20 leuke activiteiten voor senioren om je beste leven te leiden

Inhoudsopgave:

20 leuke activiteiten voor senioren om je beste leven te leiden
20 leuke activiteiten voor senioren om je beste leven te leiden
Anonim

Het feit dat je ouder wordt, betekent niet dat je sociale agenda dat ook moet doen. Versterk uw geest, lichaam en ziel met deze activiteitsideeën.

Senioren doen yoga buiten
Senioren doen yoga buiten

Behoud de goede tijden met activiteiten voor senioren die lichaam, geest en ziel verrijken. Geen enkel type is belangrijker dan een ander, en het beoefenen van verschillende bezigheden kan u helpen een levendig en onafhankelijk leven te leiden. Of je nu een gezonde gepensioneerde bent of behoefte hebt aan een beetje fysieke, mentale of emotionele 'tuning', er zijn genoeg leuke activiteiten voor senioren die je kunt uitproberen.

Senioractiviteiten die het lichaam opbouwen

Elke activiteit die fysieke beweging stimuleert, zal je helpen je lichaam op te bouwen. Naarmate we ouder worden, beginnen we onze fysieke delen steeds minder uit te dagen, wat kan leiden tot een overweldigend gevoel van 'blah'. Het is nooit te laat om weer op het oefenpaard te stappen, en deze opties zijn geweldig voor mensen van alle activiteitsniveaus. Voordat u echter aan een nieuw trainingsregime of fysieke activiteit begint, moet u de goedkeuring van uw arts vragen.

Neem deel aan zilveren sneakers

Silver Sneakers is een programma dat voor Medicare in aanmerking komende lidmaatschappen voor volwassenen aanbiedt aan deelnemende fitnesscentra. Het programma stimuleert gezond leven door middel van fitnesslessen, sociale bijeenkomsten en educatieve seminars. Senioren kunnen ook toegang krijgen tot een programma-adviseur en online ondersteuning om aan hun unieke gezondheids- en fitnessbehoeften te voldoen.

Doe mee aan de Olympische Spelen voor senioren

De National Senior Games Association houdt toezicht op de Senior Olympics, een tweejaarlijkse competitie waarvan je waarschijnlijk niet eens wist dat deze bestond. Mensen van 50+ jaar kunnen op staatsniveau meedoen aan verschillende sporten met als doel een nationaal kampioenschap te winnen. Je kunt de directory met de games van jouw staat raadplegen om te zien hoe je mee kunt doen.

Voeg variatie toe aan uw wandelingen

Een wandeling bij jou in de buurt, in het winkelcentrum, langs het strand of rond je favoriete park is een geweldige manier om de dag te beginnen.

Voor de afwisseling kun je wandelen combineren met een andere activiteit, zoals vogels kijken, een speurtocht of brievenbussen (een buitenactiviteit die wandelen en schatzoeken combineert). Als je een draagbare GPS of smartphone hebt, is geocaching (vergelijkbaar met brievenbusgebruik maar met behulp van GPS-coördinaten) misschien ook iets voor jou. De natuur is herstellend, en slechts één keer per week eropuit gaan kan wonderen doen voor je gezondheid en geluk.

Ga fietsen

Veel gemeenschappen leggen fietspaden aan langs verlaten interstedelijke spoorlijnen. Uw lokale of provinciale parkenafdeling kan u voorzien van fietspadlocaties en zelfs kaarten, of u kunt kijken op TrailLink, de Trails to Rail Conservancy, om te zien of er paden bij u in de buurt zijn.

Ga varen

Kanoën en kajakken zijn uitstekende manieren om naar buiten te gaan, wat beweging te krijgen en de natuur te zien. Het beste van alles is dat u geen boot hoeft te kopen. Kano-liveries verhuren alles wat je nodig hebt tegen redelijke prijzen.

Senior koppel kajakken op het meer
Senior koppel kajakken op het meer

Probeer vissen

Wandelen langs de oever van je favoriete beek of meer, op zoek naar die ongrijpbare forel of meerval, kan een prachtige training met weinig impact opleveren. Als je toevallig een 'keeper' vasthaakt, heb je alle oefeningen die je aankan, en nog wat.

Ga zwemmen

Of ze nu krachtige baantjes trekken of lui met hun hond rond het zwembad peddelen, water kan senioren een intensieve en heilzame oefening bieden. Het is een geweldige manier om de bloedsomloop te vergroten, is perfect voor mensen die kampen met gewrichtsproblemen, omdat het weinig impact heeft en veel weerstand biedt. U kunt dus de helft van de tijd het dubbele van de inspanning doen.

Speel een nieuwe sport

Als je niet zeker weet welke fysieke activiteiten je leuk vindt, kun je lid worden van een seniorencompetitie of met vrienden spelen in het plaatselijke park of recreatiecentrum. Uw enige beperkingen zijn tenslotte uw eventuele gezondheidsproblemen en uw interesse in de sport.

Een paar van de mogelijkheden zijn:

  • Golf
  • Tennis
  • Croquet
  • Badminton
  • Softbal

Ga dansen

Dansen is een geweldige aerobe oefening. Mogelijkheden zijn stijldansen, lijndansen, tapdansen, volksdansen en nog veel meer. Als ballroom of tap niet jouw ding is, maar je houdt nog steeds van dansen, probeer dan Zumba Gold. Zumba is een energieke, op Latin geïnspireerde dansworkout, en de Gold-variant is ontworpen met senioren in gedachten. Je kunt deze lessen vinden in sportscholen, gemeenschapscentra en dansscholen.

Activiteitsideeën voor senioren die de geest uitdagen

De geest scherp houden is belangrijk voor mensen van alle leeftijden, maar het wordt nog belangrijker naarmate je ouder wordt. Degeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer treffen senioren onevenredig zwaar, en hoewel er geen remedie bestaat, kun je ze het beste voorkomen door je geest voortdurend uit te dagen.

Neem een les

Veel hogescholen en universiteiten hebben programma's voor levenslang leren. Senioren worden gegeven door professoren en kunnen genieten van programma's over onderwerpen variërend van architectuur tot vrouwenstudies. Veel van de lessen zijn rijk aan discussies, gastsprekers en excursies. Sommige programma's zijn alleen bedoeld voor senioren, terwijl andere deelnemers de mogelijkheid bieden om bachelorlessen te volgen.

Senioren die een les volgen
Senioren die een les volgen

Start een nieuwe hobby

Waarom zou je niet overwegen een hobby toe te voegen waarvoor je nooit eerder de tijd hebt gehad om deze te ontwikkelen?

Enkele ideeën zijn:

  • Naaien/quilten
  • Kunst en handwerk
  • Sieraden maken
  • Scrapbooking
  • Fotografie
  • Tuinieren met een verhoogd bed
  • Gastronomisch koken

Doe mee aan een scrabble-toernooi

Als woorden jouw ding zijn, wil je misschien overwegen om deel te nemen aan een Scrabble-toernooi. Lokale groepen stellen ze voortdurend samen, of je kunt deelnemen aan de nationale Scrabble-competitie die eindigt in een kampioenschap met geldprijzen.

Leer een nieuw instrument bespelen

Muziek voedt de hersenen. Uit een onderzoek van Brenda Hanna-Pladdy, PhD, en Alicia MacKay, PhD, bleek dat senioren die muziekinstrumenten bespeelden beter presteerden op cognitieve tests dan degenen die niet speelden.

Als je altijd al trompet, saxofoon, gitaar of een ander instrument hebt willen leren spelen, ga dan naar je plaatselijke muziekwinkel en vraag naar privélessen voor senioren voor beginners. Je kunt ook eens kijken naar de New Horizons International Music Association (NHIMA), een non-profitorganisatie die toegang biedt tot het maken van muziek voor volwassenen, inclusief mensen zonder muzikale ervaring en mensen die muzikaal actief waren maar dat al een tijdje niet meer zijn geweest. lange tijd.

Pen op papier zetten

Zoals zoveel dingen gaat schrijven niet zozeer over het eindproduct, maar over het genieten van het proces terwijl je ernaartoe werkt. Toch kan het starten van een schrijfproject lastig zijn, vooral als je fulltime werkte of een gezin grootbracht. Nu u de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, kunt u de pen op papier zetten en uw creativiteit de vrije loop laten.

Hier zijn enkele schrijfprojecten om je op weg te helpen:

  • Werk aan je memoires of leer poëzie schrijven. Boeken in uw plaatselijke bibliotheek, boekwinkel of in uw favoriete lees-app leren u de basisprincipes en helpen u op weg.
  • Probeer je gedachten en herinneringen op te schrijven in een dagboek. Freewriting is een techniek waarbij je gewoon begint met schrijven wat in je opkomt en niet stopt voordat je alles uit je hoofd hebt gehaald en op papier hebt gezet. Het kan een geweldig startpunt zijn voor nieuwe schrijvers.
  • Word lid van een boeken- of schrijversclub in jouw gemeenschap. Het hoeft niet alleen voor senioren te zijn, en door contact te houden met jongere generaties kom je in contact met nieuwe mogelijkheden waar je misschien nog nooit van hebt geweten.

Sociale activiteiten voor senioren die de geest verrijken

Mensen zijn sociale dieren, en we moeten af en toe in de buurt van andere mensen zijn. Hoewel er zeker geestverrijkende activiteiten zijn die je alleen kunt doen, zoals meditatie, zijn groepsactiviteiten voor de meeste mensen verreweg bevredigender. Betrokkenheid bij kerkelijke of maatschappelijke organisaties of tijd die u eenvoudig doorbrengt met familie en vrienden zijn allemaal geestverrijkende activiteiten die u kunt en zou moeten doen.

Bezoek een seniorencentrum

De meeste seniorencentra bieden locaties voor bridge, dammen en andere kaartspellen, maar ook voor handvaardigheidslessen en zelfs oefenprogramma's. Seniorencentra organiseren ook groepsreizen en verzorgen lunches voor deelnemende leden tegen een kleine vergoeding.

senior vrouwen spelen een spel in het seniorencentrum
senior vrouwen spelen een spel in het seniorencentrum

Word lid van de Red Hat Society

Red Hat Society-oprichter Sue Ellen Cooper gelooft dat vrouwen van een bepaalde leeftijd met elan, interesse en enthousiasme kunnen leven. Wat begon toen een paar vrienden van boven de 50 in de jaren negentig met hun rode hoeden thee gingen drinken, is uitgegroeid tot een internationale ‘desorganisatie’.

Word een SCORE-mentor

Gebruik uw lang verworven zakelijk inzicht goed als mentor bij SCORE. Oorspronkelijk een acroniem voor Service Corps of Retired Executives, is SCORE tegenwoordig een krachtig hulpmiddel voor kleine zakenmensen en ondernemers. Als u overweegt om na uw pensionering een eigen bedrijf te starten, kunt u ook van deze service profiteren.

Reis voor de eerste keer naar plaatsen

Of het nu een tropische vakantie is of een uitstapje naar een lokale bezienswaardigheid, er zijn genoeg leuke plekken om te verkennen. Groepen als Road Scholar organiseren reizen die ideaal zijn voor senioren. Als je een partner meeneemt, verander je reis dan in een romantisch uitje in een bed-and-breakfast of een funky vintage motel.

Verrijk je leven door vrijwilligerswerk te doen

Er zijn duizenden goede doelen en maatschappelijke organisaties die om helpende handen schreeuwen. Mensen zoals jij, met waardevolle ervaring en tijd om veranderingen door te voeren, hebben altijd behoefte.

Sommige plaatsen waar regelmatig vrijwilligers nodig zijn, zijn:

  • Ziekenhuizen
  • Hulp bij belastingvoorbereiding
  • Verpleeghuisbezoeken
  • Gemeenschapsevenementen
  • Bibliotheekhelper
  • Museum- of muziekzaaldocent
  • Toeristische attracties

Neem wat tijd om te ontspannen

Van alle activiteiten ter wereld is een van de meest herstellende activiteiten eigenlijk de meest sedentaire. Opzettelijk ontspannen en de controle loslaten is iets dat iedereen zou moeten oefenen. Je kunt je eigen schema bepalen en doen wat je wilt. Reserveer wat tijd op uw dag om achterover te leunen en te ontspannen. Je hebt tenslotte hard gewerkt. Neem de tijd voor jezelf en geniet van het nietsdoen.

Tips voor het leggen van verbindingen en het vinden van activiteiten in uw omgeving

Weten dat je erop uit wilt gaan en nieuwe dingen of activiteiten wilt ervaren is allemaal leuk en aardig, maar die fantasie werkelijkheid maken is moeilijker dan sommige mensen denken. Zelfs met sociale media en directe verbinding via technologie hebben kinderen vandaag de dag net zoveel moeite als senioren om hun mensen buiten de werkomgeving te vinden.

Als jij hier ook last van hebt, volgen hier een paar tips voor het vinden van activiteiten en het leggen van verbindingen in jouw omgeving.

Ga naar de plaatselijke bibliotheek

Bejaard echtpaar leert apparaten gebruiken met bibliothecaris
Bejaard echtpaar leert apparaten gebruiken met bibliothecaris

Je hoeft geen interesse in lezen te hebben om iets uit je lokale bibliotheek te halen. Bibliotheken zijn vaak een verzamelplaats voor gemeenschapsopbouw in kleine steden. Normaal gesproken hebben ze kamers waar mensen een tentoonstelling kunnen organiseren, een vak kunnen leren, een clubbijeenkomst kunnen houden, enz. Neem contact op met uw plaatselijke bibliothecarissen over eventuele aankomende evenementen in de bibliotheek en of u zich van tevoren moet aanmelden.

Gebruik een plaatselijke sportschool om meer te weten te komen over actieve evenementen

Net als bij bibliotheken hebben sportscholen meer dan alleen trainingsapparatuur. Ze organiseren het hele jaar door unieke lessen die je kunt bijwonen. Neem contact op met de receptioniste voor meer informatie over welke lessen ze hebben en of zij (of een van de trainers) op de hoogte zijn van lokale sportclubs waar je lid van kunt worden.

Zoek naar sociale mediagroepen op basis van uw locatie en interesses

Sociale media-apps zoals Facebook hebben hun nadelen, maar één ding dat ze bieden is een kans om nichegroepen bij jou in de buurt te vinden. Typ gewoon uw locatie of iets waarin u geïnteresseerd bent in het tabblad Groepen en kijk wat er naar voren komt. Sluit je aan bij groepen die je interessant lijken en begin met de interactie met de berichten van anderen, en maak er ook zelf een paar. Binnen de kortste keren heb je nieuwe vrienden en activiteiten gepland!

Maak je eigen groep

Platforms zoals Meetup zijn speciaal ontworpen om mensen te helpen contact te maken met andere mensen die in dezelfde dingen geïnteresseerd zijn. Ze laten mensen samenkomen, organiseren een nieuwe ontmoetingstijd en -plaats (persoonlijk of online) en koesteren gesprekken en kameraadschap. Als u geen bestaande groep kunt vinden, kunt u altijd uw eigen groep starten. En Meetup heeft specifiek een eigen Senioren-sectie gemaakt om mensen die zich in dezelfde fase van hun leven bevinden met elkaar te verbinden.

Je kunt ouder worden, maar je sociale leven hoeft dat niet

Het is nooit te laat om te genieten van de dingen waar je van houdt. Zoek uit welke activiteiten je het gelukkigst maken, maak een lijst en duik er meteen in. Wees niet bang om nieuwe activiteiten te ontdekken, vooral als het iets is dat je altijd al hebt willen doen. Geniet van je tijd als zelfstandige senior en laat de goede tijden maar komen!

Aanbevolen: