Kappa Alpha Psi-gezangen

Inhoudsopgave:

Kappa Alpha Psi-gezangen
Kappa Alpha Psi-gezangen
Anonim
Kappa Alpha Psi-gezangen
Kappa Alpha Psi-gezangen

In tegenstelling tot de gezangen van veel andere Griekse organisaties op historisch Afrikaans-Amerikaanse campussen, richten de gezangen van Kappa Alpha Psi zich meer op de prestaties, aantrekkelijkheid en positieve eigenschappen van de 'Kappa-mannen'.

En God schiep de Kappa-man

De Kappa Alpha Psi-broederschap, opgericht in 1911 aan de Universiteit van Indiana, concentreerde zich op het helpen van jonge Afro-Amerikaanse mannen om de uitdagingen van racisme aan die universiteit te overwinnen, in de hoop dat ze ‘de aandacht van zwarte collega’s zouden kunnen vestigen en tot prestaties die hoger zijn dan ze zich hadden kunnen voorstellen." Ze wilden mannen van "cultuur, patriottisme en eer" verenigen in hun broederschap, met een sterk gevoel van niet alleen hun eigen capaciteiten, maar ook van hun verantwoordelijkheid voor de publieke belangen.

Dit thema komt terug in de Kappa Alpha Psi-gezangen, met veel verwijzingen naar een ridderlijke aard en niet te vergeten een keurig uiterlijk. Op de website van het Auburn University Chapter staat zelfs een citaat dat spreekt over de kleuren van de broederschap (karmozijnrood en crème). Het karmozijnrode staat voor moed, maar de crème is voor 'de droom van elke vrouw'. Dit gevoel van zelfvertrouwen is essentieel voor vrijwel elk gezang dat deze broederschap viert.

Sweetheart Kappa Alpha Psi Chants

In overeenstemming met het idee om 'ridders' te zijn die de ideale man van elke vrouw zijn, hebben Kappa-mannen een specifiek soort gezang, het 'Sweetheart Chant' (of 'Sweetheart Kall'), dat tijdens feestjes wordt gezongen door hun dames die aanwezig zijn. Hoewel ze een beetje egocentrisch lijken, zijn ze ook erg positief in hun zelfbevestiging.

''Ik ben mooi aan mijn linkerkant, ik ben mooi aan mijn rechterkant, ik ben zo verdomd mooi dat ik 's nachts niet kan slapen''

Andere gezangen gaan over hoe ze "sexy, stijlvolle dames" en dergelijke zijn, trots om bij hun Kappa-mannen te zijn. De meeste van hen omvatten ook de kenmerkende oproep van "OW, OW, OW!" dat maakt deel uit van veel Kappa-gezangen.

De "Kappa-Bet" en andere gezangen leren

Hoewel ze vooral gefocust zijn op hun eigen prestaties, staan de Kappa-mannen er niet helemaal boven om de andere Griekse organisaties neer te halen. Ze doen het echter op een nogal indirecte manier: door middel van een gezang dat de "Kappa-weddenschap" wordt genoemd en dat helemaal door het Griekse alfabet gaat, met af en toe commentaar. "Alpha, Beta, Gamma, whoa! "het begint en gaat door vele letters totdat het "Kappa Alpha Psi - Until the Day I Die! "bereikt. Het spoort de leden ook aan om "Nooit Omega te zijn!"

In termen van het versterken van hun eigen karaktertrots is er 'the Pin Song', een begeleidend gezang bij het 'Sweetheart's Chant' hierboven, waarin wordt gesproken over de redenen waarom een vrouw met een goed karakter bij een Kappa zou willen zijn Mens:

Omdat hij een Kappa Bold is; Omdat hij een oude ridder is; Omdat hij het Kappa-schild draagt, is dat de reden dat ze moest toegeven.

Een ander populair gezang is het "Kappa Sweetheart", wat eigenlijk een liefdeslied is dat door de Kappa Man voor zijn geliefde wordt gezongen. Het is meedogenloos positief en vleiend, en zet de positieve boodschap van deze broederschap voort. Sommige regels vertellen de jonge vrouw zelfs dat ze zich "nooit ontmoedigd, nooit eenzaam, verdrietig of somber" moet voelen;

Luisteren naar de gezangen

Hoewel het fascinerend is om over de gezangen te leren, is het belangrijk om te onthouden dat deze een rijke geschiedenis hebben, en dat zelfs moderne 'pop'-gezangen zoals 'Yo Baby' specifiek voor de leden van de broederschap zijn, en niet voor imitatie of duplicatie door niet-leden.

Hoewel niet zo wijdverspreid als sommige andere broederschappen, zijn de Kappa Alpha Psi-hoofdstukken geweldige voorbeelden van hoe een broederschap jonge mannen trots, een doel en een gevoel van burgerplicht kan geven.