Feng Shui-wijsheid gebruiken om de beste keukenkleuren te kiezen

Inhoudsopgave:

Feng Shui-wijsheid gebruiken om de beste keukenkleuren te kiezen
Feng Shui-wijsheid gebruiken om de beste keukenkleuren te kiezen
Anonim
Landelijke keuken op maat
Landelijke keuken op maat

De beste feng shui-kleuren voor een keuken ondersteunen de energie die door deze kamer wordt gegenereerd. Er zijn enkele kleuren die spaarzaam moeten worden gebruikt, terwijl andere vrijelijk kunnen worden gebruikt.

Groene en bruine keukenkleuren ondersteunen Feng Shui Fire Element

De keuken genereert vuur, ongeacht in welke sector deze zich bevindt. Het vuurelement is krachtig. Het element hout voedt het element vuur. De twee houtkleuren, groen en bruin, kunnen samen of afzonderlijk worden gebruikt.

  • Lichtgroene kasten en donkerbruine vloeren zorgen voor een contrasterende weergave van het houten element.
  • Je kunt beige en ecru kleuren gebruiken in plaats van donkerbruin.
  • Donkergroen kan in een keuken worden gebruikt, maar kan het beste worden gemengd met lichtere groentinten om te voorkomen dat er een donkere en sombere keuken ontstaat.

Gele tinten Matige vuurenergie

Het gebruik van geel in een keuken kan helpen de kracht van het vuurelement in alle keukens te beperken. Geel is de kleur van het aarde-element die het vuurelement uitput.

  • Gebruik een zachte citroen- of goudsbloemkleur, alleen of in combinatie met wit of zwart.
  • Combineer oker- of zonnebloemgeel met groen voor een mooi element van kleurbalans in een keuken. Deze combinatie presenteert een helder en open ontwerp dat veelbelovende chi uitnodigt in de keuken.

Gebruik spaarzaam rood

Rood vertegenwoordigt het vuurelement. Het kan in de keuken worden gebruikt en is vaak een populaire keuze, maar je moet er spaarzaam mee omgaan.

  • In de uitputtende cyclus van de vijf elementen vernietigt het element aarde bijvoorbeeld het element vuur. Gebruik aarde-elementkleuren, geel of bruin met rood, om het vuurelement dat rood vertegenwoordigt teniet te doen.
  • Wit wordt vaak gezien als een krachtige neutrale kleur en in combinatie met rood zorgt het voor een keukenontwerp met een rood thema.

    Rood en wit geruite keuken
    Rood en wit geruite keuken

Combineer oranje met aquarelkleuren

Een andere vuurkleur, oranje, wordt vaak gebruikt met zwart (kleur van het waterelement) of blauw (kleur van het waterelement). In de destructieve cyclus vernietigt water vuur, dus je wilt er zeker van zijn dat je de kleurbalans behoudt als je deze combinaties gebruikt.

  • Blauw is de complementaire kleur van oranje en deze combinatie zorgt voor een opvallend ontwerp.
  • Oranje kan worden gecombineerd met de gunstige houtelementkleuren bruin en groen.
  • Selecteer een perzik- of meloenkleur om uw keuken te accentueren voor een vleugje vuurelementkleur om chi-energie te stimuleren, gecombineerd met een van de gunstige kleuren, zoals groen of bruin.

Balans blauw en zwart

De twee kleuren van het waterelement zijn blauw en zwart en kunnen in een keuken worden gebruikt. De sleutel tot het gebruik van een van deze kleuren is het feng shui-doel: balans.

  • Groen en bruin zijn houtelementkleuren die het vuurelement voedden, maar worden gevoed door de waterelementkleuren blauw en zwart. Wanneer de kleuren van het hout en het waterelement in balans zijn, ontstaat er een fris ontwerp in de keuken.
  • Wit (kleur van metalen elementen) trekt water aan en is een geweldige accentkleur voor een blauwe keuken of een combinatie van blauw en bruin, blauw en groen, of zwart en blauw kleurenpalet.

    blauwe en crèmekleurige keuken
    blauwe en crèmekleurige keuken

Kies Feng Shui keukenaccentkleuren

Houd bij het selecteren van een hoofdkleur voor uw keukenontwerp rekening met de juiste accentkleur op basis van de elementkleuren. Gebruik accentkleuren die de kleur van het hoofdelement binnen de productieve cyclus ondersteunen, zoals:

  • Water (blauw en zwart) voedt hout (groen en bruin).
  • Hout voedt vuur (rood, roze, oranje, paars).
  • Vuur creëert aarde (bruin, geel).
  • De aarde creëert metaal (wit, goud, zilver).
  • Metaal trekt water (blauw en zwart).

Overweeg accentkleuren voor sierlijsten, kleine apparaten of decoratieve stukken in uw keukenontwerp.

Bepaal de kleuren van je keuken

Houd bij het kiezen van de keukenkleur voor uw feng shui-project rekening met het type element dat u in het ontwerp wilt opnemen. Selecteer begeleidende en accentkleuren op basis van elementcompatibiliteit.

Aanbevolen: