Vintage Lenox beeldjewaarden: hoe u hun waarde kunt vinden

Inhoudsopgave:

Vintage Lenox beeldjewaarden: hoe u hun waarde kunt vinden
Vintage Lenox beeldjewaarden: hoe u hun waarde kunt vinden
Anonim
porseleinen beeldje
porseleinen beeldje

Van felgekleurde vogels tot Disney-iconen, Lenox maakt al meer dan honderd jaar prachtige keramische en kristallen figuren, en door de jaren heen is de waarde van Lenox-beeldjes toegenomen en afgenomen op basis van een aantal verschillende factoren. Maar één ding is niet veranderd: de liefde van mensen voor deze delicate kunstwerken, wat betekent dat je misschien zou willen heroverwegen om de draak te steken met de zogenaamde 'tchotchkes' van je moeder, omdat ze misschien veel meer waard zijn dan je ooit had verwacht.

De keramische beeldjes van de Lenox Corporation

Ondanks dat het bedrijf al sinds 1889 actief is, begon het bedrijf Lenox pas in de jaren tachtig met de productie van hun nu geliefde glaswerkfiguren. Pas in 1981, toen ze de Lenox Collectibles Division oprichtten, begonnen ze een verscheidenheid aan verzamelobjecten voor thuis uit te brengen. Interessant is dat in 2005 een groot deel van het bedrijf, inclusief de Collectibles-divisie, werd verkocht aan Dept. 56.

Prijsgidsen helpen bij het bepalen van de waarden van vintage Lenox-beeldjes

Het is nooit verkeerd om ouderwets te denken als het om antiek gaat, en een geweldige manier om meteen een idee te krijgen van hoeveel je Lenox-beeldjes waard zijn, is door een prijsgids aan te schaffen. Wanneer je een van deze compilaties doorbladert, zorg er dan voor dat je de beschrijvingen van de staat ervan begrijpt, want de staat waarin je beeldje verkeert zal een enorm effect hebben op de waarde. Een artikel in de originele doos kan bijvoorbeeld vijftig procent meer verkopen dan een artikel zonder doos.

Evaluatievoorwaarden

Taxateurs en verzamelaars gebruiken bepaalde termen om de waarden van antieke Lenox-beeldjes te beschrijven, net zoals ze dat doen met andere verzamelobjecten. De voorwaarden helpen de koper te begrijpen waarom een verzamelobject op een bepaalde manier geprijsd is. Het is belangrijk dat de beginnende verzamelaar de tijd neemt om deze voorwaarden te begrijpen voordat hij een aankoop doet.

  • MIB- Nieuw in de doos. Dit betekent dat het item in nieuwstaat verkeert.
  • NIB - Nieuw in doos. Dit betekent dat het item niet is gebruikt of uit de doos is gehaald, behalve voor evaluatie.
  • Geschatte waarde - Het item is getaxeerd door een professional en heeft een waarde gekregen. Dit is niet hetzelfde als de verkoopprijs.
  • Excellent - Dit betekent dat het item geen verkleuring, scheuren, chips of andere problemen heeft. Het ziet eruit als nieuw.
  • Zeer goed - Het artikel kan stoffig zijn of moet worden schoongemaakt. Er kunnen een paar minuscule krasjes op zitten.
  • Goed - Het item kan een kleine chip of kras vertonen.
  • Redelijk - Er kunnen chips zijn, reparaties zijn uitgevoerd of krassen op de verf.

Recente Lenox-waarden op de markt voor verzamelobjecten

Vintage Lenox beeldje waarden Infographic
Vintage Lenox beeldje waarden Infographic

Hoewel de waarde van verzamelobjecten van maand tot maand kan veranderen, kun je een redelijk goed idee krijgen van hoe waardevol je beeldjes zijn door te controleren waarvoor de beeldjes in een vergelijkbare staat onlangs zijn verkocht. Als het om Lenox-beeldjes gaat, lijkt het erop dat de beeldjes die momenteel het meest verzamelbaar zijn, de beeldjes zijn die eind jaren tachtig en negentig zijn uitgebracht. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat ze een populair item waren om als cadeau te kopen en dat nu de volgende huidige veilinggeneratie de stukken van hun ouders doorverkoopt. Bovendien zijn veel van deze beeldjes uit de jaren negentig nu met pensioen, wat betekent dat je geen officiële vervangingen van Lenox van deze beeldjes kunt ophalen en vervolgens hun prijzen kunt verhogen.

Als het gaat om het beoordelen van deze beeldjes, worden de beeldjes die niet zijn geopend of in de originele verpakking worden geleverd, voor hogere bedragen verkocht dan de beeldjes die helemaal geen verpakking hebben. Uiteraard zullen exemplaren met zo weinig zichtbare slijtage en schade voor de hoogst mogelijke bedragen worden verkocht. Dat gezegd hebbende, gok je een beetje als het om Lenox-beeldjes gaat, omdat ze vanaf slechts $ 5 tot wel $ 1.000 kunnen worden verkocht, afhankelijk van hun staat, zeldzaamheid en interesse van de verzamelaar.

Om een idee te krijgen van welke beeldjes momenteel populair zijn op veilingwebsites en wat hun gangbare prijzen zijn, zijn hier een paar voorbeelden van Lenox's vintage beeldcollecties.

Lenox's vogelbeeldjes

De vogelbeeldjes van Lenox variëren in stijl, hoewel de meest populaire op de markt vandaag de dag de enkele vogelfiguren uit de jaren negentig zijn. Zoals je kunt zien, kunnen deze vogels voor een breed scala aan prijzen worden verkocht, hoewel ze gemiddeld rond de €15-€30 liggen.

  • 1991 paars vinkbeeldje - Verkocht voor $ 2,25
  • Vintage Amerikaans distelvinkbeeldje - Verkocht voor $ 24,99
  • Beperkte oplage bluebird 2002-beeldje - aangeboden voor $ 60
  • Vintage bluebird-beeldje - Verkocht voor ongeveer $ 49,50
  • 1992 Nature's Bounty blauwe gaai-beeldje - Verkocht voor $ 55

Lenox's Lady Beeldjes

De verschillende damesbeeldjes van Lenox weerspiegelen een meer traditioneel ontwerp en zien er in essentie precies uit waar de meeste mensen aan denken als ze zich een porseleinen verzamelfiguur voorstellen. Misschien vanwege deze concurrentie met andere, luxere bedrijven zoals Lladro en Hummel, om delicate vrouwelijke figuren te creëren, worden de vintage dames van Lenox gemiddeld slechts voor ongeveer $ 15-$ 25 verkocht.

  • Vintage dame in een tuin met bloemenmand - Verkocht voor $ 18
  • Vintage lentepromenade met parasolbeeldje - Verkocht voor $ 14,99
  • Vintage zondag in het park beeldje - Verkocht voor $ 26,00

Lenox's Kerstmanbeeldjes

Verrassend genoeg produceerde Lenox een aanzienlijk aantal kerstmanfiguurtjes over een periode van meerdere jaren. Deze figuren zijn nu een geliefde decoratie voor de feestdagen en kunnen voor €20-€50 verkocht worden, afhankelijk van wat de kerstmannen missen in hun collecties en hoeveel ze bereid zijn te betalen om het tegen de feestdagen te hebben.

  • 10 kleine kerstmanfiguurtjes uit 1994 - Verkocht voor $ 42,99
  • Vintage Noordpool brievenbus Kerstman beeldje - Verkocht voor $ 18,99
  • 1999 potlood-kerstmanbeeldje - Verkocht voor $ 24,95

Lenox's dierenbeeldjes

Hoewel Lenox veel katten- en hondenbeeldjes produceerde, zijn die van een meer landelijk en exotisch type waardevoller op de huidige markt voor verzamelobjecten. In feite worden deze dierenbeeldjes gemiddeld voor ongeveer €30-€40 verkocht.

  • 1992 baby neushoorn beeldje - Verkocht voor ongeveer $35.97
  • 1998 doosschildpadbeeldje - Verkocht voor $ 24,99
  • 1995 bedreigde dieren 'Baby Zebra' beeldje - Verkocht voor $69.99

Lenox's Disney-beeldjes

Natuurlijk zou je nalatig zijn als je naar vintage Lenox-beeldjes kijkt als je geen rekening houdt met hun langdurige Disney-partnerschap. Deze Lenox-figuren produceren gelicentieerde figuren uit een reeks geanimeerde catalogi van Disney en kunnen op de markt voor maar liefst geldbedragen worden verkocht.

  • Vintage kristal Winnie de Poep met gouden bij - Verkocht voor $38
  • Vintage Pooh Bear en Knorretje muziekdoos - Verkocht voor $30
  • Vintage Ariël en Eric 'Moonlight Kiss' beeldje - Verkocht voor $199
  • Haak en Smee, in doos, beeldje - Verkocht voor $ 499,97
  • Vintage zeven dwergen, Sneeuwwitje en Prins beeldjes - Verkocht voor $695

Lenox's kerststalfiguren

Interessant is dat de kerststalfiguren van Lenox ook dure items zijn op veilingen, hoewel dit zou kunnen correleren met een ouder publiek dat een meer traditionele decoratieve viering van de kerststal houdt en bereid is deze sets voor aanzienlijke bedragen te kopen.

  • 1991 Beeldjes van Maria, Jozef en kindje Jezus - Verkocht voor $ 50
  • 1995 Drie Wijze Mannen-beeldjes - Verkocht voor $100
  • Vintage kerstolifant - Verkocht voor $ 200

Lenox's Zwaanbeeldjes

Ten slotte zijn de zwanenbeeldjes van Lenox misschien wel in overvloed online te vinden, maar over het geheel genomen zijn ze niet veel geld waard. Je kunt een of twee zwaantjes krijgen voor ongeveer $10-$15.

  • 1999 zwaan taarttoppers - Verkocht voor $10
  • Vintage driedelige kristallen zwanen - Verkocht voor $18
  • Vintage duo roze zwanen - Verkocht voor $ 24,99
  • Vier porseleinen zwanen van verschillende grootte - Verkocht voor $ 22

Manieren om uw Lenox-beeldjes te beschermen

Als u de waarde van uw Lenox-beeldje wilt behouden, moet u een paar belangrijke tips volgen als het gaat om schoonmaken, opslag en onderhoud.

  • Houd je beeldjes uit direct zonlicht.
  • Houd ze uit de buurt van lage plekken waar kleine kinderen of huisdieren ze per ongeluk kunnen breken.
  • Stof ze regelmatig af met een zeer zachte doek.
  • Plaats de beeldjes op een beschermde plek, zoals een porseleinkast of een curiosakast.

Vintage Lenox-beeldjes laten een blijvende indruk achter

Lenox-beeldjes zijn zowel speels als delicaat, en baby's uit de jaren 90 zullen zich zeker herinneren dat ze de planken van hun grootouders met een paar van deze hebben gezien. Wees niet bang, je hoeft je geen zorgen te maken over scherpe woorden en gehavende handen die jouw kant op worden gegooid als je nu naar deze kwetsbare voorwerpen reikt. Sterker nog, ze zijn een behoorlijk populair verzamelobject geworden om op te jagen. Gelukkig is de waarde van Lenox-beeldjes over het algemeen betaalbaar, wat betekent dat je een van deze bijzondere figuren kunt bemachtigen zonder dat je portemonnee gaat huilen.

Aanbevolen: