Hoe lang moet uw baby in uw kamer slapen?

Inhoudsopgave:

Hoe lang moet uw baby in uw kamer slapen?
Hoe lang moet uw baby in uw kamer slapen?
Anonim

In de hoop dat je eindelijk even je ogen kunt sluiten? Hier leest u hoe lang uw baby uw kamer moet delen en enkele technieken om beter te kunnen slapen terwijl ze daar zijn.

Jonge moeder kijkt naar haar baby die in een wieg slaapt
Jonge moeder kijkt naar haar baby die in een wieg slaapt

Het zoete geluid van stilte. Het is iets geweldigs dat veel mensen als vanzelfsprekend beschouwen - totdat ze ouders worden. Dan wordt het moeilijk om het te vinden, vooral als je een kamer deelt met je kleintje.

Hoe lang moet een baby in jouw kamer slapen? Ouders die zich afvragen wanneer ze hun schattige kleine kamergenootje naar hun kinderkamer kunnen verhuizen, kunnen verwachten dat ze je ruimte ongeveer zes maanden zullen delen. Terwijl ze daar zijn, ontdek je enkele tips voor zowel jou als je baby om beter te slapen.

Hoe lang baby in jouw kamer moet slapen, volgens de AAP

Volgens de American Academy of Pediatrics (AAP)moet een baby ten minste de eerste zes maanden van zijn leven in dezelfde kamer slapen als zijn ouders Houd er rekening mee dat een volledig jaar nog beter is. Dit moet in een wieg, wieg of co-sleeper zijn, maar nooit in hetzelfde bed als mama en papa. Hoewel het delen van een kamer nachtelijke voedingen een stuk gemakkelijker maakt, is het ook een van de belangrijkste redenen waarom ouders tijdens het eerste levensjaar van hun baby gemiddeld 109 minuten slaap per nacht verliezen. Hierdoor vragen ouders zich misschien af waarom deze richtlijn zo belangrijk is.

Het delen van een kamer houdt je baby veilig

Elk jaar sterven gemiddeld 3.500 Amerikaanse kinderen jonger dan één jaar plotseling en onverwacht in hun slaap of in hun slaapruimte. Deskundigen hebben vastgesteld dat de meeste van deze sterfgevallen worden veroorzaakt door een aandoening die Sudden Infant Death Syndrome (SIDS) wordt genoemd. Recent onderzoek toont aan dat de kinderen die getroffen zijn door deze verwoestende gezondheidstoestand extreem lage niveaus hebben van een eiwit genaamd butyrylcholinesterase (BChE). Dit eiwit regelt het vermogen van baby's om zichzelf uit de slaap te wekken, en zonder dit eiwit is de kans groter dat ze sterven aan wiegendood. Helaas zullen de meeste ziekenhuizen, tenzij u een gedocumenteerde familiegeschiedenis van dit tekort heeft, geen tests voor deze aandoening afnemen.

Daarom bevelen gezondheidswerkers richtlijnen voor veilige slaap aan als tweede verdedigingslinie. Deze omvatten slapen op een stevige, vlakke ondergrond zonder extra beddengoed, het op de rug leggen van uw kind om te slapen en het ten minste de eerste zes maanden van zijn leven bij u op de kamer laten slapen.

Hoe helpt het delen van kamers? De theorie is drieledig:

  • Ten eerste bevordert het de borstvoeding, wat ook wiegendood kan voorkomen.
  • Ten tweede maken we allemaal geluiden in onze slaap, en deze kleine verstoringen kunnen helpen een slapende baby in beweging te brengen. Hoewel dit misschien een slechte zaak lijkt, forceert het een opwinding uit perioden van diepe slaap. Dit zorgt ervoor dat de baby's die moeite hebben met deze taak veilig kunnen blijven.
  • Tenslotte zorgt het delen van kamers ervoor dat u er bent om over hen te waken. Zelfs als je baby blijft slapen, zullen de kleine geluiden jou (en je partner) wakker maken, waardoor je de hele nacht regelmatig in de gaten kunt houden.

Slapen baby's beter in hun eigen kamer?

Dit is de vraag die ouders met slaapgebrek zichzelf misschien stellen. Het antwoord is meestal ja. Uit onderzoek blijkt zelfs dat als uw kind eerder naar zijn eigen kamer wordt verplaatst, het niet alleen langer zal slapen, maar op de lange termijn ook betere slapers zal zijn. Uit hetzelfde onderzoek bleek ook dat ouders, door hun baby in de kamer te houden en consequent om te gaan met periodes van onderbroken slaap, vier keer meer kans lopen op onveilige slaappraktijken, zoals het delen van hun bed. Dit leidt ertoe dat veel ouders hun baby’s naar de crèche overbrengen vóór de door de AAP aanbevolen richtlijn.

Hoewel deze beslissing voor veel ouders goed uitpakt, laten statistieken zien dat wiegendood piekt tussen de leeftijd van twee en vier maanden en dat het risico pas afneemt als ze tenminste de helft van de verjaardag hebben bereikt. Pas na de eerste verjaardag van uw baby verdwijnt dit risico vrijwel volledig. Dit betekent dat u zelf kunt beslissen wat het beste is voor uw gezin. Als u niet kunt functioneren, kunt u niet goed voor uw baby zorgen. Als uw kind echter een BChE-tekort heeft, is monitoring absoluut noodzakelijk. Omdat je niet kunt weten of je kind deze aandoening heeft, is het delen van een kamer de veiligste optie in de eerste zes maanden van het leven van je baby.

Hoe u beter kunt slapen als u een kamer deelt

Elke goede ouder wil doen wat het beste is voor zijn baby, maar jouw mentale en fysieke gezondheid is ook belangrijk. Voor de moeders en vaders die geen moment rust lijken te kunnen krijgen, probeer deze eenvoudige technieken om beter te slapen terwijl je de kamer deelt met je baby.

Stel een bedtijdroutine op

Pasgeborenen hebben geen vast schema, maar binnen een paar weken zullen ze langzaamaan in een routine terechtkomen. Na verloop van tijd zullen de slaapvensters groter worden en zal een schema mogelijk worden.

Het creëren van een regelmatig nachtpatroon kan deze overgang gemakkelijker maken:

  • Geef ze een warm bad en een babymassage.
  • Doe elke avond voor het slapen gaan buikpijn.
  • Bied ze ten slotte nog één voedingssessie aan, vlak voordat je ze neerlegt.

Geef baby's met reflux wat extra tijd om hun eten te laten bezinken terwijl ze rechtop zitten. Deze routine kan helpen om je baby in bedwang te houden en hem snel naar dromenland te laten wegdrijven.

Start ook een routine voor jezelf. Vermijd cafeïne laat op de dag, schakel apparaten met blauw licht een uur voor het slapengaan uit en ga elke avond op dezelfde tijd naar bed.

Leg je baby neer als hij slaperig is

Als je baby je altijd nodig heeft om weer in slaap te vallen, dan zul je veel Z's verliezen. Om deze afhankelijkheid te voorkomen, oefent u met het neerleggen ervan als ze slaperig zijn. Dit zorgt er beter voor dat als ze wakker worden en geen honger of nat zijn, ze zonder jouw hulp weer in slaap kunnen vallen. Wanneer je dit doet, plaats je je handen zachtjes op de borst van de hond, zodat hij of zij zich kan settelen, en loop dan weg. Ze huilen misschien even, maar als ze moe, gevoed en droog zijn, vallen ze in slaap.

Investeer in een luchtfilter

Een verbeterde luchtkwaliteit zorgt er niet alleen voor dat je beter slaapt, maar het geluid dat een typisch luchtfilter maakt, kan ook helpen de luidere geluiden te overstemmen die je maakt terwijl je je klaarmaakt om naar bed te gaan. Omdat je baby waarschijnlijk eerder ten onder zal gaan dan jij, kan dit een groot verschil maken voor de ouders die wanhopig even hun ogen willen sluiten zonder de baby lastig te vallen. Het wordt echter aanbevolen dat u dit apparaat uitschakelt zodra u zich bevindt, zodat u ze kunt horen en zij u de hele nacht kunnen horen.

Moeder zet de luchtreiniger thuis aan voor haar pasgeboren baby die slaapt
Moeder zet de luchtreiniger thuis aan voor haar pasgeboren baby die slaapt

Werk slimmer, niet harder

Voedingen 's nachts mogen geen solo-missie zijn. Als u borstvoeding geeft, neem dan overdag de tijd om af te kolven, zodat uw partner 's nachts een droomvoeding kan krijgen. Een droomvoeding is wanneer een ouder zijn baby voedt terwijl deze slaapt of extreem slaperig is. Door dit te doen, zorg je ervoor dat je baby meteen weer in slaap v alt, in plaats van een herhaling van je avondroutine. Stel dus een tijd in waarop u elke nacht wakker wordt om de baby te voeden voordat hij zelf wakker wordt.

Op dezelfde manier kun je voor baby's die kunstvoeding krijgen elke avond meerdere flessen klaarmaken voordat je naar bed gaat, zodat je meteen kunt beginnen met de droomvoeding van je baby. Hoe minder tijd en energie je verspilt, hoe meer slaap je krijgt!

Verdubbel je fopspenen

Als je baby een binky nodig heeft om in slaap te komen, zorg er dan voor dat er een overschot in de wieg ligt. Hierdoor kunnen ze hun fopspeen beter vinden als deze 's nachts tevoorschijn komt.

Maak je baby wakker

Hoewel eeuwenoud advies ons vertelt om een slapende baby nooit wakker te maken, zal hij 's nachts waarschijnlijk niet naar bed gaan als hij te laat op de dag slaapt. Tussen twee en vier maanden moet uw baby ongeveer twee uur wakker blijven voordat hij naar bed gaat. Naarmate ze ouder en actiever worden, wordt dit venster groter. Let op de klok en wees niet bang om je kleintje op te halen voordat hij of zij de rest van de dag wil begroeten.

Veilige slaap is het belangrijkste

Een baby mag vanaf de geboorte niet in zijn eigen kamer slapen. Het is belangrijk dat ouders ze de hele nacht in de gaten houden, zodat het delen van een kamer de beste keuze is. Als u echter het gevoel heeft dat uw gezond verstand door uw vingers glipt, overweeg dan om met de kinderarts van uw kind te praten om andere problemen uit te sluiten die slaapverstoringen veroorzaken. Koliek, zure reflux, oorinfecties en tandjes krijgen zijn allemaal veelvoorkomende problemen die allemaal de normale slaapgewoonten verstoren. Onthoud ten slotte dat dit hele slaapgebeuren gloednieuw is voor je baby. Het zal even duren voordat ze zich hebben aangepast, maar het zal gebeuren voordat je het weet!

Aanbevolen: