Terug naar werkbrieven: voorbeelden voor elke zwangerschapsomstandigheid

Inhoudsopgave:

Terug naar werkbrieven: voorbeelden voor elke zwangerschapsomstandigheid
Terug naar werkbrieven: voorbeelden voor elke zwangerschapsomstandigheid
Anonim

Beheer de overgang naar het werk door uw manager te laten weten wat u nodig heeft.

Jonge moeder met babydochter die vanuit huis werkt
Jonge moeder met babydochter die vanuit huis werkt

Als u zich voorbereidt om na uw zwangerschapsverlof weer aan het werk te gaan, heeft u waarschijnlijk een kilometerslange takenlijst om u op deze overgang voor te bereiden. Het schrijven van een brief over de terugkeer naar het werk (een e-mail of een papieren versie) aan uw werkgever zou een van de dingen op uw lijstje moeten zijn.

Uw manager weet waarschijnlijk dat u terugkeert, maar is mogelijk niet op de hoogte van uw specifieke terugkeerdatum. Door een brief te schrijven, weet uw manager wanneer hij u terug kan verwachten en kunt u bij terugkomst vragen naar eventuele planningswijzigingen en/of accommodaties die u nodig heeft.

Basisbrief terugkeer naar werk

Een basisbrief voor terugkeer naar werk zal in de meeste situaties werken. U kunt uw eigen schrijven of de hier aangeboden teksten gebruiken. Er zijn enkele belangrijke punten die u in elke terugkeer naar werkbrief moet opnemen. Deze omvatten:

  • Je terugkomstdatum
  • Datum waarop uw zwangerschapsverlof begon
  • Accommodaties en schemaverzoeken (indien van toepassing)

Samen met uw brief over de terugkeer naar het werk wilt u misschien ook andere documentatie toevoegen, zoals:

  • Opmerking van zorgverlener
  • Kopie van uw originele brief met zwangerschapsverlofaanvraag
  • Kopie van bevestigingsbrief van goedkeuring zwangerschapsverlof van HR

U kunt de onderstaande brief over de terugkeer naar het werk downloaden en gebruiken om deze naar uw manager te sturen om hem/haar op de hoogte te stellen van uw plannen. Als je hulp nodig hebt bij het downloaden van de afdrukbare brief, bekijk dan deze handige tips.

Brieven voor terugkeer naar werk voor speciale omstandigheden

Er kan zich ook een bijzondere omstandigheid voordoen waarin u enkele wijzigingen moet aanbrengen voordat u weer aan het werk kunt. Dan heeft u een specifiek type werkhervattingsbrief nodig die bij uw situatie past. De onderstaande letters kunnen worden gebruikt om u te helpen de aanpassingen te krijgen die u nodig heeft om uw transitie effectiever te maken.

Brief om vroegtijdig weer aan het werk te gaan

Sommige ouders willen of willen de duur van hun zwangerschapsverlof inkorten en eerder weer aan het werk gaan. In sommige gevallen kan dit om financiële redenen zijn, of een verlangen om terug te keren naar het werk waar ze van houden. Wat de reden ook is, het is belangrijk om uw werkgever op de hoogte te stellen dat u eerder dan gepland weer aan het werk gaat.

Uw brief hoeft niet de specifieke reden(en) voor uw vervroegde terugkeer te bevatten, maar u moet uw manager wel op de hoogte stellen van uw verwachte terugkeerdatum. Sommige werkgevers hebben een bepaalde opzegtermijn nodig (bijvoorbeeld twee weken), dus vraag bij uw personeelsafdeling na hoeveel opzegtermijn vereist is.

Verlengde verlofbrief

Hoewel veel werkgevers openstaan voor een gesprek over extra zwangerschapsverlof, is het belangrijk om je wensen schriftelijk kenbaar te maken. Voordat u om verlengd verlof vraagt, dient u contact op te nemen met personeelszaken om te vragen hoeveel tijd u beschikbaar heeft om met behoud van loon of zonder loon te vertrekken. Elke organisatie is anders, dus zorg ervoor dat u het beleid van uw bedrijf voor extra vrije tijd begrijpt.

Uw verlengde verlofbrief moet ruim vóór uw verwachte terugkeerdatum worden verzonden. Dit geeft uw werkgever de mogelijkheid om uw vervanger te vinden (of te behouden) om uw taken tijdens uw afwezigheid uit te voeren.

Weer aan het werk met een schemawijziging

Als nieuwe ouder kan het zijn dat uw vorige schema niet langer werkt voor u en uw gezin. Misschien wilt u overstappen op deeltijdwerk, moet u uw begin- of eindtijd wijzigen of heeft u gedurende de werkdag pauzes nodig.

Voordat u de brief schrijft, moet u samen met uw supervisor een schema opstellen dat voor u en uw werkgever werkt. Het is nuttig om uw baas te laten weten waarom u een roosterwijziging aanvraagt en hoe u dit wilt laten werken, niet alleen voor uzelf maar ook voor uw werkgever. Deze voorbeeldbrief voor werkhervatting (hieronder) moet worden verzonden nadat u uw voorgestelde nieuwe planning met uw supervisor hebt besproken.

Aanpassingen voor borstvoeding bij terugkeer naar het werk

Doorgaan met het geven van borstvoeding nadat u weer aan het werk bent gegaan, kan betekenen dat u bepaalde aanpassingen nodig heeft. Dit kan een rustige plek zijn om melk af te kolven, geplande pauzes voor het afkolven, een plaats om de melk op te slaan en/of andere wijzigingen in uw schema en werkplek.

De federale wet "Pauzetijd voor moeders die borstvoeding geven" vereist dat alle werkgevers onder de Fair Labor Standards Act (FLSA) vallen om basisvoorzieningen te bieden aan moeders die borstvoeding geven op het werk, waaronder tijd om melk af te kolven en privéruimte die is geen badkamer om te pompen.

Deze voorbeeldbrief is eenvoudig aan te passen aan uw eigen omstandigheden en zal dienen als documentatie van uw verzoek. Verstuur deze brief ruim voordat u weer aan het werk gaat, zodat uw bedrijf passende regelingen kan treffen.

Kan geen taken uitvoeren Brief

Na de geboorte van uw baby kunnen er bepaalde delen van uw werk zijn die u niet kunt uitvoeren. Bijvoorbeeld het tillen van zware voorwerpen of langdurig zitten. Een werkbeperking of -wijziging mag alleen worden aangevraagd als dit medisch noodzakelijk is. In uw brief moet u de reden(en) vermelden waarom u bepaalde taken niet kunt uitvoeren.

Als dit een tijdelijk probleem is, bijvoorbeeld omdat er extra tijd nodig is om de incisie bij een keizersnede te laten genezen, kunt u uw gewijzigde behoeften bespreken met uw supervisor. Als het probleem echter van langere duur is, kan het zijn dat uw werkplek een brief van uw zorgverlener nodig heeft om passende aanpassingen te kunnen bieden. U kunt deze brief het beste gebruiken als vervolg op een gesprek met uw werkgever.

Tips voor het opstellen van de beste terugkeer naar werkbrief

Brieven over terugkeer naar werk hoeven niet erg lang te zijn. Kort, krachtig en bondig is meestal alles wat nodig is om uw punt duidelijk te maken. Hier zijn enkele tips voor het schrijven van een goede brief over de terugkeer naar het werk:

  • Kies e-mail of e-mailformaat. E-mail is misschien oké, maar sommige bedrijven vereisen gedrukte exemplaren/mailbrieven op officieel briefpapier. Neem contact op met uw HR-afdeling waar zij de voorkeur aan geven.
  • Toon enthousiasme. Hoewel u misschien gemengde gevoelens heeft over het achterlaten van uw nieuwe baby, kan het tonen van enthousiasme over uw terugkeer de toon zetten voor een positief rendement. Het kan nuttig zijn om hen te bedanken voor de vrije tijd tijdens deze levensveranderende gebeurtenis.
  • Raak contact met andere ouders. Als u collega-ouders op uw werkplek heeft, neem dan contact met hen op om advies te vragen over hoe u uw brief/verzoek/retour het beste kunt afhandelen. Zij hebben wellicht enkele goede tips en aanwijzingen om de overgang voor u en uw baby wat gemakkelijker te maken.
  • Communiceer duidelijk. Vermeld duidelijk uw terugkomstdatum en eventuele gevraagde planningswijzigingen en accommodaties in de brief, zonder er omheen te draaien.
  • Controleer het bedrijfsbeleid. Als uw bedrijf specifieke regels heeft of als uw contract richtlijnen bevat voor zwangerschapsverlof en terugkeer naar werk, zorg er dan voor dat u hiervan op de hoogte bent. Op deze manier vraagt u niet om accommodaties die niet binnen de mogelijkheden van uw bedrijf vallen.
  • Voeg je eigen stem toe. De meegeleverde sjabloonbrieven zijn een goed begin, maar het is altijd een goed idee om je eigen 'stem' aan je brief toe te voegen, zodat deze niet te horen is voelt muf of generiek aan.

Meer bronnen

Heeft u meer hulp nodig bij het opstellen van uw terugkeer naar uw werkbrief? Boeken met tips voor het schrijven van brieven en voorbeeldbrieven zijn mogelijk verkrijgbaar bij uw plaatselijke bibliotheek of te koop bij uw plaatselijke boekhandel of online. Er is veel informatie online, maar soms wil je gewoon een boek vasthouden en door de pagina's bladeren. Als jij dit bent, hebben we een aantal opties voor je samengesteld.

Handige boeken voor het schrijven van brieven zijn:

  • Webster's handboek voor het schrijven van nieuwe wereldbrieven
  • 1, 001 brieven voor alle gelegenheden: de beste modellen voor elke zakelijke en persoonlijke behoefte
  • Schrijven dat werkt: hoe u effectief kunt communiceren in het bedrijfsleven.

Terwijl u zich voorbereidt op uw terugkeer naar het werk, communiceer zo duidelijk en consistent mogelijk met uw manager en collega's. Andere ouders kunnen u wellicht helpen bij de overgang en ondersteuning bieden. En vergeet vooral niet om geduld met jezelf te hebben terwijl je door deze fase van het ouderschapsproces navigeert.

Aanbevolen: