Munten opslaan om hun toestand te behouden

Inhoudsopgave:

Munten opslaan om hun toestand te behouden
Munten opslaan om hun toestand te behouden
Anonim
Muntenverzameling op tafel
Muntenverzameling op tafel

Het verzamelen van munten is een prachtige hobby, maar het is belangrijk om te weten hoe je munten op de juiste manier bewaart om hun waarde te behouden. Munten kunnen duizenden jaren meegaan, maar onjuiste opslag kan hun waarde snel verminderen. Of u nu zilveren munten bewaart die gevoelig zijn voor aanslag of andere munten die u koestert, deze strategieën kunnen u helpen ze veilig te bewaren.

Kies de juiste muntopslagomgeving

Munten zijn gevoelig voor schade als gevolg van een slechte opslagomgeving, waaronder corrosie, aanslag en andere staatsproblemen. U kunt deze schade minimaliseren door de temperatuur en vochtigheid te controleren waar u munten bewaart.

De opslag van munten moet droog zijn

De ideale omgeving voor het bewaren van munten moet droog zijn. Als u vermoedt dat er te veel vocht in huis is of als u gewoon een extra beschermingslaag wilt, voeg dan droogmiddelen toe aan uw muntopslagruimte om overtollig vocht te absorberen.

Muntenopslag moet cool zijn

Weten hoe je munten moet bewaren, betekent weten hoe je ze koel kunt houden. Vermijd vochtige locaties zoals kelders, maar zoek een koele plek in huis om je verzameling te bewaren. Bewaar munten nooit op warme zolders of op andere plaatsen die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen.

Overwegingen bij het opslaan van munten

De materialen die je gebruikt bij het opbergen van je munten kunnen ze beschermen, maar het gebruik van de verkeerde materialen kan ook schade veroorzaken. Wanneer u een opslagmethode kiest, is het belangrijk om deze factoren in gedachten te houden.

Is het oké om munten in plastic te bewaren?

Het is geen goed idee om munten in bepaalde soorten plastic te bewaren. Vermijd langdurige opslag met materialen die polyvinylchloriden (PVC's) bevatten, omdat deze chemicaliën munten kunnen verkleuren. PVC-bevattende kunststoffen zijn meestal flexibel en sterk, dus het is beter om stijve plastic containers voor munten te kiezen. Bewaar munten niet in plastic zakken.

Kun je munten in gewoon karton bewaren?

Gewoon karton vormt een probleem als het gaat om het bewaren van munten. De zwavel in karton versnelt de verkleuring. Dit is niet de manier waarop zilveren munten moeten worden bewaard, waarvan The Assay Office meldt dat ze bijzonder kwetsbaar zijn voor zwavelhoudend karton. Zoek in plaats daarvan naar karton dat speciaal is gemaakt voor het bewaren van munten en weinig zwavel bevat.

Bewaar munten nooit los

Je mag munten nooit los in een doos of tas bewaren. Als de munten tegen elkaar wrijven, veroorzaken ze slijtage. Dit is schadelijk voor de randen en hogere oppervlakken van munten en vermindert de waarde van uw munten. In plaats daarvan moet elke munt op een speciale plek in een map of album of in een eigen hoes of doos staan.

Drie verschillende manieren om een muntenverzameling op te slaan

De beste manier om een muntenverzameling op te slaan, hangt af van de omvang van uw verzameling en de waarde ervan. Dit zijn enkele opties die u kunt overwegen.

Muntmappen en -borden - Goed voor munten met een lage waarde

Je kunt munten bewaren in muntmappen en -borden met voorgesneden cirkels van de juiste grootte. Je duwt de munt eenvoudig in de cirkel en hij blijft op zijn plaats. Volgens Heritage Auctions werken deze mappen en borden goed voor munten van lage waarde, omdat ze een betaalbare organisatie en enige bescherming bieden. Je kunt de juiste maat kopen voor de munt die je verzamelt, en muntmappen zijn te koop voor minder dan tien dollar bij Amazon en andere winkels. Het nadeel van deze mappen is dat je maar één kant van de medaille tegelijk kunt zien en dat de zichtbare kant aangetast kan worden.

Muntenverzamelingsalbums - Goed voor waardevollere munten

Als je een grote verzameling munten hebt en sommige waardevol zijn, kun je overwegen om ze in een album op te slaan. Met muntenopslagalbums kunt u beide zijden van de munten zien, omdat ze worden beschermd door naar beneden schuifbare plastic of Mylar-vensters. Deze zijn echter duurder dan mappen. Plaatsen zoals de Coin Supply Store verkopen albums voor tussen de $ 20 en $ 100, afhankelijk van de grootte. Veel albums zijn ontworpen voor een specifiek type munt.

Individuele munthouders - goed voor de meest waardevolle munten

Zeldzame munten verdienen hun eigen houders. Als u zeer waardevolle munten heeft, raadt Heritage Auctions individuele houders aan. Er zijn verschillende soorten om uit te kiezen, waaronder plastic kisten, dubbelzijdig karton met vensters en verzegelde platen voor gecertificeerde munten. Bij hobbywinkels vind je een verscheidenheid aan opties.

Leer meer over uw munten om de beste opslag te kiezen

Een deel van het weten hoe je munten op de juiste manier kunt opslaan, houdt in dat je zeldzame munten moet identificeren die speciale individuele opslag nodig hebben. Leer waardevolle oude centen, speciale buffelstuivers en andere schatten te identificeren. Door je onderzoek te doen, kun je de juiste materialen en opslagomgeving kiezen om de schoonheid en waarde van je collectie te behouden.

Aanbevolen: