Soorten babydekens en hoe te kiezen

Inhoudsopgave:

Soorten babydekens en hoe te kiezen
Soorten babydekens en hoe te kiezen
Anonim
Baby in een roze deken
Baby in een roze deken

Wat is kostbaarder dan een slapende baby, lekker gewikkeld in een zacht, warm babydekentje? Babydekens zijn een noodzaak voor de nieuwe in je leven en bieden warmte, comfort en vertrouwdheid. Wees niet verbaasd als ten minste één van deze noodzakelijke benodigdheden het favoriete veiligheidsitem van uw kind wordt. Je zult waarschijnlijk ook je favorieten hebben. Er zijn verschillende soorten dekens beschikbaar voor baby's.

Thermische dekens

Thermische dekens zijn doorgaans gemaakt van licht, thermisch materiaal. Ze zijn meestal goed wasbaar en kunnen het hele jaar door worden gebruikt. Thermische dekens zijn perfect voor die zomerse middagdutjes wanneer je baby iets lichts over zich heen moet gooien. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Gerber thermische babydekentjes
Gerber thermische babydekentjes
  • Overstock: deze site biedt een kleine selectie thermische babydekens, van pastelkleurige met dieren zoals kikkers en teddyberen tot een deken van biologisch katoen.
  • Monica + Andy: De selectie is hier niet enorm, maar je kunt thermische babydekens van biologisch katoen tegen een redelijke prijs krijgen.
  • Dillard's: deze wafelgeweven deken met satijnen afwerking is verkrijgbaar in zeven kleuren. De stijl is klassiek en ook vrij goedkoop.

Dekens ontvangen

Nadat de verpleegsters uw baby hebben onderzocht, schoongemaakt en voorzien van een luier, zullen ze hem waarschijnlijk in een ontvangende deken wikkelen. De meeste pasgeborenen vinden het heerlijk om ingebakerd te worden, omdat ze zich daardoor veiliger voelen. Hoewel ontvangstdekentjes dun zijn en niet veel extra warmte geven, lenen ze zich uitstekend om in te bakeren, omdat ze gemaakt zijn van heel dun katoen. Als u geen ontvangstdekentjes in huis heeft voor uw pasgeboren baby, zorg er dan voor dat u een paar pakjes koopt.

Je kunt ontvangstdekens bijna overal kopen waar babyspullen worden verkocht, van Target tot speciaalzaken. Kies uit patronen zoals frambozentuin, de ark van Noach, vlinders en meer.

Carters ontvangen dekens
Carters ontvangen dekens
  • Doel: Je kunt vier dekens krijgen voor minder dan $ 15, en ze hebben verschillende thema's, dus er is iets voor elke kinderkamer.
  • Bed Bath and Beyond: De selectie bij Bed Bath and Beyond is slechts iets duurder, en er zijn zelfs meer thema's en kleurselecties dan bij andere winkels. Kies uit patronen zoals schapen, roze stippen, groene stippen, uilen, apen en meer. Ze hebben ook thermische opvangdekens voor baby's die in de wintermaanden geboren worden. Als u zich aanmeldt voor hun nieuwsbrief, ontvangt u mogelijk een kortingsbon van 20 procent, waardoor dit een koopje is.
  • Amazon: Je vindt hier een verscheidenheid aan unieke patronen en kleuren. De prijzen zullen per set verschillen. Verwacht unieke en moeilijk te vinden patronen zoals roze olifanten, koolrozen, bruine mod-cirkels, camo, Dr. Seuss en meer.

Fleecedekens

Fleecedekens worden steeds populairder om als babydekentjes te gebruiken. Door hun zachte en warme textuur zijn ze de perfecte deken om voor je baby te gebruiken om koude nachten te voorkomen. Sommige fleecedekens zijn afgezet met zijdeachtige randen, perfect voor de baby om tegen zijn mollige wangetjes te wrijven. Andere fleecedekens hebben gestikte randen. Soms zie je 'kinderwagendekens' verschijnen als je op zoek bent naar fleecedekens.

Snugly Baby-fleecedeken
Snugly Baby-fleecedeken
  • Pottery Barn Kids: als je van items met monogram houdt, is dit de plek om te controleren. Er zijn verschillende fleecedekens (sommige met die mooie zijdeachtige rand), die als kinderwagendekens de kou van de babyhuid houden 's nachts in de wieg of in de kinderwagen als je onderweg bent. De meeste van deze dekens zijn effen of hebben eenvoudige patronen zoals stippen of chevron.
  • Walmart: De selectie is gevarieerd, maar de fleecedeken van American Baby Company met satijnen rand is een prachtige optie die goed past bij de meeste kinderkamerdecoraties.
  • Lands' End: Deze site biedt babydekens van microfleece in ijsroze, wit of licht hemelsblauw. Ze zijn lichtgewicht maar toch ongelooflijk zacht en ontworpen om bestand te zijn tegen frequente wasbeurten.
  • A Baby: Hier vindt u fleecedekens die u kunt laten personaliseren, evenals dekens met een satijnen rand. De kleurselectie gaat veel verder dan het traditionele blauw en roze.

Gehaakte dekens

Wees niet verbaasd als een aardig familielid of vriend je een handgemaakt, gehaakt babydekentje schenkt. Er zijn veel zachte garens waar prachtige babydekentjes van gemaakt kunnen worden. Als het gebruikte garen echter wat ruwer is dan je lief is, wil je deze deken misschien vooral als kinderkamerdecoratie gebruiken. Houd er rekening mee dat gehaakte dekens het beste kunnen worden gebruikt als decoratie gedurende de eerste paar maanden van het leven van een baby, omdat kleine vingers en tenen verstrikt kunnen raken in de openingen van de steken.

  • Etsy:Dit is de plek waar je terecht kunt voor alle soorten handgemaakte, gehaakte babydekentjes. Winkels als BubbiesBlankies en Breadsmore, om er maar een paar te noemen, bieden een prachtige selectie gehaakte dekens.
  • Gehaakt door Frida: Je kunt op deze site alle soorten gehaakte babydekentjes kopen, in verschillende maten. Je kunt kiezen uit gehaakte vierkanten met een gewatteerd uiterlijk, diagonale strepen en meer. Ze maakt zelfs op maat gemaakte gehaakte dekens, dus als je het moeilijk vindt om het perfecte ding voor de kinderkamer te vinden, dan is dit de plek om te zoeken.

Quilten

Je hoeft je niet aan dekens te houden om je kind warm te houden. Er zijn veel mooie babyquilts beschikbaar die uw kind kan gebruiken, en veel daarvan zijn ontworpen om bij het kinderkamerthema van uw baby te passen.

Zomers Poppy babydekbedje
Zomers Poppy babydekbedje
  • Quilts te koop: Dit is een eclectische groep quilts voor baby's. Patronen omvatten giraffen, konijntjes en babyolifanten, of je kunt kiezen voor een effen kleur.
  • Wayfair: deze site heeft een prachtige selectie redelijk geprijsde babyquilts in kleuren en patronen die bij elk kinderkamerdecor passen.
  • Sandrea Babyquilts: Hier vindt u handgemaakte quilts. Op de site staat dat als u niet precies ziet wat u zoekt, u ze kunt e-mailen om te zien of er een variant is die niet op de site wordt weergegeven en die aan uw behoeften voldoet.

Slaapzakken

Als je baby nog te jong is om veilig een dekentje in haar wiegje te leggen, kun je haar nog steeds warm houden door haar in een slaapzak te stoppen. Slaapzakken zijn eigenlijk dekens die aan de onderkant en zijkanten dichtgenaaid zijn, met gaten voor de armen en nek van je baby. Een slaapzak houdt je kind warm zonder verstikkingsgevaar. Je kunt ze vinden op:

HALO slaapzak
HALO slaapzak
  • Babyslaapzakken: Babyslaapzakken hebben stijlen voor kinderen tot twee jaar, met patronen zoals schapen en strepen. Ze verkopen ook sets met een pyjamatop en een muts.
  • Albee Baby: Er zijn hier pagina's met slaapzakken, en de variëteit is werkelijk indrukwekkend. Sommige zakken hebben patronen zoals honden of ijsberen, terwijl andere effen kleuren hebben. Er zijn ook slaapzakken van katoenen mousseline voor de zomer en polyesterfleece voor de winter.
  • HALO Slaapzak: Deze site heeft gewone slaapzakken en inbakerslaapzakken. Het assortiment omvat ook zakken van biologisch katoen. Als je merkt dat je ze geweldig vindt en het gemak van het gebruik ervan niet wilt opgeven nadat je kind de babyfase heeft bereikt, kun je hier ook slaapzakken voor grotere kinderen vinden.

Babydekens kopen

Misschien wil je overwegen om een paar verschillende soorten babydekens te kopen. Degenen die dekens krijgen, gaan maar zo lang mee voordat ze moeten worden vervangen door iets zwaarders dat niet bedoeld is om het kind in te bakeren. Fleecedekens zijn misschien perfect voor de winter, maar een lichtere gehaakte deken of dunne quilt kan ideaal zijn voor de zomer, en wat je koopt hangt af van de leeftijd van je kind in een bepaald seizoen.

Aanbevolen: