Hoe lang rooster je zalm in een oven?

Inhoudsopgave:

Hoe lang rooster je zalm in een oven?
Hoe lang rooster je zalm in een oven?
Anonim
geroosterde zalm
geroosterde zalm

Braden is een uiterst gezonde manier om zalm te bereiden. Extra vet in de vis brengen door een beetje extra vergine olijfolie of een klontje boter te gebruiken is een optie, maar niet noodzakelijk voor het succes van het gerecht. Geroosterde zalm kookt snel, gelijkmatig en heeft een eenvoudige, heerlijke smaak.

Timing van zalm in de oven

Het duurt gemiddeld 6 tot 12 minuten om een stuk zalm te braden, maar deze keer zal variëren afhankelijk van de dikte van de filet of biefstuk. Het duurt langer om een groter, dikker deel van de zalm (8 tot 10 ounces) door te koken dan een kleiner deel (6 ounces). Een goede vuistregel is dat het ongeveer 6 tot 8 minuten duurt voordat een filet gaar is per centimeter dikte. De FDA raadt aan om alle vis te koken tot een interne temperatuur van 145 graden Fahrenheit.

Hoe u uw zalm kunt braden

  1. Meet de zalmfilets op het dikste punt. Voor elke zalmdikte van 1/2 inch plaats je de vis 5,5 cm van de grill. Dus voor een filet van 2,5 cm dik plaats je het rek op 10 cm afstand van de warmtebron.
  2. Voordat u de oven voorverwarmt, plaatst u het rek op de juiste afstand onder de grill bovenaan de oven (in sommige gasovens bevindt de grill zich in een lade onder de hoofdoven).
  3. Plaats de vis met de huid naar beneden en de afgeronde roze kant naar boven op licht ingevette folie, zodat je hem gemakkelijk kunt opruimen. Als u de vis rechtstreeks op een pan legt, zorg er dan voor dat deze geolied is of besproeid met anti-aanbakspray.
  4. Besprenkel de vis met olijfolie en wrijf hem met twee vingers in. Bestrooi met kruiden (zoals dille, tijm of dragon) en een beetje zout en peper voor de smaak.
  5. Plaats de vis in de oven.
  6. Braad de vis volgens de dikte zoals hierboven beschreven - ongeveer 6 minuten per centimeter dikte - en controleer op dit punt of hij gaar is.

Controleren op gaarheid

Controleer de interne temperatuur van de zalmfilets met een digitale thermometer. Als er geen thermometer beschikbaar is, is het mogelijk om de zalm visueel te controleren, maar dan moet je een vork in de filets steken en ze uit elkaar trekken om de textuur van de vis te controleren. Het moet schilferig zijn als het klaar is. Als uiterlijk er niet toe doet, is dit een volkomen acceptabele optie. Als de zalm mooi moet blijven, gebruik dan een thermometer.

Begin met het controleren van de temperatuur van de zalm 4 tot 5 minuten voordat deze klaar is, afhankelijk van de grootte. Begin bijvoorbeeld met het controleren van een filet van 1 inch dik na ongeveer 4 minuten of een filet van 1/2 inch dik na ongeveer 2 minuten. De vis is gaar als het roze is veranderd van doorschijnend naar ondoorzichtig met een beetje goudbruin langs de bovenkant, waar het element het vlees heeft gekaramelliseerd. Haal de vis uit de oven en laat 3 tot 4 minuten rusten.

Vermijd te gaar koken

Te gaar vis - zelfs vette vis zoals zalm - wordt droog en uiterst onsmakelijk. Het toevoegen van vet of vocht door wat olijfolie te besprenkelen of schijfjes citroen op de zalm te leggen kan enigszins helpen om te voorkomen dat de vis uitdroogt, maar het is nog steeds essentieel om de zalm goed in de gaten te houden, zodat deze niet te gaar wordt.

Gezond en gemakkelijk

Zalm is een rijke bron van vetzuren met lange ketens, omega-3 vetzuren genoemd, evenals B-vitamines, eiwitten en antioxidanten. Studies brengen de regelmatige consumptie van zalm in verband met een afname van hartziekten. Mosterd, kruiden (bij voorkeur vers) of zelfs honing kunnen worden toegevoegd voor extra smaak, maar dit is niet noodzakelijk. Soms is de eenvoudigste voorbereiding de beste.

Aanbevolen: