Statistieken over openbare scholen versus. Thuisschool

Inhoudsopgave:

Statistieken over openbare scholen versus. Thuisschool
Statistieken over openbare scholen versus. Thuisschool
Anonim
Moeder kijkt toe hoe dochter huiswerk maakt
Moeder kijkt toe hoe dochter huiswerk maakt

Kiezen hoe uw leerling haar opleiding zal krijgen, is een enorme beslissing. Hoewel elke conclusie die u trekt, kan afhangen van persoonlijke factoren zoals tijd en beschikbaarheid, maar ook van de persoonlijkheid en leerstijl van uw leerling, kan het evalueren van onderzoeken en statistieken concrete informatie opleveren die kan helpen bij deze cruciale beslissing.

Academici

Presteren thuisonderwijs echt beter dan hun leeftijdsgenoten die een openbare opleiding volgen?

Consequent hogere percentielscores

Hoewel gestandaardiseerde testscores niet altijd de beste manier zijn om academische prestaties te meten, blijkt uit onderzoeken consequent dat thuisonderwijs beter presteert dan openbare leerlingen op tests zoals de ACT en SAT.

De Home School Legal Defense Association (HSLDA) heeft opdracht gegeven voor een onderzoek waarbij gegevens voor het schooljaar 2007-2008 zijn verzameld uit meerdere gestandaardiseerde testdiensten. De nationale gemiddelde percentielscores waren in alle vakgebieden hoger met minstens 34 percentielpunten en zelfs 39 percentielpunten. Factoren zoals het diploma van de ouders, hoeveel ouders aan onderwijs besteedden, de mate van overheidsregulering en het geslacht van de leerlingen maakten weinig verschil in de scores op alle gebieden onder de thuisgeschoolde kinderen.

Een analyse van een onderzoek uit 2015, uitgevoerd door Brian Ray van het National Home Education Research Institute, laat zien dat thuisonderwijsleerlingen op gestandaardiseerde toetsen doorgaans 15 tot 30 percentielpunten hoger scoren dan leerlingen op openbare scholen. Deze studie concludeert verder dat deze resultaten werden bereikt ongeacht het inkomensniveau binnen de gezinnen van de leerlingen of de opleidingsstatus van de ouders van de leerlingen.

Ander recent nieuws van het National Home Education Research Institute stelt dat de College Board de SAT-scores van 2014 voor thuisgeschoolde studenten aanzienlijk hoger rapporteerde dan de scores voor hun traditioneel geschoolde tegenhangers.

Wiskundige kloof

Omgekeerd ontdekte de Coalition for Responsible Home Education dat er een "wiskundekloof" bestond tussen thuisonderwijsstudenten en studenten op openbare scholen, waarbij de studenten op openbare scholen op dit academische gebied als beste uit de bus kwamen. De onderzoekers concludeerden dat, hoewel het voor de meeste verantwoordelijke ouders een vrij eenvoudige taak was om les te geven in lezen, schrijven, natuurwetenschappen en sociale wetenschappen, veel ouders moeite zouden hebben met het onderwijzen van een uitdagend wiskundecurriculum.

Socialisatie

Recent onderzoek verandert de meningen over hoe goed gesocialiseerde thuisgeschoolde kinderen zijn. Hoewel er nog steeds een algemene misvatting bestaat dat kinderen die thuisonderwijs krijgen wellicht slechter gesocialiseerd zijn dan hun leeftijdsgenoten met een openbare opleiding, is dit misschien niet het geval. Zoals dit artikel benadrukt, hebben thuisonderwijsstudenten veel mogelijkheden voor sociale interactie buiten het klaslokaal.

Bovengemiddelde sociale vaardigheden

Volgens de meest actuele statistieken van het National Home Education Research Institute zijn de scores van thuisgeschoolde kinderen op het gebied van sociaal, emotioneel en psychologisch welzijn boven het gemiddelde.

In een onderzoek uit 2013, Homeschooling and the Question of Socialization Revisited, gepubliceerd in de Peabody Journal of Education, Richard. G. Medlin onderzoekt opnieuw de kwestie van de sociale vaardigheden van thuisonderwijsers en komt tot de conclusie dat hun capaciteiten op hetzelfde niveau liggen als die van hun conventioneel geschoolde leeftijdsgenoten.

De andere kant van het verhaal

Voorstanders van een traditioneel onderwijsmodel wijzen erop dat er enkele negatieve kanten kunnen kleven aan thuisonderwijs, maar ook enkele voordelen van openbaar of particulier onderwijs. Een van de voordelen van openbare scholen die door Publicschoolreview.com worden voorgesteld, is frequente interactie met leeftijdsgenoten, wat leidt tot verhoogde sociale vaardigheden.

Toelating tot universiteit

Volgens een artikel uit 2016 van NBC News is het aantal thuisonderwijsstudenten dat zich aanmeldt bij traditionele hogescholen nog steeds klein, maar groeien de aantallen en verbeteren de acceptatiepercentages. Uit het rapport blijkt dat toelatingsfunctionarissen en decanen de portefeuilles van thuisgeschoolde studenten als uitgebreider en 'innovatiever' beschouwen dan die van hun leeftijdsgenoten.

Om dit punt verder uit te werken, belicht een artikel uit 2015 op businessinsider.com het Harvard-acceptatieverhaal van een student die thuisonderwijs heeft gevolgd. Het artikel prijst de positieve aspecten van thuisonderwijs, zoals de mogelijkheden voor studenten om lessen op hoog niveau te volgen op hogescholen, onderwerpen van hun keuze diepgaand te bestuderen en de gemeenschap te betrekken bij hun educatieve traject. Dit, zo legt het artikel uit, is wat ervoor zorgt dat thuisonderwijsstudenten zich onderscheiden van hun leeftijdsgenoten en aantrekkelijk worden voor toelatingsfunctionarissen.

Homeschoolsuccess.com rapporteert de acceptatiestatistieken voor het jaar 2015/2016 voor thuisonderwijsstudenten op deze hoogst gerangschikte scholen tussen 4% (Stanford) en 17% (Williams). Hoewel dit laag lijkt, zijn de statistieken voor acceptatie over de hele linie op deze twee hogescholen in 2016 4,69% (Stanford) en 17,3% (Williams), wat suggereert dat thuisgeschoolde studenten dezelfde kans hebben als hun leeftijdsgenoten om naar een Ivy League-universiteit van hun leeftijd te gaan. keuze.

De andere kant van het verhaal

Houd er echter rekening mee dat homeschoolsuccess.com ook waarschuwt dat homeschoolers die hopen op toelating tot Ivy League-hogescholen ervoor moeten zorgen dat hun buitenschoolse talenten en testscores hen onderscheiden van de massa. Keuzevakkeuzes, begaafde programma's, honours- en AP-lessen kunnen er allemaal voor zorgen dat gemotiveerde en getalenteerde studenten op openbare scholen hoge gestandaardiseerde testscores en acceptatiepercentages op de universiteit kunnen behalen, waardoor de resultaten van thuis opgeleide studenten kunnen worden geëvenaard of verbeterd.

Thuisonderwijs wordt volwassen

Vader helpt dochter met huiswerk
Vader helpt dochter met huiswerk

Het National Home Education Research Institute suggereert dat thuisgeschoolde studenten succesvolle volwassenen worden, wat aangeeft dat zij frequente deelnemers zijn aan gemeenschaps- en openbare dienstverleningsprojecten.

De andere kant van het verhaal

De Coalition for Responsible Home Education waarschuwt echter dat feedback van volwassenen die in hun jeugd thuisonderwijs kregen, erop wijst dat het type thuisonderwijs cruciaal is. Volwassenen die te maken kregen met een inferieure of verwaarlozende thuis-schoolomgeving hadden een ondermaats niveau van sociale interactie, hadden te maken met slechte vooruitzichten op een baan en ondervonden algemene problemen in het leven.

De Cardus Education Survey uit 2011 was weliswaar bedoeld om volwassen afgestudeerden van christelijke scholen in Noord-Amerika te bestuderen, maar ook volwassen afgestudeerden van religieus ingestelde thuisscholen. Uit het onderzoek bleek dat deze jongvolwassenen gevoelens van 'hulpeloosheid bij het omgaan met de problemen van het leven en van gebrek aan duidelijkheid over doelen en richtinggevoel' rapporteerden. (zie pagina 24 van de enquête)

Wat is beter?

Het is belangrijk op te merken dat één model niet allemaal past. Er is geen ‘juist’ antwoord in het debat tussen openbare scholen en thuisscholen. Hoewel er steeds meer gegevens zijn die de effectiviteit van thuisonderwijs ondersteunen, is het van cruciaal belang om te onthouden dat hoewel het ene kind baat zal hebben bij deze methode, het andere kind steun kan krijgen van de sociale en gestructureerde sfeer die op een traditionele school te vinden is. Voor gezinnen die voor thuisonderwijs willen kiezen, zouden de onderzoeken die aantonen dat kinderen die thuisonderwijs krijgen uiteindelijk minstens even academisch en sociaal succesvol zijn als hun leeftijdsgenoten op de openbare school, motivatie en geruststelling moeten bieden. Daarom is het niet noodzakelijkerwijs een kwestie van wat beter of slechter is, maar een kwestie van wat goed is voor uw gezin. Alle ouders die geïnteresseerd zijn in het onderwijs van hun kind of hun kinderen moeten worden ondersteund, ongeacht de onderwijsmethoden die zij uiteindelijk kiezen.

Aanbevolen: