Hoe lang bak je zalm?

Inhoudsopgave:

Hoe lang bak je zalm?
Hoe lang bak je zalm?
Anonim
Gebakken zalm
Gebakken zalm

Een perfect gebakken stukje zalm is iets moois. Maar het kan lastig zijn om daar te komen. Over het algemeen geldt dat hoe groter het stuk zalm dat u kookt, hoe langer het duurt en omgekeerd. Maar wat betekent dat eigenlijk?

Tijdsduur voor het koken van zalm

De hoeveelheid tijd die nodig is om zalm te koken, hangt van verschillende factoren af. Gebruik deze tips om het juiste moment voor jouw zalmgerecht te vinden.

  • Voor filets zonder bot, zonder vel of zonder vel verwarm je de oven tot 400 F. Bak een filet van 2 inch dik gedurende 18 tot 20 minuten of tot de gewenste interne temperatuur is bereikt. Een filet van 2,5 cm dik is klaar in 10 tot 12 minuten of wanneer de interne temperatuur is bereikt.
  • Een zalmsteak met bot moet onafgedekt worden gebakken op 400 F gedurende 10 minuten per centimeter dikte of totdat deze de juiste temperatuur heeft bereikt.
  • Bak de zalm in een gesloten verpakking, of het nu perkament, folie of een afgedekte schaal is, op 350 F. Het zal iets sneller koken, dus begin na 10 minuten de temperatuur te controleren en dek de vis opnieuw af tot de de juiste temperatuur is bereikt.

Controleer de zalm regelmatig. Begin na ongeveer 10 minuten met controleren en blijf controleren totdat het vlees van de vis nauwelijks ondoorzichtig roze is en de gewenste interne temperatuur is bereikt. Haal de zalm uit de oven zodra het vlees ondoorzichtig wordt. Serveer onmiddellijk.

Te bereiken temperatuur

De interne temperatuur van elke vorm van gebakken zalm zou, wanneer genomen met een direct afleesbare thermometer, 145 F moeten registreren volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration.

Maar zalm heeft bijna geen collageen en droogt uit bij deze temperatuur. Veel restauranthouders, voedseldeskundigen en thermometerfabrikanten raden aan om te koken tot 125 F.

Een middenwegbenadering zou zijn om te koken tot een interne temperatuur van 130 F. Na een rustperiode van 5 minuten met tentfolie zal het carryover-koken de vis op 135 F brengen.

Volg de laatste twee procedures alleen als uw zalmbron een onberispelijke stamboom heeft.

Vermijd te gaar koken

Wat je ook doet met een heerlijk stuk zalm, laat het niet te gaar worden. Je krijgt een extreem droog en onsmakelijk stukje vis.

Een van de manieren om jezelf wat speelruimte te geven, zodat de kans minder groot is dat de pan te gaar wordt, is door een beetje vocht aan de pan toe te voegen in de vorm van witte wijn, citroensap of olijfolie. Zorg ervoor dat je een beetje zout toevoegt voor de smaak.

Een andere manier om een beetje vocht toe te voegen en te voorkomen dat de vis uitdroogt als deze te gaar is, is door de zalm te marineren voordat hij wordt gekookt. Vis absorbeert marinades zeer snel. 15 minuten zwemmen en het is klaar om gekookt te worden.

Oventemperatuur

Een ander ding dat bepa alt hoe lang de zalm gebakken wordt, is de oventemperatuur. Recepten voor het bakken van zalm vereisen doorgaans een oventemperatuur tussen 350 F en 400 F. De zalm moet altijd in een voorverwarmde oven worden geplaatst. Koken in een oven die niet is voorverwarmd kan ervoor zorgen dat de vis uitdroogt.

Zalm is je vriend

Zalm is niet alleen een heerlijke voedselvis, omdat het een vette vis is, hij zit boordevol omega-3 vetzuren, heeft een lage glycemische index, bevat weinig calorieën, heeft kankerbestrijdende eigenschappen en zit boordevol vitamines. Behandel zalm dus goed en hij zal je vriend voor het leven zijn.

Aanbevolen: