Voorbeeld van schoolprojectvoorstel

Inhoudsopgave:

Voorbeeld van schoolprojectvoorstel
Voorbeeld van schoolprojectvoorstel
Anonim
man voor laptop die online lessen bijwoont
man voor laptop die online lessen bijwoont

Het schrijven van een voorstel voor een schoolproject kan net zo tijdrovend zijn als het uitvoeren van het project. Maar als u een goede schets volgt, hoeft u het wiel niet opnieuw uit te vinden. De meeste voorstellen (of het nu gaat om professionele zakelijke projecten of schoolprojecten) vereisen dezelfde informatie, dus zodra je de stijl onder de knie hebt, loop je een voorsprong op de rest.

Een projectvoorstel voltooien en gebruiken

Het volgende is een origineel voorstel voor een project met bewerkbare velden. U kunt het voorbeeld downloaden door op de link te klikken. Het voorbeeld wordt geopend op een ander tabblad en van daaruit kunt u het bewerken, afdrukken of downloaden en opslaan. Als u hulp nodig heeft, kan de Adobe-gids voor printables uw vragen beantwoorden.

Gebruik voor deze sjabloon

Behalve dat je een projectvoorstel nodig hebt, zijn er nog een aantal andere toepassingen voor een sjabloon als deze. Gebruik het om:

  • Organiseer uw gedachten en ideeën voor een paper of presentatie.
  • Stel een idee voor voor uw klasproject.
  • Vraag een subsidie aan of doe mee aan een wedstrijd. Als u de sjabloon voltooit, wordt de meeste informatie verzameld die u nodig heeft voor wedstrijden of aanmeldingen.
  • Verzamel informatie voor een essay voor een universiteitsaanvraag. Gebruik het sjabloon om er zeker van te zijn dat u een project volledig en nauwkeurig heeft beschreven.

Tips voor het schrijven van een voorstel

Hoewel je docent misschien een specifiek format heeft dat je moet volgen, bevatten de meeste projectvoorstellen dezelfde elementen.

Projecttitel

De projecttitel moet kort maar beschrijvend zijn, zodat de lezer een idee heeft van wat er wordt gevraagd of ontwikkeld. Gebruik geen acroniemen (zoals POTUS voor ‘President van de Verenigde Staten’), tenzij u ze eerst spelt. Wees ook niet schattig en gebruik geen woorden die als onbeleefd kunnen worden opgevat. Als je niet zeker bent van je titel, vraag het dan aan je leraar.

Projectaanvrager

Je naam, cijfer, klas en andere contactgegevens voor je mentor of voor iedereen die je project leest.

Redenen voor het project

In het gedeelte over de redenen voor het project vertelt u waarom u het project wilt doen. Het kan zijn omdat je werk wilt voltooien voor je afstuderen of een cijfer, of omdat je extra studiepunten of projecten doet die op je cijferlijst staan als je je aanmeldt voor de universiteit. Zorg ervoor dat uw voorstel duidelijk is over waarom u dit nu moet doen.

Kennis van het onderwerp

Beschrijf wat u weet over het onderwerp of voorstel.

  • Ben je er altijd al door gefascineerd geweest? Waarom?
  • Als dit onderwerp nieuw voor je is, hoe zit het dan met je verbeelding?
  • Wat wil of verwacht je te leren over dit onderwerp tijdens dit project?

Vooronderzoek/literatuuronderzoek

Je moet weten hoe je onderzoeksproject in de wereld past (of in context wordt geplaatst), dus je moet het onderzoeken voordat je aan je project begint. Enkele van de vragen waar u over moet nadenken zijn:

  • Wie schrijft er nog meer over dit onderwerp?
  • Is dit onderwerp interessant voor veel mensen?
  • Wat zeggen of schrijven anderen over het onderwerp?
  • Als er niets over dit onderwerp te vinden is, waarom denk je dan dat dit zo is?
  • Hoeveel boeken of artikelen zijn er over dit onderwerp geschreven? Wat zijn de titels en wie zijn de auteurs?
  • Zijn er websites gewijd aan dit onderwerp?

Terwijl u uw voorbereidend onderzoek doet, moet u een korte bibliografie maken, zodat u zich kunt herinneren waar u informatie hebt gevonden. U zult ook aantekeningen willen maken over ideeën die u in uw project kunt opnemen.

Schrijven overzicht
Schrijven overzicht

Projectbeschrijving

In de projectbeschrijving is het doel om uw idee te verkopen. Het projectidee moet een duidelijk, specifiek en gemakkelijk te begrijpen verhaal van het project zijn. De projectbeschrijving moet antwoord geven op het wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe van je werk:

  • Wie was betrokken bij dit onderwerp, de geschiedenis ervan? Wie waren de eersten die dit onderwerp hebben bedacht, geschreven of gedaan?
  • Wat betekent dit onderwerp? Definieer het en leg uit wat het is.
  • Welke impact heeft dit onderwerp op mensen of dingen? Waar is dit onderwerp ontstaan? (In de VS, Europa, enz.)
  • Wanneer werd dit onderwerp belangrijk? Is het altijd belangrijk geweest?
  • Waarom denk je dat mensen over dit onderwerp moeten weten?
  • Welke invloed heeft dit onderwerp op de wereld?

Je moet je verhaal in de ik-persoon schrijven (ik zal het doen, ik ben het van plan, enz.). Gebruik geen lange, complexe zinnen: bij twijfel kun je het beste eenvoudig en zo duidelijk mogelijk schrijven. Probeer niet schattig of academisch te klinken: het is het beste om als uw stem te klinken en enthousiast en opgewonden te zijn over het project. Je moet niet veel tijd besteden aan het beschrijven van het onderwerp. Beschrijf in plaats daarvan wat u wilt doen en wat u wilt bereiken met de nieuwe kennis.

Projectresultaten

Het gedeelte over projectresultaten moet specifieker zijn dan de reden voor het project. Je vertelt de lezer wat je tijdens het project verwacht te creëren of produceren. Met andere woorden: wil je een paper, boek, poster of website compleet hebben? Heb je kennis opgedaan waarmee je door kunt stromen naar een andere klas? Bied enkele details aan, zoals het aantal woorden dat u gaat schrijven of het soort illustraties dat u gaat gebruiken. Als je iets maakt dat mensen misschien kunnen gebruiken (bijvoorbeeld een studentengids voor het schrijven van papers), leg dan uit hoe je het beschikbaar gaat maken voor mensen.

Tijdlijn of taken

Hoewel u geen dagelijkse tijdlijn hoeft te schrijven, moet u wel aangeven welke activiteiten u gaat doen en wanneer. Een tijdlijn kan tekst, een diagram of een tabel zijn. Zodra u uw taken kent (onderzoek, interviewen, schrijven, fotografie, lay-out), krijgt u een beter idee van hoe u uw tijd kunt besteden en kunt u alle deadlines halen.

Toezicht

Leg in het gedeelte over toezicht uit wie je gaat begeleiden of helpen, en waarom die mentor de beste persoon voor de baan is. Is dit een leraar waarmee u in eerdere projecten hebt samengewerkt? Kent deze docent of mentor jouw onderwerp en wil hij/zij je helpen met je onderzoek? Zal uw mentor uw project lezen of bekijken en feedback geven? Aan wie geef je dit project uiteindelijk, en wie geeft je een cijfer? Als u dit allemaal weet, kunt u de juiste hulp vinden wanneer u die nodig heeft, en voorkomt u dat u die belangrijke deadlines mist.

Mogelijke problemen

Denk vooruit. Als je aan een nieuw project begint, weet je nooit waar het je naartoe zal leiden. Soms verwacht je één ding te vinden, en vind je iets heel anders. Het kan ook zijn dat u ontdekt dat er te veel informatie is en dat u uw onderwerp moet beperken. Stel jezelf deze vragen en vertel je lezer hoe je ze wilt oplossen:

  • Kunt u uw deadlines halen?
  • Wat gaat u doen als u van onderwerp moet veranderen?
  • Wat gaat u doen als u merkt dat u moet betalen voor transport of afdrukken? Heb jij het geld om dit project te doen?

Geen van deze problemen kan zich voordoen, maar het is goed om van tevoren na te denken over wat er kan gebeuren.

Project voltooid

Met een beetje planning, een handige tijdlijn en een goed overzicht kunt u uw project plannen, voorstellen en voltooien met tijd over. Laat dingen niet wachten tot het laatste moment!

Aanbevolen: