Afstudeertips voor het kopen van petten en toga's

Inhoudsopgave:

Afstudeertips voor het kopen van petten en toga's
Afstudeertips voor het kopen van petten en toga's
Anonim
diploma uitreiking
diploma uitreiking

De iconische afstudeerpet en -jurk symboliseert een hechte groep studenten die doorgaan naar de volgende levensfase. Zie er op je best uit bij het afstuderen door de beste kleuren, stijlen en stoffen te kiezen die de individualiteit van je groep vertegenwoordigen.

Hoe te winkelen

Winkelen voor afstudeerkleding op groeps- of individuele basis kan eenvoudig zijn als je weet waar je moet winkelen. Er zijn drie belangrijke manieren om te winkelen, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Vaak zullen beheerders of een schoolgroep het voortouw nemen bij het winkelproces, waardoor de verantwoordelijkheid van ouders en leerlingen net zo eenvoudig wordt als het plaatsen van een bestelling voor een afstudeerpet en -jurk.

Catalogus en bestelformulier

Als u als groep in grote aantallen wilt bestellen of een commissie bij het selectieproces wilt betrekken, zijn catalogi en papieren bestelformulieren de beste optie. Iedereen kan gemakkelijk zien wat er beschikbaar is, hoe elke kleur eruit ziet en stijlen snel vergelijken. U kunt de pagina's en stijlen die u het leukst vindt, scheuren of uitknippen, zodat u ze eenvoudig naast elkaar kunt vergelijken en deze afbeeldingen vervolgens kunt gebruiken op uw informatietafel voor ouders en leerlingen. Omdat deze bedrijven niet hoeven te betalen voor grote, luxe websites, kun je ook wat geld besparen.

  • De afdeling Academic Cap & Gown van Academic Apparel heeft een catalogus die u kunt opvragen met al hun producten voor petten, jassen, koordjes en stola's. Hun standaard "Keeper" -pakket, dat een jurk, pet en kwastje bevat, kost ongeveer $ 25. Omdat het bedrijf de meeste van hun producten rechtstreeks in de VS vervaardigt, duurt het ongeveer drie tot vier weken om de productie te voltooien nadat u een bestelling hebt geplaatst, en vervolgens nog ongeveer een week voor verzending, dus plan om ruim van tevoren te bestellen. Catalogi als deze zijn ideaal voor het in één keer bestellen van alle studentenpetten en -jurken.
  • Hoewel ze ook online bestellen aanbieden, biedt Graduation Source shoppers een afdrukbaar bestelformulier, zodat groepscoördinatoren ouders en leerlingen kunnen helpen met aankopen. Een basisset met pet en jurk kost tussen de $ 18 en $ 27, terwijl een set met een diplomaomslag ongeveer $ 30 kost. Je kunt kiezen uit 15 veel voorkomende kleuren in glanzende of matte stoffen. Afstudeercoördinatoren kunnen een gratis monster van petten en toga's aanvragen om met het product te pronken, en vervolgens het bestelformulier gebruiken om in één keer petten en toga's voor de hele klas of school te kopen.

Online

Groepen die het koopproces voor gezinnen willen stroomlijnen, halen het meeste uit online winkelen. De afstudeercoördinator of een kleine commissie kan snel online kleuren en stijlen kiezen, waarna veel e-commercesites speciaal voor jouw school een gespecialiseerde pagina opzetten met alleen de opties die jij hebt geselecteerd. Ouders kunnen op hun gemak online gaan en weten precies wat ze moeten kopen. Online winkelen biedt ook de meeste ruimte voor maatwerk.

  • Als je snel en gemakkelijk wilt, winkel dan online bij Willsie Cap and Gown. Ze bieden drie verschillende lijnen met pet- en japonpakketten. De One Way-collectie heeft een ritssluiting aan de voorkant van glanzend gebreid polyester, waarbij je kunt kiezen uit 18 kleuren voor minder dan $ 20 per stuk. De Executive-collectie is gemaakt van mat geweven polyester met bijpassende ritssluiting aan de voorkant en kost $ 20 per stuk. Artikelen in de Ultra Green-collectie zijn milieuvriendelijk omdat ze zijn gemaakt van 100% gerecyclede plastic flessen en verkrijgbaar zijn in ebbenhout of groen naar keuze voor $ 35. U kunt van deze detailhandelaar een snelle doorlooptijd verwachten, waarbij bestellingen binnen ongeveer een week worden verzonden. Bij de meeste pakketten kun je kiezen uit één of twee kleuren kwastjes voor de pet en een klein bedeltje met het jaartal van de uitreiking. De maten worden geselecteerd op hoogte en omvatten de standaardzoom tot 25 cm boven de vloer.
  • Je kent ze misschien als een van de grootste ringenwinkels, maar Josten's verkoopt ook afstudeerkleding voor alle leeftijden. Koop op maat gemaakte kwastjes of zoek op de naam van je school om petten en toga-pakketten te vinden. Pakketten met een pet, jurk, afstudeerkwastje, souvenirkwastje en sleutelhanger kosten ongeveer $ 100. Als uw school nog geen account bij Jostens heeft, kunt u zoeken naar een lokale vertegenwoordiger die u kan helpen een aangepaste online winkel voor uw district te bouwen.

Lokale vertegenwoordiger

Soms is samenwerken met een verkoper de beste keuze, omdat hij of zij direct beschikbaar is om alle vragen te beantwoorden die tijdens het proces naar voren komen. Het is hun taak om ervoor te zorgen dat u precies krijgt wat u zoekt. Als je niet zeker weet waar je op moet letten bij afstudeerkleding, winkel dan via een plaatselijke bedrijfsvertegenwoordiger voor de meest behulpzame en persoonlijke ervaring. De kans is groot dat de verkoper naar uw school kan komen en al zijn informatie aan ouders en leerlingen kan verstrekken, waardoor het bestelproces veel eenvoudiger wordt.

Herff Jones maakt gebruik van lokale verkoopvertegenwoordigers om u de meest actuele en gepersonaliseerde winkelervaring te bieden. Gebruik hun Rep Locator-pagina om een vertegenwoordiger bij u in de buurt te vinden die zowel telefonisch als persoonlijk kan communiceren om aan uw behoeften te voldoen. Dit bedrijf biedt petten en jassen voor kleuters tot en met afgestudeerden en docenten, inclusief moderne, op maat gemaakte kledij met uw schoolmascotte. Pakketten voor middelbare scholen beginnen bij $ 25 tot $ 60 per stuk. Zodra u een account heeft aangemaakt bij uw plaatselijke vertegenwoordiger, kunnen ouders en leerlingen online gaan en op school naar de website van het bedrijf zoeken om aankopen te doen.

Pronk met je schoolgeest

Afstuderen is een van de meest gefotografeerde en gedenkwaardige gebeurtenissen op de middelbare school. Laat uw school schitteren door kleuren en stijlen te kiezen die aansluiten bij de persoonlijke identiteit van uw school.

Kleurkeuzes

Afgestudeerde kleuren van petten en toga's
Afgestudeerde kleuren van petten en toga's

Veel scholen kiezen ervoor om de kleuren van petten en toga's te beperken tot hun twee belangrijkste schoolkleuren. Dit houdt de geest van schooltrots levend tijdens de gedenkwaardige gebeurtenis. Voor een meer traditionele uitstraling kunt u ervoor zorgen dat alle leerlingen zwarte kleding of dezelfde hoofdkleur uit uw schoolkleuren dragen. Je kunt de meisjes ook een van jouw schoolkleuren laten dragen en de jongens de andere. Als je een moderner gevoel wilt, laat elke leerling dan zijn eigen kleur kiezen om het afstuderen een diverse uitstraling te geven, of laat de hogere klas stemmen over een kleur die hen als geheel het beste vertegenwoordigt. Het combineren van een kleur gewaad met een hoed in een andere kleur geeft ook een frisse uitstraling aan de outfit.

Stijlopties

Hoewel de meeste afstudeeroutfits op elkaar lijken, zijn er een paar stijlkeuzes die je moet maken op basis van de toon en locatie van je ceremonie.

  • Korte of lange mouwen
  • Kuit- of vloerlengte
  • Rits of trui
  • Glanzende of matte stof
  • Enkele of veelkleurige kwast
  • Plooien aan de voorkant of platte voorkant

Hoe u kosten kunt besparen

Het einde van de middelbare school kan duur zijn met afstudeeraankondigingen, feestjes, cadeaus, kleding, kaartjes en plannen voor de universiteit of het volwassen leven. Veel studenten en gezinnen kunnen of willen niet veel uitgeven aan een outfit die ze maar een paar uur van hun leven zullen dragen. Als u budgetbewust bent, zien deze besparingssuggesties er net zo mooi uit, maar zijn ze niet duur.

Kledingstukken van school

Als uw school een grote populatie gezinnen met lage inkomens huisvest, kunt u mogelijk hulp krijgen van een plaatselijke organisatie of schoolgroep om petten- en togasets te kopen die van jaar tot jaar kunnen worden hergebruikt. Zoek naar lokale minisubsidies waar u financiering kunt aanvragen voor projecten die verband houden met onderwijs. Wanneer u geld aanvraagt voor een dergelijke aankoop, zorg er dan voor dat u de kosten voor de stomerij voor elk jaar meetelt. Omdat er veel one-size-fits-all-opties zijn voor jurken en hoeden, kun je afgestudeerden jaar na jaar uitrusten. Scholen kunnen ook donaties inzamelen van gezinnen die hun japon niet willen houden voor gebruik door studenten die zich geen nieuwe kunnen veroorloven.

Gebruikt kopen

Door gebruikte afstudeerkleding te kopen, kun je veel geld besparen, omdat deze artikelen doorgaans minstens de helft van de prijs van nieuwe artikelen kosten. Als u een gebruikt artikel van goede kwaliteit koopt, zal er geen stigma aan verbonden zijn, omdat mensen niet kunnen zien dat het gebruikt is. Zoek naar tweedehands jurken en hoeden bij lokale kringloopwinkels, bij lokale wederverkoopgroepen op sociale media of grotere wederverkoopwebsites zoals eBay.

Een paar dingen waar u op moet letten bij het kopen van gebruikte kleding zijn:

  • Bekijk het item persoonlijk of op foto's voordat je de definitieve aankoop doet en vermijd kleding met vervaagde kleuren of scheuren.
  • Zorg ervoor dat de prijs aanzienlijk lager is dan die van een nieuwe pet en jurk.
  • Zorg ervoor dat de kleur en stijl voldoen aan de richtlijnen van jouw school.
  • Kies een verkoper met een goed retourbeleid voor het geval het daadwerkelijke product er niet uitziet als de foto's.

Huur

In plaats van een badjas te kopen die je na je afstuderen nooit meer zult dragen of bekijken, kun je overwegen er een te huren. U bespaart geld en u kunt de jurk uitdoen nadat u deze heeft gebruikt. Omdat de badjassen gewassen kunnen worden en de petten meestal niet, zul je waarschijnlijk nog steeds een pet moeten kopen. Het beste van het huren van je kleding is dat je je geen zorgen hoeft te maken over het schoonmaken of opbergen ervan.

Retailers van afstudeerkleding bieden vaak huurjurken aan die je draagt en vervolgens terugstuurt naar het bedrijf.

  • Oak Hall Cap and Gown verhuurt 13 verschillende kleuren van hun poly-satijnen stoffen petten en jassen voor groepen van elke grootte. Bel hun klantenservice op (800) 223-0429 voor prijsinformatie.
  • VS verhuur is verkrijgbaar bij Grad Goods & More in 13 kleuren, zoals zwart, wit, goud en kastanjebruin. Pakketten bevatten de pet en de jurk en u moet hun online aanvraagformulier indienen voor prijsinformatie.

Afstudeeraccessoires

Bovenop de kamerjas of jurk en pet kan een afstudeeroutfit kleine accessoires bevatten die grote prestaties symboliseren.

Kwastjes

De kwast is niet alleen een bekend symbool voor afstuderen, maar speelt ook een belangrijke rol tijdens de ceremonie. Wanneer senioren de zaal betreden, wordt de kwast over de rechterkant van de pet gedragen. Op een bepaald tijdstip verplaatsen de pas afgestudeerden de kwast, zodat deze nu over de linkerkant van de pet hangt om aan te geven dat ze verder gaan. Veel tieners bewaren deze kwastjes als afstudeerherinnering, omdat ze makkelijker te showen zijn dan de hele outfit. Sommige leerlingen hangen het kwastje aan hun achteruitkijkspiegel, hangen het op een prikbord of hangen het in hun kluisje tijdens hun laatste jaar.

Stola's

tieners die petten, jassen en accessoires dragen
tieners die petten, jassen en accessoires dragen

Stola's zijn stroken stof die om de schouders worden gedragen om speciale onderscheidingen of lidmaatschap aan te duiden. Ze hangen aan de voorkant van de afstudeerjurk en zijn meestal gemaakt van glanzend satijnmateriaal. Stola's worden gebruikt om studenten te identificeren die een onderscheiding hebben behaald of lid zijn van een organisatie. Wanneer stola’s bedoeld zijn als eerbetoon, worden ze door de school ter beschikking gesteld, soms uitgereikt tijdens een aparte ereceremonie. Stola's die het lidmaatschap van een organisatie aanduiden, zoals de National Honor Society of Key Club, moeten mogelijk door de student worden gekocht. Sommige clubs budgetteren de stola's en beschouwen ze als een geschenk aan vertrekkende senioren en als bedankje voor hun betrokkenheid.

Koorden

Koorden zijn dikke touwen die over de schouders van de afstudeerjurk worden gedragen en aan de voorkant van de ceremoniële outfit worden opgehangen. Net als stola's worden koorden gebruikt om erestudenten te herkennen. Ze worden geselecteerd om te matchen met de afstudeerpet en -jurk, vaak in schoolkleuren. Als de schoolkleuren bijvoorbeeld zwart en goud zijn, dragen senioren waarschijnlijk een zwarte jurk met gouden koorden.

Medailles

Sommige scholen reiken ook medailles uit aan goed presterende senioren, zoals de afscheidsman of degenen die afdelingsprijzen ontvangen. Het is gepast om dit soort medailles te dragen met de afstudeerpet en -jurk als erkenning voor het succes van een student.

Aankleedtips

Afstuderen brengt veel pracht en praal met zich mee, maar dit is jouw tijd om te schitteren en te pronken met je prestaties, zodat je er op je best uit wilt zien. Gebruik deze winkel- en aankleedtips om je beste beentje voor te zetten tijdens de ceremonie.

  • Volg alle schoolregels en richtlijnen voor de dresscode voor afstuderen, zodat je verzekerd bent van deelname aan het evenement.
  • Kleed je in semi-formele kleding onder je pet en jurk, zodat je er voor en na de ceremonie nog steeds geweldig uitziet. Kies voor een mooie pantalon en overhemd of een mooie jurk.
  • Draag comfortabele schoenen met een semi-formele stijl, zodat je er nog steeds verzorgd uitziet, maar niet de neiging hebt om over de trap of over het podium te struikelen.
  • Plan een kapsel dat de plaatsing van de pet niet hindert. Een paardenstaart kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat hij te ver naar voren zit. Meisjes kunnen de pet met haarspelden aan hun haar bevestigen.
  • Kleed je op de temperatuur. Afhankelijk van uw locatie kan uw diploma-uitreiking eind mei of begin juni aangenaam warm of broeierig zijn. De ceremonie kan buiten plaatsvinden of in een ruimte met airconditioning. Draag kleding die comfortabel zit als je deze combineert met de afstudeerpet en -jurk.

Vier met een speciale outfit

De traditionele afstudeerpet en -jurk symboliseren een belangrijke gebeurtenis in je leven en helpen deze te onderscheiden van de gemiddelde dag. Zorg voor een professionele, feestelijke look op een manier die iedereen aanspreekt als je de tijd neemt om rond te shoppen.

Aanbevolen: