Regels voor Disney Trivia-bordspel

Inhoudsopgave:

Regels voor Disney Trivia-bordspel
Regels voor Disney Trivia-bordspel
Anonim
Disney Trivia-bordspel
Disney Trivia-bordspel

Als je van Disney houdt en trivia-spellen jouw idee van een leuke tijd zijn, zou je waarschijnlijk veel plezier beleven aan het spelen van de Wonderlijke Wereld van Disney Trivia-game. De Disney trivia-regels zijn vrij eenvoudig (vooral als je eerder soortgelijke trivia-bordspellen hebt gespeeld, zoals Trivial Pursuit) en kunnen worden aangepast aan je eigen interesses. Tijd om al die keren dat je je favoriete Disney-film hebt gezien goed te gebruiken!

Regels voor Disney Trivia-bordspel, Wondere Wereld van Disney Trivia

Het bordspel Wonderlijke Wereld van Disney Trivia is eenvoudig in te stellen en nog gemakkelijker te spelen, vooral als je Disney-films kijkt of de Disney-verhalen ook maar een beetje volgt. Met 1.600 trivia-vragen gericht op volwassenen, en nog eens 800 vragen speciaal voor kinderen, is dit spel perfect voor spelers van 6 jaar en ouder, hoewel jongere spelers zeker ook kunnen spelen, vooral als ze samenwerken met een oudere speler.

Je hebt minimaal 2 spelers nodig (en maximaal 6) en het duurt ongeveer 45 minuten om het spel te voltooien.

  1. Vouw het speelbord open en scheid de vragen van de kinderen van de vragen van volwassenen.
  2. Elke speler kiest een token om hem op het bord te vertegenwoordigen.
  3. De jongste speler gaat als eerste en gooit met de dobbelsteen, waarbij hij zijn pion zoveel vakjes verplaatst. De persoon links van de speler selecteert een kaart en leest de vraag die overeenkomt met de kleur waarop de speler is beland. De categorieën zijnAnimatie, Persoonlijkheden, Lied, Film en Mousellaneous
  4. Als de vraag correct wordt beantwoord, krijgt die speler een muisoor (in tegenstelling tot een wig zoals in Trivial Pursuit.)
  5. Als de vraag verkeerd wordt beantwoord, gaat het spel naar de volgende persoon.
  6. Wanneer een speler het fiche vult, moet hij of zij het einde bereiken en een laatste vraag beantwoorden.

Zoals je kunt zien, zijn de regels in principe hetzelfde als Trivial Pursuit, alleen met een Disney-draai.

Hoe zit het met je eigen Disney Trivia-regels?

Soms kunnen Disney Trivia-bordspellen eentonig worden. Hoe zit het met het bedenken van je eigen regels die nog steeds betrekking hebben op de oorspronkelijke werking van het spel? Probeer enkele variaties om de gameplay te veranderen:

  • Voor het spel dat muisoren toevoegt voor elk juist antwoord, begin je met je token vol en werk je achteruit. Je moet correct antwoorden om het muisoor te behouden. Voor elk fout antwoord wordt er één weggenomen. Terwijl spelers tot nul muisoren krimpen, worden ze geëlimineerd. De laatste persoon die nog muisoren heeft, wint het spel.
  • Voor hetzelfde trivia-spel mag iedereen de vraag beantwoorden, ongeacht wie erop terecht is gekomen. Wie juist antwoordt, krijgt het muisoor. Zorg ervoor dat je een soort lawaaimaker of zoemer hebt om te bepalen wie het eerst heeft gebeld.
  • Speel een spel dat lijkt op 'make it-take it' in basketbal. Dit werkt het beste als je een Disney trivia-spel speelt, waarbij je eerst van begin tot eind moet komen. Spelers proberen vragen te beantwoorden. Als ze het goed hebben, verplaatsen ze hun stuk naar voren en blijven ze vragen beantwoorden totdat ze er één fout hebben. Vervolgens gaat het spel naar de volgende persoon.

Gemakkelijk te leren

De meeste Disney Trivia-bordspellen hebben regels die gemakkelijk te begrijpen en te spelen zijn. Maar als je door regels verliest en het een tijdje geleden is dat je het spel hebt gespeeld, kunnen deze instructies helpen. Je kunt natuurlijk ook altijd je eigen regels bedenken. Wie weet is jouw versie nog beter!

Aanbevolen: