Voorbeeld van acceptatietoespraak

Inhoudsopgave:

Voorbeeld van acceptatietoespraak
Voorbeeld van acceptatietoespraak
Anonim
zakenman die een prijs krijgt
zakenman die een prijs krijgt

Als u een onderscheiding ontvangt die wordt uitgereikt tijdens een openbaar evenement of ledenbijeenkomst, wordt van u verwacht dat u een korte dankwoord houdt. Deze toespraak is uw kans om dank te zeggen aan de organisatie of individuen die de prijs heeft toegekend, en dient ook als inspiratie voor anderen die mogelijk vergelijkbare doelen hebben als de uwe.

Sjabloon voor een acceptatietoespraak

Het schrijven van een dankwoord hoeft niet moeilijk te zijn, vooral als je begint met dit invulsjabloon als basis waarop je kunt voortbouwen. Open het sjabloon door op de onderstaande afbeelding te klikken. Als het document niet meteen wordt geopend, gebruik dan de tips in deze handleiding voor afdrukbare bestanden om problemen op te lossen.

Nadat het document is gestart, klikt u ergens in het gemarkeerde gebied om tekstwijzigingen aan te brengen met uw toetsenbord en muis. Je kunt de bewoording zo veel of zo weinig veranderen als je wilt. Zorg ervoor dat je de gebieden tussen de haakjes ([]) invult, omdat deze plekken vertegenwoordigen waar je informatie moet specificeren die relevant is voor jouw individuele situatie.

Als u klaar bent met het aanpassen van het document, gebruikt u de werkbalkopdrachten om het op te slaan en vervolgens af te drukken.

Acceptatie Tips voor het schrijven van toespraken

Ook al kan dit sjabloon u een voorsprong geven bij het schrijven van uw toespraak, het uiteindelijke document zal moeten worden aangepast aan uw specifieke situatie. Belangrijke tips om in gedachten te houden zijn:

  • Vraag voordat u naar de prijsuitreiking gaat of van de winnaar wordt verwacht dat hij een toespraak houdt en vraag hoeveel tijd de persoon krijgt om te spreken. Dit zal u helpen bepalen hoe lang uw opmerkingen moeten zijn.
  • Wees een genadige winnaar, erken anderen die zijn genomineerd voor de prijs (als je toegang hebt tot die informatie) en bedank de uitreikende organisatie en personen die je op weg hebben geholpen met wat je ook doet erkend voor.
  • Denk goed na over de beslissing wie je moet erkennen als je je opmerkingen maakt. Het is veel beter om vooraf tijd te besteden en ervoor te zorgen dat je iedereen erbij betrekt, dan dat je je achteraf moet verontschuldigen omdat je iemand buiten beschouwing laat.
  • Kom niet arrogant over. Zorg er in plaats daarvan voor dat u de onderscheiding accepteert in een geest van nederigheid en dankbaarheid.
  • Eindig met een focus op de toekomst, waarbij u ingaat op wat u mogelijk nog te wachten staat als gevolg van het ervaren van de eer om de prijs te ontvangen.

Een prijs accepteren met stijl

Het houden van een oprechte, hoogwaardige acceptatietoespraak garandeert dat je overkomt als een volmaakte professional die zowel bescheiden als bekwaam is. Oefen uw opmerkingen van tevoren zorgvuldig en neem uw aantekeningen mee, zodat u erop kunt vertrouwen wanneer u uw toespraak houdt.

Aanbevolen: