Feiten over zwemteams op middelbare scholen en uitprobeertips

Inhoudsopgave:

Feiten over zwemteams op middelbare scholen en uitprobeertips
Feiten over zwemteams op middelbare scholen en uitprobeertips
Anonim
Zwemteams op de middelbare school zijn een groot probleem
Zwemteams op de middelbare school zijn een groot probleem

Wil je meer leren over zwemteams op middelbare scholen? Op middelbare scholen met zwembaden en andere zwemfaciliteiten zijn zwemteams vaak een van de populairste schoolsporten, met zelfs meer rekruten dan voetbal. Of je nu wilt weten hoe je in een zwemteam kunt komen of meer wilt weten over wat een zwemteam is, blijf lezen!

Over zwemteams op middelbare scholen

Op scholen met een zwemteam is het team vaak een van de populairste teamsporten. Zwemwedstrijden zijn vaak net zo populair als voetbalwedstrijden. In tegenstelling tot voetbal strijden zwemteams echter in tal van verschillende zwemevenementen, zoals:

  • 200 Medley Relay (een race van 200 meter waarbij 4 zwemteamleden elkaar in het water 'taggen')
  • 200 meter vrije slag
  • 100 meter rugslag
  • 100 meter schoolslag
  • 100 meter vliegen
  • 100 meter vrije slag

Over het algemeen verschillen de verschillende soorten races die een zwemteam tegenkomt, hetzij in de lengte van de race, hetzij in het type slag dat wordt gebruikt. De 500 meter vrije slag is bijvoorbeeld een race die verschilt van andere meterraces in hoe lang een afstand wordt gezwommen, terwijl de 100 meter vliegen een type slag is dat wordt gebruikt.

Wat zwemteams doen

Zwemteams strijden doorgaans tegen anderen. Zwemraces zijn echter niet alleen tegen één school. Over het algemeen komen verschillende scholen samen voor een bijeenkomst en strijden de deelnemers tegen maximaal zeven anderen. Elke leerling krijgt een eigen baan om in te zwemmen. Het is belangrijk dat u op uw rijstrook blijft, anders wordt u mogelijk gediskwalificeerd.

Andere overwegingen van zwemteams

Iets anders dat belangrijk is in de wereld van zwemteams zijn records. Zwemmen is een sport die zich voortdurend ontwikkelt en als gevolg daarvan worden er zo nu en dan tijdrecords verbroken. Voor middelbareschoolteams zijn er over het algemeen schoolgegevens en gegevens van individuele conferenties. Dit betekent soms dat een leerling een record kan verbeteren, maar toch een race kan verliezen. Sommigen kunnen bijvoorbeeld het schoolrecord op de 100 meter schoolslag verbeteren, maar verliezen misschien nog steeds de race op de conferentie.

Hoe je in een zwemteam komt

Als je deel wilt uitmaken van het zwemteam van je middelbare school, zijn er een paar dingen die je moet doen:

  1. Wees een sterke zwemmer. Als je al veel ervaring hebt met zwemmen, top! Ga terug het zwembad in en maak van jezelf een nog sterkere zwemmer. Als je niet veel hebt gezwommen, dan heb je werk voor je.
  2. Ontdek wat het zwemteam van jouw middelbare school nodig heeft. Sommige teams vereisen dat deelnemers bepaalde diëten of regimes volgen om ervoor te zorgen dat ze in topvorm zijn om te presteren.
  3. Ontdek wat je moet doen voor de proeflessen en bereid je dienovereenkomstig voor. Bij veel try-outs vinden hoopvolle baantjes zwemmen plaats. Zorg ervoor dat je een paar baantjes in het zwembad kunt zwemmen zonder al te snel moe te worden.

Een paar tips die je kunnen helpen bij het team te komen, zijn:

  • Maak vrienden met iemand die al in het team zit. Dit kan je helpen erachter te komen waar het team naar op zoek is. Misschien zijn ze op zoek naar iemand met een geweldige schoolslag of die goed is in estafettes. Het hebben van een vriend in het team kan je een voorsprong geven.
  • Oefening baart kunst. Een geweldige manier om je voor te bereiden op de races die zwemteams op middelbare scholen organiseren, is door competitief te zwemmen in jouw gemeenschap. Kijk naar de races bij je plaatselijke zwemcentrum om te zien of je daar naartoe kunt gaan om je zwemplezier een boost te geven.

Wat gebeurt er als je in het team zit?

Als je eenmaal in het team zit, zijn er een paar dingen die je in de gaten moet houden. Het eerste is dat je nu naar de praktijk zult moeten gaan. Veel zwemteams oefenen 2 keer per dag (voor en na de les) en in het weekend. Normaal gesproken zal er een praktijk op het droge zijn (zoals hardlopen) en een zwembadoefening (waar de studenten zullen zwemmen). Een andere overweging is van academische aard. Om in het team te blijven, moet je je cijfers hoog houden. Sommige studenten vinden het misschien moeilijk om de oefening in evenwicht te brengen met lessen en vrienden. Probeer de balans te vinden die voor jou het beste werkt.

Laatste gedachte

Als je op de middelbare school lid wordt van het zwemteam, zul je je niet vervelen! Het kan echter een grote verplichting zijn, dus zorg ervoor dat het iets is waar je gepassioneerd over bent voordat je ermee aan de slag gaat.

Aanbevolen: