VR voor senioren kan uw leven verbeteren: hier leest u hoe

Inhoudsopgave:

VR voor senioren kan uw leven verbeteren: hier leest u hoe
VR voor senioren kan uw leven verbeteren: hier leest u hoe
Anonim

Virtuele realiteit is niet alleen meer voor kinderen.

Bejaard echtpaar dat plezier heeft met het spelen van VR
Bejaard echtpaar dat plezier heeft met het spelen van VR

Senioren hebben de valse reputatie gekregen dat ze anti-technologie zijn, maar virtual reality is een systeem dat ze gemakkelijk kunnen overwinnen. Er is een andere benadering van VR voor senioren dan die welke op de markt wordt gebracht voor kinderen en tieners.

In plaats van alles te gamen, kunnen senioren VR thuis gebruiken om sociaal bezig te zijn, hun lichaam te bewegen en hun geest te behandelen. Virtual reality hoeft niet alleen voor jongeren te zijn, en wij vertellen je graag waarom.

Voordelen van het gebruik van virtual reality voor senioren

Kinderen van vandaag met hun VR-headsets zijn meestal tevreden met het rondrennen in verschillende digitale werelden en het aanvallen van videogames vanuit een nieuw integratief perspectief. Bouw je droomhuis, vecht tegen zombies of beleef je Jedi-fantasieën en hanteer een lichtzwaard. De mogelijkheden met VR-technologie zijn schijnbaar eindeloos.

Maar de belangrijkste manier waarop ze aan het publiek op de markt worden gebracht, is als de volgende evolutie in spelsystemen. Maar dit marketingplan negeert alle minder bombastische manieren waarop mensen VR kunnen gebruiken om hun gezondheid en geluk te vergroten.

Bestrijd de effecten van veroudering van alle kanten met behulp van VR. Senioren weten misschien niet precies hoe ze kunnen profiteren van het gebruik van virtual reality, maar er zijn meerdere onderzoeken beschikbaar om te bewijzen waarom dit bovenaan hun verjaardagslijst zou moeten staan.

Senior man met een virtual reality-bril thuis met kleindochter aan zijn zijde
Senior man met een virtual reality-bril thuis met kleindochter aan zijn zijde

VR kan geheugenziekten helpen bestrijden

In een academisch onderzoek uit 2021 hebben onderzoekers 18 verschillende artikelen doorzocht om te zien waar de literatuur momenteel staat over het nut van VR bij patiënten die lijden aan geheugenziekten. Hoewel er nog geen concrete beweringen zijn dat VR geheugenziekten daadwerkelijk bestrijdt of de symptomen verbetert, zijn er correlaties tussen patiënten met dementie en andere geheugenziekten die profiteren van de gesimuleerde zintuiglijke ervaringen in een virtuele wereld.

Naarmate de technologie blijft veranderen en ons begrip van geheugenomstandigheden evolueert, zullen deze virtuele systemen alleen maar nuttiger zijn voor gezinnen en individuen die geheugenverlies ervaren.

VR kan je sociale wereld vanuit huis openen

Als je eenmaal de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt, kan het een uitdaging zijn om regelmatig sociale contacten te leggen. Daarom zie je soms verhalen op het nieuws van senioren die een noodgeval hebben en wekenlang niemand weet dat ze hulp nodig hebben. Dit isolement wordt alleen maar groter als mensen hun fijne motoriek of rijvaardigheid beginnen te verliezen.

Virtuele realiteit kan ervoor zorgen dat senioren zich verbonden voelen met hun wereld zonder ooit hun huis te hoeven verlaten. Verschillende bedrijven hebben VR-programma's gemaakt waarmee senioren verre oorden kunnen bezoeken en tegelijkertijd kunnen deelnemen aan evenementen die in re altime plaatsvinden. Voor velen kan isolatie de echte factor zijn bij het ouder worden, en VR is een manier om dit te bestrijden.

VR kan u helpen de fysieke activiteit te vergroten

Actief blijven, zelfs tot in de 80, is belangrijk. De enige manier om de spiertonus, fijne motoriek en een gebalanceerd intern systeem te behouden, is door actief te blijven. Helaas zijn de apparatuur en lessen die mensen in de zeventig en tachtig nodig hebben meestal niet opgenomen in standaard sportscholen, waardoor ze een minder redelijke optie zijn. Toch hebben zoveel mensen moeite met het vinden van de juiste activiteiten en technieken die ze thuis kunnen gebruiken om actief te blijven.

Dit is waar VR in beeld komt. Virtual reality kan een gamechanger zijn voor mensen die actief willen blijven, maar niet over de ruimte beschikken voor apparatuur, de kennis om de juiste technieken uit te voeren of de interesse in een standaardtraining. U kunt trainingsapparatuur aansluiten op programma's in uw headset of gewoon op activiteiten gebaseerde games gebruiken om uw hartslag te verhogen en uw lichaam in beweging te brengen.

VR-programma's waar senioren dol op zullen zijn

Bejaarde gekleed in motorkleding, VR aan het spelen
Bejaarde gekleed in motorkleding, VR aan het spelen

Natuurlijk is de helft van het probleem van het hebben van een virtual reality-systeem het kennen van de verborgen juweeltjes die je kunt downloaden en spelen. Of je nu je grootouders helpt nieuwe games naar hun systeem te downloaden of technisch onderlegd genoeg bent om de kinderen te laten zien en zelf aan de slag te gaan: we hebben een aantal van de beste VR-games en -apps die momenteel beschikbaar zijn voor senioren.

Rendever's bibliotheek met opties

Rendever is een virtual reality-systeem dat speciaal is gebouwd met senioren in gedachten. Hun "platform is gebouwd met bewoners in gedachten, met een gebruikerservaring ontworpen voor senioren en hun zorgverleners", aldus hun website.

Een paar van de functies van dit VR-programma die senioren thuis kunnen proberen, zijn:

  • Een platform waar gezinnen foto's en video's kunnen uploaden die hun senior familieleden kunnen bekijken
  • Interactieve spellen zoals de "ballonpopper"
  • Een zoekfunctie waarmee senioren virtueel oude en nieuwe locaties kunnen bezoeken

Apollo 11 VR

Stap in het legendarische ruimtevaartuig Apollo 11 en maak een reis naar de maan. Met archiefaudio is deze replicatie van de echte Apollo 11-vlucht slechts een paar klikken verwijderd. Houd er rekening mee dat deze alleen is gemaakt voor gebruik met Quest-headsets.

Natuurtochten VR

Maak kennis met het sublieme door idyllische locaties over de hele wereld te bezoeken met Nature Treks VR. Deze ervaring is geen spel, maar eerder een manier om je zintuigen te stimuleren en interactie te hebben met een natuurlijke wereld die je geen pijn kan doen. Als je iets rustigs en ontspannends wilt waarmee je de wereld rond kunt reizen en de natuur kunt verkennen, dan is dit het spel voor jou.

Beat Sabre

Als je van muziek houdt, op het ritme wilt springen en een beetje wilt zweten, dan is Beat Sabre een geweldig VR-spel. Het is een super populair programma dat de meeste mensen meteen kunnen oppikken en spelen. Gebruik beide armen om dozen kapot te snijden en een slag te maken. Blijf op de lagere niveaus als je het tempo niet kunt opvoeren of ga door naar de razendsnelle niveaus als je meteen een meester bent. Hoe dan ook, het is een geweldige optie om virtual reality te gebruiken als oefening voor senioren.

Golf+

Ondersteund door de PGA is Golf+ de "ultieme golfervaring" voor VR. Perfectioneer je swing en speel op enkele van de beste banen die de echte wereld te bieden heeft. Het is ook een geweldige manier om te socialiseren, omdat je multiplayer kunt spelen met vrienden en familie of met volslagen vreemden. Dit VR-programma voor senioren helpt mensen niet alleen verbonden te blijven met anderen, je krijgt ook op een leuke manier beweging.

Vermillion

Experimenteer met schilderen in een geheel nieuw medium met Vermillion. Met deze VR-game kun je kleuren mengen en alles wat je maar kunt bedenken op een virtueel canvas schilderen. Het neemt de rommeligheid van het echte schilderen weg zonder je in het diepe van de digitale kunst te gooien. Voor senioren die kunstenaar zijn, is Vermillion een geweldige creatieve manier om hun tijd door te brengen.

Ga het ouder worden uit en heb plezier met VR

Omdat de technologie voortdurend verandert, begrijpen we volkomen dat we weerstand hebben tegen het leren van een nieuw programma, maar VR kan het leven van senioren echt verbeteren. Of het nu vanuit een geestelijk of lichamelijk oogpunt is, de duizenden beschikbare games en apps brengen de opwinding en uitdagingen van de wereld naar de bejaardentehuizen. Geef de senioren in je leven, of trakteer jezelf, het geschenk van VR.

Aanbevolen: