Trends in liefdadigheidsgiften

Inhoudsopgave:

Trends in liefdadigheidsgiften
Trends in liefdadigheidsgiften
Anonim
geld en kleine plant in pot
geld en kleine plant in pot

Het geven van landgoederen is passe, maar megadonoren en politiek gemotiveerde schenkingen zijn in. Deze zes trends bepalen het landschap van non-profitorganisaties in belangrijke mate.

Individuen geven meer

Giving USA, die jaarlijks een infographic op basis van cijfers publiceert, zegt dat individuen meer geven dan ooit tevoren (in vergelijking met stichtingen, bedrijven en landgoederen). Wat vooral interessant is, is dat donaties over het algemeen kleiner zijn, wat betekent dat meer individuen doneren dan megadonoren. Deze vorm van geven groeide met maar liefst vier procent, wat misschien niet veel lijkt, maar in de wereld van de filantropie is dat enorm.

Boze mensen geven

Het maakt niet uit wat de oorzaak is; Als de afgelopen jaren de wereld van filantropie iets hebben geleerd, is het dat woede het geven motiveert. Woede geven is wanneer iemand boos is over een groter maatschappelijk probleem, zoals de gezondheid van vrouwen, wapenbeheersing of immigratie, en de persoon geld doneert aan de zaak omdat hij of zij het gevoel heeft dat dat het enige is wat ze kunnen doen. Voorbeelden uit 2017 en 2018 zijn onder meer een stijging van het aantal donaties aan wapenbeheersingsgroepen, of de toegenomen donaties aan zowel Planned Parenthood als de ACLU na de presidentsverkiezingen van 2016. Het geven van woede is een enorme trend, en liefhebbers van filantropische donaties verwachten dat dit zal voortduren.

Milieuoorzaken groeien

Terwijl de meeste liefdadigheidsdonaties nog steeds naar religieuze organisaties gaan, suggereren statistieken van Giving USA dat er een toename is in donaties aan milieugroeperingen. De giften aan groepen die het milieu beschermen of ondersteunen zijn met 7,2 procent gestegen, wat de grootste stijging is in de giften aan welk type organisatie dan ook. Gedeeltelijk aangespoord door 'woedezaaien' heeft de belofte van de regering om zich terug te trekken uit het klimaatakkoord van Parijs veel mensen aangemoedigd om te doneren aan milieudoelen. Populaire organisaties zijn onder meer The Nature Conservancy, het Wereld Natuur Fonds en de Natural Resources Defense Council.

Megadonoren ondertekenen belofte

The Giving Pledge heeft een enorme impact gehad op filantropie, omdat het een uitnodiging is voor miljardairs om het grootste deel van hun rijkdom weg te geven aan goede doelen. Tot op heden telt de belofte 175 leden, waarvan het afgelopen jaar 14 nieuwe leden zijn toegetreden. Trendwatchers verwachten dat de lijst in de loop van de tijd consistent zal toenemen. Hoewel er geen algemene statistieken zijn over waar hun geld naartoe gaat, melden velen dat Super PAC’s populair zijn onder de superrijken. Van de tien grootste donoren voor de presidentsverkiezingen van 2016 waren er zes afkomstig van de Giving Pledge.

De vluchtelingencrisis stimuleert geven

Net als bij het geven van woede hebben filantropie-watchers opgemerkt dat mensen ook reageren op gebeurtenissen zoals de Syrische vluchtelingencrisis. Volgens Fidelity Charitable zag het International Rescue Committee het afgelopen jaar een stijging van 22 procent in donaties. Het International Rescue Committee komt tegemoet aan de behoeften van vluchtelingen over de hele wereld. Nauw verwant, melden immigratieorganisaties ook een toename van de steun, zowel in termen van vrijwilligers als donaties.

Bedrijf geeft stijgingen

Nonprofit Engage, trendwatcher op het gebied van filantropie, merkt op dat bedrijven filantropie beginnen te zien als de sleutel tot hun strategische bedrijfsplannen. Als gevolg hiervan neemt het aantal bedrijfsdonaties toe. Het grote verschil hier is dat, hoewel de trends in individuele giften doorgaans gericht zijn op goede doelen die een reactie zijn op actuele gebeurtenissen, bedrijven consequent in hun gemeenschap investeren. De belangrijkste oorzaken zijn onder meer onderwijs, gezondheidszorg en sociale diensten, en gemeenschapsprogramma's.

Trends in opkomst

Over het algemeen geven mensen meer. Het landschap van liefdadigheidsdonaties kent een golf van jonge, nieuwe, frisse filantropische activisten. Het geven van landgoederen neemt af, terwijl er meer geld wordt gegeven door de gemiddelde Joe. Basisorganisaties, vooral organisaties die zich bezighouden met actuele gebeurtenissen, zijn in opkomst en zullen waarschijnlijk blijven stijgen met meer oproepen tot actie door organisaties die op de golf willen blijven meeliften.

Aanbevolen: