch beïnvloeden. Kijk eens naar uw koffiemolen en let op het volgende:

  • Roest- Gietijzeren onderdelen zoals het handvat of de binnenste werking kunnen roesten als ze worden blootgesteld aan water. Als de roest licht is, kan deze worden opgeruimd, maar aanzienlijke roest kan schade veroorzaken.
  • Cracking - Veel koffiemolens zijn gemaakt van hout, dat kan barsten als gevolg van veranderingen in vochtigheid en temperatuur. Sommige molens zijn ook gemaakt van porselein of porselein en kunnen ook barsten. Scheuren kunnen afbreuk doen aan de waarde van een koffiemolen.
  • Functionaliteit - Hoewel antieke koffiemolens decoratief zijn, is functionaliteit belangrijk. Als de molen goed werkt en de binnenste delen niet vastlopen, is de molen meer waard.
  • Uiterlijk - Tegenwoordig verzamelen de meeste mensen antieke slijpmachines vanwege hun decoratieve schoonheid, waardoor het uiterlijk van een slijpmachine een belangrijke factor in de waarde ervan is. Idealiter is de afwerking egaal en mooi, en vertonen porseleinen of porseleinen slijpmachines geen vlekken of haarscheurtjes.
Oude Koffiemolen Op Tafel
Oude Koffiemolen Op Tafel

3. Vergelijk met vergelijkbare modellen

Als je zoveel mogelijk over de molen hebt geleerd, is het tijd om hem te vergelijken met recent verkochte exemplaren die vergelijkbaar zijn. Kijk hiervoor naar online antiekwinkels en veilingsites zoals eBay. Zoek alleen naar verkochte artikelen, niet naar slijpmachines die momenteel te koop zijn. Houd er bij het vergelijken van de waarde rekening mee dat mensen alles kunnen vragen wat ze willen voor een item. Het is de vraag of de molen voor die prijs wordt verkocht, die de werkelijke waarde ervan bepa alt. Hier zijn enkele veelvoorkomende voorbeelden ter vergelijking van recente eBay-verkopen:

  • Een houten Arcade-koffiemolen in zeer ruwe staat, verkocht voor ongeveer $ 20.
  • Een Delfts porseleinen molen met een paar kleine chipjes, verkocht voor ongeveer $ 90.
  • Een grote, professionele antieke koffiemolen van Philadelphia Enterprise verkocht voor $350.

Een nauwkeurige waarde

In de meeste gevallen geven deze stappen u een goed idee van de waarde van uw antieke koffiemolen. Als u echter nog steeds niet zeker bent, kunt u overwegen een professionele beoordeling te laten uitvoeren. Of je het nu zelf onderzoekt of laat taxeren, het is geweldig om een goed beeld te krijgen van de waarde van deze unieke keukenverzamelobjecten.

Aanbevolen: