Voorbeeld van adviescontracten voor fondsenwerving & Overeenkomsten

Inhoudsopgave:

Voorbeeld van adviescontracten voor fondsenwerving & Overeenkomsten
Voorbeeld van adviescontracten voor fondsenwerving & Overeenkomsten
Anonim
twee mensen beoordelen het fondsenwervingscontract
twee mensen beoordelen het fondsenwervingscontract

Of je nu een fondsenwervingsconsulent bent, of werkt met een non-profitorganisatie die van plan is dit soort adviseurs in te schakelen, het is belangrijk om de voorwaarden van alle overeenkomsten schriftelijk vast te leggen. Voorbeeldcontracten voor fondsenwervingsadvies zijn waardevolle bronnen die online beschikbaar zijn, soms zelfs gratis, en die u kunnen helpen alle praktische en juridische aspecten van dit soort regelingen te bespreken, zodat alle partijen precies weten wat ze kunnen verwachten. Bekijk de volgende voorbeelden om inzicht te krijgen in wat er doorgaans in de overeenkomsten tussen fondsenwervende adviseurs en hun klanten staat.

Afdrukbare basisfondsenwervingsovereenkomst

Het afdrukbare document hieronder is een zeer eenvoudige voorbeeldovereenkomst die de reikwijdte van de diensten verduidelijkt en schriftelijke goedkeuring van de klant verzekert. Deze voorbeeldovereenkomst is uitsluitend bedoeld ter informatie. Als u een adviseur bent, werk dan samen met een advocaat om een document op te stellen dat aan uw behoeften voldoet. Als u een consultant inhuurt, laat dan een advocaat de serviceovereenkomst beoordelen voordat u deze ondertekent. Klik op de onderstaande afbeelding om het voorbeelddocument te bekijken. Raadpleeg deze handleiding voor Adobe-afdrukbare bestanden als u hulp nodig heeft.

Plaatsen waar u voorbeeldcontracten voor fondsenwerving kunt vinden

Sommige fondsenwervingsconsulenten kunnen ervoor kiezen om een zeer eenvoudige overeenkomst zoals hierboven te gebruiken, terwijl anderen de voorkeur geven aan een geformaliseerd contract. Als u meer geïnteresseerd bent in voorbeelden van gedetailleerde contracten, bekijk dan de onderstaande voorbeelden. Houd er rekening mee dat elke situatie anders is; elk contract dat u gebruikt, moet worden aangepast aan uw situatie en voldoen aan de wetten van de staat waarin het wordt gebruikt.

  • Modelovereenkomst inzake vertegenwoordiging van fondsenwerving - Deze modelovereenkomst, verstrekt door het kantoor van de procureur-generaal van de staat Californië, bevat informatie over Californië-specifieke vereisten voor fondsenwervingscontracten.
  • Overeenkomst fondsenwervingsadvocaten - Ook afkomstig uit een in Californië gevestigde bron, wordt dit voorbeeld van een overeenkomst inzake fondsenwervingsadvocaten geleverd door Stanford Law School. Het richt zich op algemene fondsenwervingsadviezen in plaats van fondsenwerving voor speciale doeleinden.
  • Voorbeeldcontract voor een specifiek doel - De Nonprofit Association of Oregon biedt een complete gids voor het werken met consultants. Het bevat een voorbeeldcontract dat zo is ontworpen dat het eenvoudig kan worden aangepast aan elk specifiek type fondsenwervingsproject.
  • Voorbeeldcontract voor het schrijven van subsidies - Dit voorbeeldcontract is een voorbeeld van een overeenkomst tussen een organisatie en een fondsenwervingsconsulent die wordt ingehuurd om diensten voor het schrijven van subsidies te verlenen.
  • Jaarlijkse overeenkomst voor fondsadvies - Dit voorbeeldcontract, aangeboden door Raise-Funds, geeft een overzicht van wat er mogelijk in een overeenkomst moet worden opgenomen wanneer een adviseur wordt ingeschakeld om te helpen met het jaarlijkse fonds van een organisatie.
  • Overeenkomst voor kapitaalcampagnediensten - Deze voorbeeldovereenkomst beschrijft een overeenkomst voor fondsenwervingsdiensten voor kapitaalcampagnes tussen een gemeente in Texas en een professionele fondsenwervingsconsulent.
  • Overeenkomst voor fondsenwerving voor scholen - Dit voorbeelddocument illustreert een overeenkomst voor fondsenwerving die een school kan gebruiken bij het contracteren met een adviseur voor het leveren van fondsenwervende activiteiten of diensten.

Het doornemen van deze voorbeeldovereenkomsten kan inzicht geven in wat er mogelijk in uw overeenkomst moet worden opgenomen, maar onthoud dat het contractenrecht niet in elke staat hetzelfde is. Als u als fondsenwerver werkt of leiding geeft aan een non-profitorganisatie, is het een goed idee om u aan te sluiten bij uw staatsvereniging van non-profitorganisaties, zoals aangesloten bij de National Council of Nonprofits. Ze bieden leden een verscheidenheid aan bronnen en kunnen u mogelijk doorverwijzen naar een advocaat in uw land die gespecialiseerd is in de non-profitsector.

Verduidelijk de relatie tussen adviseur en klant

Fondsenwervingsconsulenten zijn over het algemeen ervaren professionele fondsenwervers die hun diensten aan meerdere klanten aanbieden in plaats van als werknemer voor één liefdadigheidsorganisatie te werken. Het is erg belangrijk dat zowel liefdadigheidsorganisaties als adviseurs voorzichtig zijn bij het aangaan van fondsenwervingscontracten. Daarom zijn afspraken en contracten zo belangrijk.

  • Niet alle organisaties hebben dezelfde soort hulp nodig van de consultants waarmee ze samenwerken, dus de diensten die een consultant levert zijn mogelijk niet voor elke klant hetzelfde.
  • Consulten en overeenkomsten voor fondsenwervingsadvies verduidelijken de relatie tussen professionele fondsenwervers en de klanten voor wie zij diensten verlenen.
  • Het is essentieel om ervoor te zorgen dat er geen verwarring ontstaat over de geleverde diensten, vergoedingen en betalingsvoorwaarden.

Zoek juridisch advies voor adviescontracten

Hoewel het bekijken van voorbeeldcontracten en overeenkomsten nuttig kan zijn, is er eenvoudigweg geen vervanging voor juridisch advies wanneer u een juridisch bindend document maakt en/of ondertekent. Als u een fondsenwervingsconsulent bent, neem dan contact op met een advocaat voor hulp bij het opstellen van een contract of overeenkomst die geschikt is voor u. Als u een adviseur inhuurt, laat dan een advocaat alle overeenkomsten die de adviseur verstrekt, beoordelen voordat u deze ondertekent. Deze investering kan helpen de rechten te beschermen van individuele fondsenwervingsconsulenten en de non-profitorganisaties die van hun diensten gebruik maken.

Aanbevolen: