Delta Sigma Theta-gezangen en -liederen

Inhoudsopgave:

Delta Sigma Theta-gezangen en -liederen
Delta Sigma Theta-gezangen en -liederen
Anonim
Delta Sigma Theta treedt op op het podium van Morehouse College
Delta Sigma Theta treedt op op het podium van Morehouse College

Gezangen en liedjes helpen je op te vrolijken en op te vrolijken. Onder studentenverenigingen, zoals Delta Sigma Theta, zijn gezangen een manier om verbondenheid en zusterschap te tonen. Of ze nu de lof en trots van hun leden zingen, hun oprichters herdenken of leden aansporen tot grootsheid, deze gezangen en liederen zijn inspirerend.

Gezangen

Of ze je nu proberen op te pompen, te pronken met hun stapstijl of gewoon hun oprichters te herinneren, Delta Sigma Theta heeft een aantal zeer unieke gezangen.

1913

Het gezang 1913 vereeuwigt de 22 vrouwen van de Howard University die Delta Sigma Theta heeft opgericht. Het bespreekt hun droom om anderen te dienen en de missie van de studentenvereniging. Je zult dit gezang vaak zien tijdens Founder's Day en tuinstempels. Het heeft ook een nogal indrukwekkende stomproutine die het publiek motiveert.

Je kunt mijn studentenvereniging niet binnenschuiven

Het You Can Not Slide-lied bespreekt de hoge verwachtingen van vrouwen in deze studentenvereniging. Je hebt niet alleen een hoge GPA nodig, maar je moet ook hard werken om een delta te zijn. Dit kun je zien aan de zinsneden: 'Je moet werken en bidden, en een GPA hebben.' Dit gezang wordt gebruikt om trots te tonen op de slimme vrouwen van de studentenvereniging en hun geloof. Bovendien zingt het de lof van de vrouwen die meedoen.

Wat is een delta?

Delta Sigma Theta staat open voor elke vrouwelijke student die momenteel aan een universiteit is ingeschreven, en zelfs alumnae kunnen met terugwerkende kracht in aanmerking komen om lid te worden. In dit Delta-lied vergelijken leden zichzelf met andere studentenverenigingen. Het is een leuke woordspeling die laat zien hoe deze groep opv alt. De teksten vergelijken ze bijvoorbeeld met andere groepen zoals Alphas en Zetas. Dit is een goed spreekwoord voor rekrutering.

In 1908

In 1908 is er nog een gezang dat de oprichters bespreekt. Het doet denken aan hoe de studentenvereniging begon. Het prijst hoe sommige oprichters feitelijk deel uitmaakten van een andere studentenvereniging, Alpha Kappa Alpha, maar ervoor kozen om de Delta Sigma Theta te starten om hun doelen te bereiken.

Jaren geleden

De tekst van Years Ago verandert met de jaren, met de openingszin: 'Blank years ago'. Dit is weer een Founder's Day- en stomp-favoriet, maar deze laat zien hoeveel prioriteit de studentenvereniging aan service geeft. De traditie van activisme en dienstbaarheid is door de jaren heen voortgezet en wordt herdacht met gezangen en gejuich zoals Years Ago.

Delta is de beste (oprichterstap) en Duck Team

Delta Is the Best promoot het zusterschap van de studentenvereniging en hun creatie. Het stelt redenen voor waarom Delta Sigma Theta de beste studentenvereniging is en toont hun trots. The Duck Team is ook een leuk gezang dat de groep promoot en hun superioriteit over de AKA's claimt. Deze gezangen worden veel gebruikt bij tuinstomps of competitieve gezangen.

Liedjes

Naast alleen maar zingen heeft DST ook liedjes die hun missie ondersteunen en wie ze zijn, evenals hun band met elkaar.

Als je ooit

If You Ever is een krachtig nummer dat de lange weg van de universiteit, het zusterschap en de studentenvereniging zelf bespreekt. Het laat zien hoe moeilijk studeren kan zijn, maar toch volharden deze vrouwen nog steeds. Bovendien raakt het de trots van de studentenvereniging en de band van Deltas. Dit nummer is een geweldige manier om zussen een boost te geven of gewoon de saamhorigheid en trots van de studentenvereniging te laten zien.

Liefje liedje

Het lieverdlied is een eerbetoon aan hun liefde en toewijding aan elkaar. Het toont de toewijding en het zusterschap waar deze vrouwen voor staan. Het wordt bij verschillende gelegenheden gezongen, waaronder bruiloften en afstuderen.

Al mijn liefde

Dit is weer een nummer dat hun toewijding aan DST en hun zussen laat zien. Dit blijkt uit teksten als 'Al mijn liefde die ik aan Delta ga geven.' Dit nummer wordt in een groep gezongen en bevat hun handsymbool en unieke OOOOO-OOOOOOP!

Piramidehymne

Dit lied wordt gezongen in een cirkel waar de leden de handen in elkaar slaan. Het wordt gezongen tijdens juweliersceremonies en inducties. Het kan ook door alumni worden gezongen.

De gezangen leren

Delta Sigma Theta, opgericht in 1913, is een historisch zwarte studentenvereniging die openstaat voor alle vrouwen. Verschillende gezangen en liedjes herdenken de stichtende leden, en sommige bespreken de sterke toewijding van de studentenvereniging aan de openbare dienstverlening. De toewijding, werkethiek en zusterschap van de groep maken ook deel uit van hun gezangen en liedjes. Hoewel hun geestdrift en enthousiasme zeker moeten worden nagevolgd, mogen we niet vergeten dat dit vrouwen zijn die zich aansluiten bij een zeer belangrijke traditie, en dat hun liederen en gezangen alleen voor hun groep bedoeld zijn. Als een niet-Delta een van deze gezangen zou zingen, of alle bewegingen van een van hun gechoreografeerde 'steppin'-routines zou stelen, zou dat onethisch en respectloos zijn.