Verf die op graniet lijkt voor uw doe-het-zelf-projecten

Inhoudsopgave:

Verf die op graniet lijkt voor uw doe-het-zelf-projecten
Verf die op graniet lijkt voor uw doe-het-zelf-projecten
Anonim
B altisch bruin graniet
B altisch bruin graniet

Met verf die op graniet lijkt, kun je een laminaatwerkblad of elke kamer in je huis in slechts enkele dagen omtoveren tot iets speciaals.

Toepassingen voor granietverf

Granieten werkbladen, platen en tegels zijn een populaire manier om natuurlijke schoonheid, textuur en stijl in uw huis te brengen. Ze zijn ook duur, zwaar en er moet veel zorg aan worden besteed om ze er geweldig uit te laten zien. Dus als je het uiterlijk van graniet mooi vindt, maar de kosten, het gewicht of het onderhoud te hoog zijn, overweeg dan om verf te gebruiken die op graniet lijkt.

Faux granietverf kan worden aangebracht op uw bestaande keuken- of badkamerwerkblad. Het kan ook rechtstreeks worden aangebracht op gipswanden, bakstenen, omlijstingen van open haarden en tafelbladen. Met een paar stappen en een paar dagen zal uw oude laminaat- of Formica-werkblad op hard, glanzend graniet lijken. De muren van uw eetkamer of foyer zullen lijken op een ruwe, Toscaanse stenen muur en u kunt zelfs een paar oude bijzet- of salontafels bedekken.

Verf die op graniet lijkt

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten verf op de markt die op graniet lijken. Welke u kiest, hangt af van de kleur graniet die u zoekt en de toepassing.

Aanrecht granietverf

Als je een oud aanrechtblad wilt bedekken en het opnieuw wilt afwerken zodat het op graniet lijkt, heb je een granieten aanrechtset nodig. De kit bestaat uit een driedelig verfproces dat uw aanrecht waterdicht, glanzend en met de visuele uitstraling van graniet maakt.

Een basislaag in een effen kleur wordt eerst op het aanrecht aangebracht, om de kleur en textuur van het aanrecht eronder te bedekken. Vervolgens worden er stukjes mica, silica en kwarts over de toonbank gestrooid. Dit zijn dezelfde mineralen die worden aangetroffen in granieten toonbanken; Als u ze toevoegt, krijgt uw toonbank dezelfde diepte, interesse en kleur als echt graniet.

Tenslotte breng je een transparante toplaag aan om het oppervlak gelijkmatig te maken en de onderste twee lagen af te dichten. Je aanrecht is nu krasbestendig, hittebestendig, niet-poreus en ziet eruit als graniet voor slechts $ 49,95.

Faux granieten muurverf

Er zijn veel faux-schildertechnieken die wat interesse aan je muren kunnen toevoegen. Kunstgranietverf tilt kunstschilderijen naar een nieuw niveau.

Drie verflagen plus een toplaag zijn nodig om deze klus te klaren, maar de resultaten zijn het waard. Getextureerde, ruw uitgehouwen muren met een warme afwerking en willekeurige kleuraccenten zijn het resultaat.

Zand wordt gemengd tot een dik pigment dat voor de eerste laag op de muren wordt gerold. Deze eerste laag zal klonterig en ongelijkmatig worden aangebracht en zal uiterst moeilijk te verspreiden zijn. Dit is normaal en vormt de basis voor de bovenste afwerkingslagen.

De tweede laag begint de gaten van de eerste laag op te vullen, waardoor diepte aan de muur wordt toegevoegd en het uiterlijk begint te krijgen van een blok ruw uitgehouwen graniet. Ten slotte wordt een derde laag aangebracht in een overlappend patroon van "X's", wat een willekeurige en multidimensionale textuur aan de muren geeft. Om de verf te beschermen en te voorkomen dat dierenharen en stof aan de structuurverf blijven kleven, wordt een heldere toplaag aangebracht om deze af te dichten.

Waar te koop

Granietverf is verkrijgbaar bij deze detailhandelaren:

  • Westside Decoreren
  • Lowes
  • Vloeibaar roestvrij staal
  • Ace-hardware

Overweeg om verf te gebruiken die op graniet lijkt om je keuken, eetkamer, woonkamer of foyer een make-over te geven met een natuurlijke uitstraling. Granietverven voegen dimensie, schoonheid en stijl toe aan elk deel van uw huis voor minder dan echt graniet zou kosten. Gebruik vandaag nog kunstverf met granietverf en transformeer je huis gemakkelijk.

Aanbevolen: