Beste kostscholen voor middelbare scholen in de VS

Inhoudsopgave:

Beste kostscholen voor middelbare scholen in de VS
Beste kostscholen voor middelbare scholen in de VS
Anonim
studenten op gazon
studenten op gazon

Je kind naar een kostschool sturen is geen gemakkelijke beslissing. U zult er niet dagelijks voor ze zorgen, dus is het logisch dat u de beste plek voor uw kind wilt vinden. Kostschool biedt veel voordelen en mogelijkheden voor middelbare scholieren, en het overwegen van uw opties is een van de beste manieren om de juiste kostschool voor uw zoon of dochter te vinden.

Andover Phillips Academy

Phillips Academy, gelegen in het prachtige Andover, Massachusetts, is gerangschikt als de nummer 1 kostschool in de Verenigde Staten. De school werd opgericht in 1778 en zet zich in voor een liberale kunsttraditie en academische uitmuntendheid, wat toegang betekent tot meer dan alleen lessen als gotische literatuur en kamermuziek.

De basis

Met dank aan de Philips Academie
Met dank aan de Philips Academie

Studenten die op de campus wonen, kunnen genieten van een eetzaal, een wellnesscentrum en vele mogelijkheden voor academische hulp. Ze worden begeleid door docenten, coaches en huisbegeleiders. Buitenschoolse activiteiten ronden de ervaring van uw kind af en omvatten clubs en sporten, zoals drama en rotsklimmen.

Het collegegeld op de school bedraagt $41.900 voor dagstudenten en $53.900 voor koststudenten. Er is financiële hulp beschikbaar. Ongeveer 13% van de Andover-studenten krijgt een of andere vorm van hulp, die tot 100% van de behoeften van een gezin kan dekken.

Voordelen

  • Veel academische keuzes- De school richt zich op vrij kunstonderwijs met meer dan 300 lessen, waaronder 150 keuzevakken.
  • Kleine klassen - De klassen zijn klein en de gemiddelde klas bestaat uit 13 leerlingen, met een leerling-leraarverhouding van 5:1.
  • Voldoende financiële hulp - Met meer dan $1 miljoen aan subsidies per jaar kunnen zelfs gezinnen in nood hun kind naar school sturen.
  • Goede voorbereiding op de universiteit - Outreach-programma's, zoals de Bread Loaf Writing Workshop, helpen studenten zich na hun afstuderen voor te bereiden op de universiteit. Afgestudeerden studeren aan vele prestigieuze hogescholen, waaronder Harvard, Brown, Cornell en Yale.

Nadelen

  • Beperkte beschikbaarheid - De school ontvangt elk jaar bijna 3.000 aanmeldingen, maar het totale aantal ingeschreven studenten bedraagt 1.150.
  • Sommige pesterijen gemeld in de afgelopen jaren - Pesten is de afgelopen jaren een probleem geweest bij Phillips, al in de jaren zestig, toen politicus Jeb Bush de school bezocht. De school heeft nu echter een duidelijk pestbeleid om het probleem te bestrijden.
  • Grote studentenpopulatie - De omvang van de school kan overweldigend zijn voor sommige studenten, vooral voor degenen die gewend zijn aan kleinere schoolomgevingen.

Wat mensen zeggen

Reviews van Andover Phillips Academy op GreatSchools.org prijzen het om zijn uitstekende academici, warme schoolomgeving en geweldige reputatie. Ze merken ook op dat het niet pretentieus is, wat een groot pluspunt kan zijn voor veel gezinnen die een gegronde schoolomgeving willen.

Episcopale middelbare school

meisje hand opsteken
meisje hand opsteken

Gebaseerd op een eretraditie, is de Episcopal High School gevestigd in Alexandria, Virginia, op slechts enkele minuten van Washington D. C. De school heeft 100% van de leerlingen in dienst en is de enige middelbare school met all-boarding in een grote stad waar ook ter wereld Amerika. Met meer dan 140 lessen, inclusief geavanceerde statistiek en forensisch onderzoek, worden studenten voortdurend uitgedaagd. Daarnaast zijn er 45 honours- en geavanceerde cursussen beschikbaar.

De basis

Op de campus wonen studenten in woonhallen, onder toezicht van een faculteitshoofd van een studentenhuis. Een sleutelwaarde van Episcopal High School is de onafhankelijkheid en verantwoordelijkheid van de student. Er is een scala aan extra leerplannen beschikbaar, van boekenclub tot voetbal.

Het collegegeld bedraagt $ 56.400 met extra kosten voor bepaalde sporten, muzieklessen en academisch materiaal. De school biedt verschillende manieren om betalingen te doen, waaronder maandelijkse, en biedt financiële hulp ter waarde van in totaal $ 6,9 miljoen per jaar.

Voordelen

  • Een gemeenschapsgevoel- Het feit dat Episcopal een 100% kostschool is, betekent dat studenten een gemeenschapsgevoel creëren met hun leeftijdsgenoten en tegelijkertijd persoonlijke verantwoordelijkheid leren. Leraren eten ook elke week vier zittende ma altijden met de leerlingen, zodat ouders er zeker van kunnen zijn dat ze in een familiale omgeving leven.
  • Unieke, op Washington gerichte academische omgeving - Blootstelling aan De 45 aangeboden honours- en geavanceerde lessen betekenen dat studenten hun intellectuele sterke punten en persoonlijke passies kunnen koesteren. Alle cursussen hebben een Washington Program-component, die studenten kennis laat maken met de politieke en culturele aspecten van Washington, DC.
  • Geestelijke begeleiding - Elke week in de kapeldiensten wordt de relatie van elk kind met God opgebouwd en worden ze geholpen moraal en waarden te leren die aansluiten bij die van het gezin thuis. Dit is misschien geen voordeel voor gezinnen met een andere religieuze achtergrond.

Nadelen

  • Minder internationale studenten dan gemiddeld - Volgens Boarding School Review bestaat Episcopal High School uit 13% internationale studenten, vergeleken met het gemiddelde van 20%. Dit kan betekenen dat leerlingen worden blootgesteld aan minder verschillende standpunten en achtergronden.
  • Moeilijk om binnen te komen - Boarding School Review merkt ook op dat de school een acceptatiepercentage van 35% heeft, waardoor het een uitdaging is om een plekje te bemachtigen.
  • Verplichte morele focus - Wanneer ze ervoor kiezen om deel te nemen, moeten leerlingen akkoord gaan met het naleven van de erecode, die de morele regels voor de school dicteert en vereist dat leerlingen anderen melden die overtreed die regels.

Wat mensen zeggen

Oud-studenten beoordelen de school zeer positief op de Boarding School Review en noemen de geweldige locatie nabij Washington, DC als een van hun favoriete elementen. Ze prijzen ook de 100% boardingomgeving en het grote gemeenschapsgevoel dat hierdoor ontstaat. Zelfs degenen die tot een minderheid behoorden, vonden dat de school gastvrij en inclusief was.

Asheville School

De Asheville School ligt op 300 hectare grond in Asheville, North Carolina. Ongeveer 80% van de studenten gaat aan boord, en eerstejaarsstudenten wonen een driedaags wildernisevenement bij, inclusief een touwenparcours. De school werd opgericht in 1900 en beschikt over een rigoureus Integrated Humanities-programma dat lessen omvat zoals oude studies en psychologie. Veel studenten die afstuderen aan de Asheville School gaan naar Ivy League-colleges.

De basis

Asheville-school
Asheville-school

Studenten hebben toegang tot 24-uurszorg in het gezondheidscentrum op de campus en een eersteklas leercentrum waar studenten vaardigheden kunnen ontwikkelen en extra hulp kunnen krijgen bij bepaalde opdrachten of cursussen. Veel medewerkers van de school wonen op de campus en zorgen dag en nacht voor begeleiding van de leerlingen. Buitenschoolse activiteiten houden studenten bezig en omvatten sport en clubs, van crosscountry tot pingpong.

Merit-beurzen en financiële hulp zijn beschikbaar en kunnen elk jaar worden verlengd. Dit helpt de kosten van het collegegeld te compenseren, namelijk $ 32.375 voor dagstudenten en $ 54.900 voor koststudenten.

Voordelen

  • Klein formaat bevordert de gemeenschap- Een kleine jaarlijkse inschrijving van ongeveer 285 leerlingen bevordert het gemeenschapsgevoel en stelt docenten in staat elke leerling veel aandacht te geven.
  • 100% van de studenten gaat naar de universiteit - De school is trots op haar nationaal geprezen geesteswetenschappenprogramma dat studenten vaardigheden en talenten bijbrengt die hen op de universiteit en daarbuiten zullen helpen. Er wordt beweerd dat 100% van de studenten doorstroomt naar het hoger onderwijs.
  • Bergsport focus - Gelegen in de Blue Ridge Mountains, biedt de school een schat aan mogelijkheden om te leren over rotsklimmen, kajakken en andere aspecten van het leven in de bergen.

Nadelen

  • Beperkte beschikbaarheid - Met slechts 60 openingen voor eerstejaars per jaar en een acceptatiepercentage van 40%, kunnen studenten het moeilijk vinden om op deze school te komen.
  • Formele dresscode - Voor sommige studenten kan de formele dresscode in strijd zijn met hun behoefte om persoonlijkheid in hun kleding te tonen en zich op hun gemak te voelen.
  • Misschien niet ideaal voor sommige atletiekstudenten - Terwijl degenen die van het buitenleven houden voldoende mogelijkheden zullen vinden voor atletische bezigheden, krijgt de school een algemeen "B-" cijfer van Niche.com voor sport. Bovendien zou slechts 40% van de ouders en leerlingen de leerlingen op de school ‘atletisch’ noemen.

Wat mensen zeggen

Studenten en ouders zijn dol op Asheville School en de school krijgt een algemene A+-score van Niche.com. Recensies van ouders prijzen consequent de kleine omvang en de gezellige sfeer, evenals de toewijding aan buitenactiviteiten via het bergbeklimmenprogramma van de school. Oud-studenten prijzen de academische omgeving, maar ook de focus op persoonlijke groei, en zeggen dat ze tijdens hun schooltijd veel over zichzelf hebben geleerd.

St. Andrew's School

De St. Andrew's School, te zien in de beroemde film 'The Dead Poet's Society', bevindt zich in Middletown, Delaware en streeft ernaar de episcopale identiteit van haar studenten te bevorderen in een 100% internaatomgeving. Een collegevoorbereidingscurriculum geeft uw student toegang tot lessen die variëren van Latijn tot multivariabele calculus. State-of-the-art klaslokalen en laboratoria verbeteren de leerervaring.

De basis

Het leven op de campus is zowel spannend als gestructureerd, met activiteiten buiten het klaslokaal, waaronder clubs, sport en weekendactiviteiten. Dat omvat opties zoals de 5K-club en open mic-avond. Ongeveer 95% van het personeel woont op de campus, dus uw kind wordt op school goed begeleid en verzorgd.

St. Andrew's School beperkt het aantal inschrijvingen niet vanwege de behoefte aan financiële hulp en kent ongeveer $ 6 miljoen per jaar toe aan steun aan 47% van de studentenpopulatie. Het collegegeld bedraagt $ 57.000 per jaar, met extra kosten voor bepaalde sport- en muzieklessen, dus financiële hulp kan de kosten zeker helpen compenseren.

Voordelen

  • Kleine klassen - De gemiddelde klasgrootte is 12 leerlingen met een leerling-leraarverhouding van 5:1, zodat uw kind voldoende persoonlijke aandacht krijgt.
  • Focus op diversiteit - De beoordeling van St. Andrew's Boarding School geeft aan dat de studentenpopulatie voor 42% uit gekleurde mensen bestaat. Bovendien zet de school zich bijzonder in voor diversiteitseducatie, waarbij leerlingen worden aangemoedigd hun eigen vooroordelen te erkennen, van anderen met verschillende achtergronden te leren en voor zichzelf op te komen.
  • Een gemeenschapsgevoel - Omdat 100% van de studenten op de school verblijft, is St. Andrews er trots op een inclusief gemeenschapsgevoel te creëren voor degenen die de school bezoeken.

Nadelen

  • Moeilijk om binnen te komen - Met een acceptatiepercentage van 26% hebben kandidaten slechts een kans van één op vier om toegelaten te worden tot de school.
  • Formele dresscode - De formele dresscode kan een uitdaging zijn voor studenten die een hekel hebben aan die kledingstijl of die zich niet willen uiten met hun kleding.
  • Costly - Met $ 57.000 per jaar zijn de kosten voor het bezoeken van St. Andrews aanzienlijk hoger dan het nationale gemiddelde voor kostscholen, volgens Boarding School Review. Hoewel er financiële hulp is, zijn er geen verdienstenbeurzen beschikbaar.

Wat mensen zeggen

Hoewel het moeilijk is om St. Andrew's School, de studenten zijn daar gelukkig en genieten van hun leer- en vrije tijd op de campus. Velen waren lovend over Boarding School Review, vooral als het gaat om het gemeenschapsgevoel. Ze hielden ook van de diversiteit en de focus op het helpen van studenten om als individu te groeien.

Western Reserve Academie

De Western Reserve Academy, opgericht in 1928, wordt vaak 'de Yale van het Westen' genoemd. Het is een gemengde kostschool en een van de weinige die nog steeds een strikte en formele dresscode vereist. Afgestudeerden gaan vaak naar Ivy League-hogescholen en naar de US Naval Academy. De school is ook gerangschikt als de nummer 1 privéschool in Ohio. Kennis en overdraagbare vaardigheden worden onderwezen in een breed scala aan lessen, waaronder Mandarijn Chinees en computerwetenschappen.

De basis

Huismeesters en faculteitsbewoners helpen studenten zich aan te passen aan het woonleven en moedigen hen aan om te profiteren van de gemeenschappelijke ruimtes en het Centrum voor Technologie, Innovatie en Creativiteit als een manier om te groeien als persoon en als student. De tijd die buiten het klaslokaal wordt doorgebracht, is rijk en gevarieerd. Uw kind kan kiezen uit een gevarieerde selectie clubs en sporten, waarbij alles wordt aangeboden, van zwemmen tot een bordspelclub.

Het collegegeld aan de Western Reserve Academy bedraagt $36.750 voor dagstudenten en $56.000 voor koststudenten. Dit omvat de meeste aspecten van de opleiding van uw kind, en er is ook schoolbijstand beschikbaar. De financiële steun wordt elk jaar opnieuw berekend op basis van omstandigheden die van invloed zijn op het vermogen van een gezin om te betalen.

Voordelen

  • Kleine klassen - De gemiddelde klasgrootte is 12 leerlingen, met een leerling-leraarverhouding van 7:1, zodat uw kind de hulp en aandacht krijgt die het nodig heeft.
  • Goed opgeleid personeel - De school beweert dat 91% van de docenten een gevorderd diploma heeft, dus je weet dat de informatie van topklasse is en ideaal voor toelating tot de universiteit.
  • Mogelijkheden voor ouderbetrokkenheid - Ouderbetrokkenheid is belangrijk bij Western Reserve Academy, en de school biedt verschillende ouderorganisaties om u te helpen verbonden te blijven met uw leerling en deel te nemen aan zijn of haar onderwijs.

Nadelen

  • Kleine school - Hoewel de kleine omvang van de Western Reserve Academy, die 400 leerlingen heeft verdeeld over vier klassen, voor sommigen een voordeel kan zijn, kunnen anderen dit als beperkend ervaren. Voor kinderen die veel leeftijdsgenoten willen leren kennen, is dit misschien niet de beste optie.
  • Zaterdaglessen - Hoewel velen het als een voordeel beschouwen, genieten sommige studenten misschien niet van de focus van Western Reserve Academy op zaterdaglessen. De lesopties zijn gericht op het ontwikkelen van belangrijke levensvaardigheden, zoals gezondheids- en financiële geletterdheid.
  • Formele dresscode - Sommige studenten willen misschien niet de verplichte jas en stropdas voor jongens of de blazer en kilt voor meisjes dragen, en stellen de eis dat ze dat wel moeten doen misschien niet op prijs een shirt met kraag voor zaterdaglessen.

Wat mensen zeggen

Western Reserve Academy is een diepgeworteld onderdeel van de omringende gemeenschap, en dat betekent dat studenten, ouders en leden van de gemeenschap allemaal veel te zeggen hebben over de plaats. Ze prezen de school op Trulia en noemden de persoonlijke en oprechte benadering van de leerling-leraarrelatie en de uitdagende atletische en academische omgeving.

Rabun Gab-Nacoochee School

student
student

De Rabun Gap-Nacoochee School, gelegen in Noordoost-Georgië, werd opgericht in 1903. Het is uniek omdat het middelbare scholieren bedient, maar ook kinderen van groep vijf tot en met acht huisvest. De school staat bekend om haar betrokkenheid bij het Foxfire-magazineproject uit de jaren 60. Naast dat er een beroemd spoorwegmuseum op de campus is, leert de school ook circusvaardigheden. Het curriculum voor vrije kunsten biedt studenten de mogelijkheid om kernlessen te volgen, naast robotica, choreografie en keramiek.

De basis

Een focus op circuskunsten geeft de school een levendige en kleurrijke sfeer, onder toezicht van docenten en residentiële zaalmonitors. Studenten hebben ook toegang tot ultramoderne eetzalen waar lokaal geteeld voedsel wordt geserveerd en een fulltime gezondheidscentrum. De bibliotheek en het informatiecentrum ter plaatse helpen studenten met schoolwerk en helpen bij het aanpassen aan het kostschoolleven. Wanneer uw leerling niet in de klas zit, kan hij deelnemen aan sporten zoals honkbal en basketbal, en aan clubs zoals het blazersensemble en de Gap Dancers.

Het collegegeld op de school bedraagt $19.360 voor dagstudenten en $50.440 voor koststudenten. Ongeveer 75% van de studenten ontvangt een bepaald bedrag aan financiële steun, en er zijn ook studiebeurzen beschikbaar voor studenten. Er wordt geld gegeven op basis van behoefte en persoonlijke sterke punten.

Voordelen

  • Meritbeurzen- Omdat er verschillende meritbeurzen beschikbaar zijn, kunnen studenten financiële hulp krijgen op basis van hun vaardigheden en sterke punten.
  • Niet-traditioneel buitenonderwijs - Buitenleerlaboratoria bieden studenten een bredere kennisbasis door hen praktische mogelijkheden te bieden om nieuwe dingen te leren en deze toe te passen in echte situaties. Er is aandacht voor milieubeheer.
  • Divers studentenbestand - Door de sterke diversiteit op de campus kunnen studenten communiceren met leeftijdsgenoten uit alle lagen van de bevolking.
  • Uniek Cirque-programma - Het Cirque-programma is een unieke kans voor studenten om circusvoorstellingen te leren en zelfvertrouwen en atletische vaardigheden te verwerven. Het begint in de middelste klassen en culmineert in een uitgebreide show die wordt opgevoerd door middelbare scholieren.

Nadelen

  • Klein formaat - Met een totale inschrijving van ongeveer 600 studenten, inclusief alle klassen en dag- en internaatstudenten, kunnen kinderen merken dat ze beperkt zijn als het om leeftijdsgenoten gaat.
  • Slechts 50% intern - Slechts ongeveer de helft van de leerlingen op deze school woont daar. Sommigen zijn misschien van mening dat dit een minder hechte gemeenschap creëert dan een school met een populatie van 100% koststudenten.
  • Strikt puntensysteem - De school baseert een aantal van haar disciplinaire maatregelen op een puntensysteem, dat sommige leerlingen misschien inflexibel vinden.

Wat mensen zeggen

Volgens recensies op GreatSchools.org is deze school erg geliefd bij ouders en kinderen. Een paar studenten vonden het eten in de eetzaal niet lekker en vonden het woonleven saai. De meeste ouders en alumni hebben echter alleen maar goede dingen te zeggen, waaronder veel lof voor het Cirque-programma. Ze houden ook van de academische uitdagingen en kansen en de focus op waarden als mededogen.

Bekijk alle opties

Kostschool is een geweldige kans voor veel middelbare scholieren. Als u eenmaal de beslissing heeft genomen om deze weg in te slaan, is het verstandig om uzelf te onderwijzen en al uw opties te bekijken, zodat u de juiste plek voor uw kind kunt kiezen. Neem de tijd om de scholen te onderzoeken die u interesseren, en overweeg een bezoek om de campus zelf te bekijken.

Aanbevolen: