Verlopen luiers? Hoe lang ze meegaan & Wat ouders moeten weten

Inhoudsopgave:

Verlopen luiers? Hoe lang ze meegaan & Wat ouders moeten weten
Verlopen luiers? Hoe lang ze meegaan & Wat ouders moeten weten
Anonim

Hoe lang gaan luiers mee? Wij hebben de vuile details!

baby- en luiers
baby- en luiers

Vervallen luiers? Het lijkt een domme vraag, maar met de absorberende korrels, de toegevoegde geuren en de plantaardige materialen lijkt het aannemelijk dat een luier slecht kan worden.

Gelukkig hebben we dit onderzoek tot op de bodem uitgezocht. Hier leest u hoe lang luiers meegaan en wat u kunt doen met extra's die u misschien nog heeft liggen!

Vervallen luiers?

Nee! Luiers verlopen niet. Bepaalde eigenschappen van dit product zullen echter na verloop van tijd verslechteren. Dit is de reden waarom de meeste fabrikanten ouders aanradenhun luiers binnen twee jaar na de aankoopdatum te gebruiken. Dit geldt voor zowel gewone als milieuvriendelijke luierproducten.

Wat kan er gebeuren met oude luiers

Als je ze langer dan twee jaar bewaart, kunnen er een paar dingen gebeuren:

  • Verminderde absorptie:De superabsorberende polymeergelparels die je aantreft aan de binnenkant van de luier van je kind, zijn uiterst effectief in het wegtrekken van vloeistof van de gevoelige huid. Deze stoffen zullen echter na verloop van tijd verslechteren. Dit kan leiden tot lekken en een groter aantal luieruitslag. Wanneer dit gebeurt, kun je ze het beste weggooien.
  • Verkleuring: Naarmate de tijd verstrijkt, zullen oudere luiers ook de neiging hebben een gele tint aan te nemen. Op dezelfde manier zullen luiers die gekleurd zijn of bedekt zijn met ontwerpen vervagen. Hoewel dit geen invloed heeft op hun vermogen om stinkende rommel op te zuigen, maakt het ze wel tot iets dat je waarschijnlijk niet aan anderen moet geven.
  • Ineffectieve vochtigheidsindicator: Veel moderne luiers zijn nu voorzien van een handige strip die aangeeft wanneer uw kind heeft geplast. Dit maakt het bepalen of ze al dan niet onbenullig zijn, snel en gemakkelijk. Helaas zal broomthymolblauw, de kleurveranderende chemische stof die de aanwezigheid van urine aangeeft, ook afbreken als luiers worden bewaard bij hoge hitte of hoge luchtvochtigheid.
  • Lagere elasticiteit en hechting: De meeste luiers zijn uitgerust met elastische banden rond de beeninzetstukken en de taille. Dit materiaal kan degraderen, wat tot lekkages kan leiden. Bovendien zal de plakstrip aan de voorkant van de luier, die de lipjes op hun plaats houdt, na verloop van tijd minder effectief worden. Beide omstandigheden kunnen tot uitbarstingen leiden. Dit is nog een voorbeeld waarbij ouders beter af zijn als ze iets nieuws kopen.

Hoe luiers bewaren om de houdbaarheid ervan te verlengen

luier opslag
luier opslag

De beste manier om luiers op te bergen is door het voorbeeld van de fabrikant te volgen! Ze verpakken deze essentiële babyartikelen in luchtdichte plastic en kartonnen dozen die de blootstelling van het product aan vocht en licht beperken. Hoe simuleer je dit thuis?

  • Investeer in ondoorzichtige containers om ongebruikte luiers uit natuurlijk en vervaardigd licht te houden.
  • Laat de ongeopende hoezen van luiers in de originele plastic verpakking zitten.
  • Als luiers geopend zijn, plaats ze dan in grote hersluitbare zakken, laat er zoveel mogelijk lucht uit, of sluit ze vacuüm in plastic.

Moet weten

Je wilt ook voorkomen dat je deze items in extreme hitte opslaat. Elk merk beveelt een andere temperatuurdrempel aan, dus bezoek de website van het bedrijf of lees de doos.

Ter illustratie adviseert Kirkland Signature om hun luiers onder de 40 graden Fahrenheit te houden, terwijl Pampers aanbeveelt om "luiers in een droge opslagruimte te bewaren waar de temperatuur 85 graden Fahrenheit of minder is."

Dit betekent dat de zolder en de garage problematische opslagplekken zijn. Bewaar uw overgebleven luiers in plaats daarvan op kamertemperatuur; een kast, voorraadkast, opslagruimte of zelfs onder een bed zijn allemaal prima plekken. Als je luiers op de juiste manier bewaart, kun je er twee jaar mee doen, of mogelijk zelfs langer!

Andere toepassingen voor overgebleven luiers

Voor de ouders die hun laatste kind krijgen, of gewoonweg niet de ruimte hebben om overgebleven luiers op te bergen, zijn er talloze manieren om de luiers van je baby te gebruiken zonder zorgen over verspilling. Deze omvatten:

  • Een luiertoren maken als babycadeau:Elke nieuwe ouder verwelkomt een collectie luiers, vooral als ze in verschillende maten verkrijgbaar zijn. Dit maakt een luiertoren tot een uiterst attent cadeau!
  • Doneren aan een ouder in nood: Het National Diaper Bank Network is een geweldige bron voor het vinden van goede plekken om je ongebruikte luiers te geven. Ouders kunnen ook contact opnemen met lokale bedrijven en organisaties om te zien of iemand in hun gemeenschap dit essentiële babyartikel kan gebruiken. Sommige hiervan omvatten:.

    • Kerken
    • Ziekenhuizen
    • Vrouwenopvang
    • Kinderopvang
    • Daklozenopvang
  • Gebruik ze bij incontinente huisdieren of loopse huisdieren: Naarmate onze huisdieren ouder worden, wordt hun vermogen om hun blaas vast te houden gespannen. Luiers zijn een gemakkelijke oplossing. Knip gewoon een gat uit voor hun staart en zorg ervoor dat ze in de taille van uw huisdier passen. Bovendien kunnen overgebleven luiers voor ouders van huisdieren die hun hond niet hebben gesteriliseerd, ook dienen als geweldig puppyslipje voor als uw pup krols wordt!
  • Voering van overstromingsgevoelige deuropeningen: Als je bepaalde ingangen hebt waar tijdens zware regenbuien de neiging bestaat dat er water naar binnen sluipt, kunnen overgebleven luiers je beste vriend zijn! Open ze gewoon en plaats de absorberende binnenkant langs de onderkant van uw deur. Hoewel ze niet kunnen voorkomen dat een regelrechte overstroming uw huis binnendringt, kunnen ze bij kleine lekkages wel uitkomst bieden!

Snelle tip

Als je merkt dat je een behoorlijk overschot aan ongeopende luiers hebt, kun je ze ook terugbrengen naar de winkel waar je ze hebt gekocht en een winkeltegoed krijgen! Dit is een geweldige manier om de rommel op te ruimen en wat geld terug te krijgen.

Hoe lang gaan luiers mee? Ideale opslag staat gelijk aan een lange levensduur

Hoewel dit product technisch gezien een onbeperkte houdbaarheid heeft, is het waarschijnlijk dat als je je luiers op een warme, vochtige of natte plek bewaart, ze niet lang meegaan. Voor ouders die graag luiers inslaan als er uitverkoop is, zorg er gewoon voor dat je een plekje in huis hebt om ze op te bergen. Dit kan ervoor zorgen dat je de langste levensduur uit je luiers ha alt.

Aanbevolen: