Restauratieadvies voor klassieke auto's van een doorgewinterde expert

Inhoudsopgave:

Restauratieadvies voor klassieke auto's van een doorgewinterde expert
Restauratieadvies voor klassieke auto's van een doorgewinterde expert
Anonim
Monteur werkt aan klassieke auto
Monteur werkt aan klassieke auto

Klassieke auto's zijn een van de meest fascinerende onderdelen van de Amerikaanse mythos van de 20eeeuwse Amerikaanse mythos, en alleen al hun aanwezigheid op de weg roept een gevoel van uitdaging en vrijheid op. Toch kregen deze auto's van meer dan 50 jaar oud hun hoogglanslak niet van de ene op de andere dag. Het restaureren van klassieke auto's is een ongelooflijk ingewikkelde en complexe onderneming en niet voor bangeriken, maar met de juiste begeleiding en voorbereiding kunt u van uw kapotte Chevy iets spectaculairs maken.

Wat is een autorestauratie?

Een autorestauratie is het proces dat u ondergaat wanneer u een verouderd voertuig neemt en een deel of de meeste onderdelen ervan bijwerkt. In termen van pure restauratie probeert de persoon die aan de auto werkt de auto terug te brengen naar de oorspronkelijke staat; oftewel, de staat waarin het zich bevond toen het van de lopende band rolde. Dit omvat het vinden van echte oude onderdelen (als je een zo nauwkeurig mogelijke restauratie wilt hebben en deze voor de show een restauratie van een hoger niveau wilt geven) of reproductieonderdelen om in de auto te plaatsen.

Er zijn echter geen regels die zeggen dat u uw auto weer in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen; Integendeel, als u zich brutaal voelt en wat moderne voorzieningen zoals airbags en airconditioning aan uw klassieke rit wilt toevoegen, dan kunt u deze in uw restauratie opnemen. Deze projecten worden restomods genoemd, omdat het gerestaureerde en aangepaste auto's zijn. Auto's met substantiële aanpassingen en beperkte periodieke restauraties worden pro-touringprojecten genoemd.

Hoeveel kosten restauraties?

Je kunt je beter vastmaken, want de kosten van deze restauraties kunnen je versteld doen staan. Volgens Rob's Customs & Restorations zijn er een hele reeks factoren die kunnen bijdragen aan de hoogte van de kosten voor een specifiek project. Zaken als de staat van de carrosserie en het frame, de kwaliteit van de restauratie waarnaar u op zoek bent, hoe gemakkelijk het is om vervangende onderdelen te vinden en het aantal uren/arbeid dat nodig is om te krijgen wat u wilt, bepalen allemaal wat het uiteindelijke aantal zal zijn. zijn. Je kunt gemakkelijk meer dan $ 50.000 uitgeven aan een enkele restauratie voor een in totaal niet al te zeldzaam voertuig.

Als u dus overweegt een oude auto van u te restaureren, moet u zeker op zijn minst contact opnemen met een professional om een beter idee te krijgen van wat uw eigen kosten zullen zijn.

Kan elk type auto worden gerestaureerd?

Elk type voertuig kan worden gerestaureerd; nu zijn sommige, afhankelijk van het merk en model, gemakkelijker te herstellen dan andere. Klassieke Amerikaanse merken zoals Chevrolet hebben veel informatie over hun backcatalogus beschikbaar en hebben ook mallen om reproductieonderdelen te maken, zoals bijvoorbeeld autobadges. Meer nichevoertuigen kunnen veel meer zorg vergen, en mogelijk gepaard gaan met het gebruik van niet-modelspecifieke onderdelen, waardoor de waarde van het voertuig vanaf het begin kan afnemen.

Voorste interieur van een oude verlaten auto
Voorste interieur van een oude verlaten auto

Belangrijke tips waarmee u rekening moet houden bij autorestauraties

Het herstellen van elk voertuig, ongeacht de staat ervan, is een intensieve onderneming. Je wilt dus volledig voorbereid zijn op de onderneming. Hier zijn een paar tips waarmee u tijdens het herstelproces rekening moet houden.

Bepaal de reden voor herstel

De meeste mensen die zich niet bezig houden met het restaureren van auto's en deze op een veiling of aan verzamelaars verkopen, willen om sentimentele redenen restauraties voltooien. Luister naar de klanken van de rijke stem van Nat King Cole. Dus als je de gezinsauto van je grootouders hebt die ergens in een garage heeft gestaan en die je weer in elkaar wilt zetten omdat je die jeugdherinneringen opnieuw wilt beleven, is dat helemaal prima. U moet echter eerlijk zijn over de reden waarom u de restauratie voltooit, omdat dit kan aangeven hoeveel u bereid bent te besteden en hoeveel werk u bereid bent erin te steken.

Man leunend tegen de kofferbak
Man leunend tegen de kofferbak

Maak een budget

Het budget is een cruciaal aspect voor elk restauratieproject. Deze zijn zeer variabel en kunnen variëren van tienduizenden tot bijna honderdduizend dollar. Gelukkig kun je, als je niet hebt geïnvesteerd in het proberen de auto op autoveilingkwaliteit te brengen, bezuinigen op esthetisch werk en gewoon het absolute minimum aan onderdelen aanschaffen die nodig zijn om het voertuig weer te laten rijden.

Stel een deadline

Deadlines zijn het op één na meest cruciale aspect van elk restauratieproject. Het is maar al te gemakkelijk dat restauraties uit de hand lopen vanwege de hoeveelheid werk die erin zit. Op een dag kijk je omhoog en zie je dat je het budget hebt overschreden en een half jaar bezig bent met een project waarvan je dacht dat het een maand zou duren. Stel daarom een harde deadline voor wanneer je je auto af wilt hebben, zodat je er ook daadwerkelijk doorheen komt. Zoals de doorgewinterde restauratiedeskundige Steve White uitlegt, zijn restauraties "een werk van liefde, en je moet alleen een project ondernemen als je bereid bent je ertoe te verbinden het te voltooien."

Neem contact op met een professional

Uiteindelijk is het beste advies voor het voltooien van een restauratie contact opnemen met een professional en hem dit laten doen. Er bestaat zeker een culturele obsessie met de leek die de deuken in het spatbord van een versleten auto in hun garage uitbeukt, maar dit is onverstandig. Als je geen uitgebreide kennis van mechanica hebt en over de tools en connecties beschikt om het project te voltooien, dan is het het beste als je er helemaal niet mee rommelt en gewoon een professional beta alt om zijn werk te doen. Ze zullen het op tijd doen, en het zal precies zijn waar je op hoopte.

Mannelijke ingenieur die oldtimers in de industrie onderzoekt
Mannelijke ingenieur die oldtimers in de industrie onderzoekt

Plaatsen waar u klassieke auto-onderdelen kunt vinden

Als je echter vastbesloten bent om aan je eigen restauratie te beginnen, dan is je eerste stop (nadat je je auto hebt gevonden natuurlijk) het vinden van de benodigde onderdelen die je nodig hebt zet het weer in elkaar. Dit zijn enkele van de beste online plaatsen waar u terecht kunt voor auto's van verschillende merken en modellen.

  • Rock Auto - Levert onderdelen voor auto's van allerlei gangbare en obscure merken en modellen.
  • JDM Car Part - Levert onderdelen voor auto's van vintage Datsuns, Toyotas, Hondas en Subarus.
  • Andy Bernbaum Auto Parts - Levert onderdelen voor auto's uit de Chrysler-catalogus.
  • De Lincoln/Mercury Old Parts Store - Biedt onderdelen voor Lincoln- en Mercury-voertuigen.
  • Classic Industries Onderdelen & Accessoires - Biedt onderdelen voor een verscheidenheid aan klassieke auto's.

Als u online niet kunt vinden wat u zoekt, kunt u ook plaatselijke bergingswerven bezoeken om te zien of ze iets vergelijkbaars in hun inventaris hebben dat u kunt strippen voor onderdelen of klassieke autoshows en bijeenkomsten om in contact te komen met mensen die deze onderdelen zelf maken of er een paar hebben die ze aan u kunnen verkopen.

Hit the Road Jack

Er is niets zo primair als over de openbare weg rijden in een stukje autogeschiedenis dat is gemaakt om het asf alt te verscheuren, en restauraties van klassieke auto's zijn een manier waarop je die volledige Amerikaanse roadtrip-ervaring kunt krijgen. Deze projecten zijn echter bewerkelijk, duur en vergen veel expertise. Dus, net zoals u uw favoriete kapper heeft gevonden, zou u de perfecte professional moeten vinden om uw klassieke auto weer waardig te maken.

Aanbevolen: