Overlevingsgids voor luieruitslag: door ouders goedgekeurde hacks & Tips

Inhoudsopgave:

Overlevingsgids voor luieruitslag: door ouders goedgekeurde hacks & Tips
Overlevingsgids voor luieruitslag: door ouders goedgekeurde hacks & Tips
Anonim

Stop deze stinkende situatie met deze handige luierhacks!

Moeder verschoont de luier van haar babymeisje
Moeder verschoont de luier van haar babymeisje

Kak. Is. Overal. Een luieruitbarsting is een van de meer ongelukkige aspecten van het ouderschap die een goede tijd tot stilstand kunnen brengen. Waarom gebeurt deze ongepaste situatie en hoe voorkom je dat een luier kapot gaat? De eenvoud van het antwoord zal u misschien verrassen en verrukken!

Wat is een luieruitbarsting?

Zoals de naam al doet vermoeden, is een luieruitbarsting een situatie waarbij de kak van een baby uit de luier waait. Dit gebeurt veel bij pasgeborenen van wie de kak een zeer waterige consistentie heeft, maar ook bij baby's die last hebben van constipatie en diarree. Luieruitbarstingen kunnen echter op elk moment bij elke baby voorkomen als de ouders ze niet op de juiste manier luieren. Wat dit betekent is dat uw kind volkomen gezond kan zijn en toch een klapband kan hebben. Bekijk deze eenvoudige manieren om dit stinkende scenario te voorkomen.

Hoe u een luieruitslag kunt voorkomen

De pasvorm en het ontwerp van de luier zijn belangrijk. Als je baby een klapband heeft, is de luier het eerste wat je moet beoordelen.

Baby met nieuwe luier
Baby met nieuwe luier

1. Maat groter of kleiner

De luiermaat van een baby is de voornaamste reden dat er een klapband ontstaat. De meeste bedrijven geven gewichtsrichtlijnen voor hun verschillende maten, maar dit is een algemene vuistregel. Het is aan mama en papa om te bepalen of de luier goed bij hun baby past. Waarom geeft gewicht je niet altijd de juiste maat? Ieder mens heeft een uniek figuur. Twee baby's kunnen hetzelfde gewicht wegen en hebben zeer verschillende maten nodig op basis van hun lengte en gewichtsverdeling. Dit betekent dat je daadwerkelijk naar de luier van je baby kijkt.

Als je hem aantrekt, past de luier dan goed tegen het lichaam of heeft hij/zij voldoende bewegingsruimte? Als de luier van uw baby te groot of te klein is, zal er een klapband optreden. Het doel is dat de stof een afdichting vormt tegen de huid, waardoor de poep binnen blijft.

Om ervoor te zorgen dat dit gebeurt, moet een luier net onder de navel van een baby liggen en moet een ouder twee vingers langs de taille kunnen schuiven. Als er maar één vinger past, is deze te strak. Omgekeerd, als er drie vingers in passen, is het te groot. De beenmanchetten mogen nooit gaten vertonen. Dit is ook een teken dat je een te grote maat gebruikt.

Bovendien, als je ooit naar de voorkant van de luier van je baby kijkt, zul je maataanduidingen op de voorkant opmerken. Met een goed passende luier moet de bevestigingstape precies over deze afbeeldingen terechtkomen. Als de zelfklevende lipjes elkaar echter in het midden raken, is de luier te groot. Als de maatmarkeringen zichtbaar zijn, is het tijd om over te stappen naar de volgende maat groter.

Een ander teken dat de luier van je baby te klein is, zijn de rode vlekken op de beentjes of de buik wanneer je de luier verwijdert.

2. Gebruik de luier correct

Luiers zijn doordacht ontworpen. De ruches, officieel bekend als beenmanchetten, die aan de rand van de luier zitten, zijn niet voor de show. Ze zijn aangebracht om lekkage te voorkomen. Dat wil zeggen, als je de moeite neemt om ze eruit te trekken. Beschouw deze gunstige eigenschappen niet als vanzelfsprekend! Zorg er ook voor dat de luier er recht in zit. Dit lijkt voor zich te spreken, maar wiebelige baby's kunnen er vaak in slagen hun luier op zijn plaats te houden. Bedek hun billen gelijkmatig.

3. Verander je baby vaak

Als de luier van je baby vol urine zit, is er niet genoeg ruimte voor veel poep. Als je merkt dat je baby vaker last heeft van uitbarstingen, maar de maat van de luier klopt, dan ben jij mogelijk een deel van het probleem. Neem de tijd om de luier van je baby regelmatig te controleren en verschoon hem zodra je merkt dat hij vuil is.

Gelukkig worden hedendaagse luiers geleverd met een handige vochtigheidsindicator om je te laten weten wanneer het tijd is voor verandering. Het belangrijkste is dat u er altijd voor zorgt dat uw baby droog is voordat u hem in een autostoeltje, kinderstoel of schommel legt. Deze babyproducten oefenen druk uit op hun luierregio, waardoor de kans op uitbarstingen veel groter is.

4. Van merk wisselen

Helaas zullen er momenten zijn waarop je baby te groot is voor de ene maat, maar net iets te klein voor de volgende maat groter. Wanneer dit gebeurt, overweeg dan om van luiermerk te wisselen.

Elk bedrijf heeft een iets ander ontwerp, wat betekent dat u een product kunt vinden dat beter geschikt is voor het unieke figuur van uw baby. Vergeet niet om altijd te zoeken naar luiers met een tailleband met zak aan de achterkant. Dit is een andere doordachte functie die verder helpt stinkende rommel in bedwang te houden. Zonder dit kunnen luieruitbarstingen een veel voorkomend verschijnsel worden.

5. Breng wijzigingen aan naarmate de activiteit toeneemt

Luieruitbarstingen komen ook voor wanneer je kleintje zijn evenwicht begint te vinden. Dit betekent investeren in luiers die zijn ontworpen voor actieve baby's. Zoek naar uitdrukkingen als 'Little Movers' en 'Cruisers 360'. Deze luiers hebben een stevigere constructie, waardoor de poep beter op zijn plek blijft.

6. Draag 's nachts betere bescherming

Als de uitbarstingen van je baby 's nachts plaatsvinden, is het tijd om te upgraden naar een nachtluier. Wat u zich misschien niet realiseert, is dat de luier van uw baby overdag zijn absorptievermogen opoffert om een beter bewegingsbereik voor kruipende en lopende baby's mogelijk te maken. Nachtluiers daarentegen absorberen beter en bevatten meer stof om rommel binnen de perken te houden.

7. Vermijd 'P'-voedingsmiddelen

Blowouts kunnen ook optreden bij het introduceren van bepaald voedsel. Is het je ooit opgevallen dat je na een kop koffie naar nummer twee moet? Een soortgelijk effect treedt op wanneer baby's peren, pruimen, pruimen, perziken en erwten eten. Als uw lieve kleintje regelmatig last heeft van luieruitbarstingen, denk dan aan zijn dieet en overweeg om de consumptie van deze diuretische voedingsmiddelen te verminderen.

Hoe je je kunt voorbereiden op het ergste

Blowouts zullen ongetwijfeld op een bepaald punt in je ouderschapstraject gebeuren, dus zorg ervoor dat je weet hoe je met deze walgelijke plicht moet omgaan!

Luiertas omgevallen
Luiertas omgevallen

1. Pak in met een doel

Je luiertas moet alles bevatten wat je nodig hebt om voor je baby te zorgen. Dit zou potentiële explosies van kak moeten omvatten. Zorg er dus voor dat u altijd schone kleding bij u heeft, een paar wegwerphandschoenen, desinfecterende doekjes, een wegwerp-aankleedkussen (puppy-pads doen wonderen), ritssluitingszakjes van gallonformaat (voor aangetaste kleding), handdesinfecterend middel en natuurlijk voldoende luiers. en doekjes.

2. Investeer in envelop-onesies

Het laatste wat je wilt doen na het uitblazen van een luier is de met poep bedekte kleding over het hoofdje van je baby trekken. Envelop-onesies zijn voorzien van schouderflappen waarmee ouders de onesies langs het lichaam van de baby kunnen trekken, zodat de rommel binnen de perken blijft. Als uw baby regelmatig een klapband krijgt, kleed hem dan in deze handige kleding.

3. Gebruik de luier tijdens het opruimen

De meeste uitbarstingen gaan langs de rug van je baby. Wat dit betekent is dat de voorkant van hun luier nog steeds relatief schoon is. Voordat je de doekjes pakt, gebruik je dit gedeelte van de luier om met één stevige beweging van voren naar achteren een stuk van de rommel op te scheppen. Luiers absorberen ontlasting, waardoor dit een effectieve manier is om snel een deel van de rommel op te zuigen.

4. Maak de vuile kleren strategisch schoon

Als dit een outfit is die je wilt behouden, dan is het belangrijk om de rommel snel en effectief aan te pakken. Gebruik geen doekje. Je wilt de poep niet verder in de stof verwerken. Neem in plaats daarvan een plastic botermes of -lepel en schraap zoveel mogelijk poep van de kleding. Draai het kledingstuk vervolgens binnenstebuiten en spoel het af onder koud water. De bedoeling is om overtollig poep uit de stof te duwen, zodat het water over de achterkant van de vlek stroomt. Breng vervolgens wat afwasmiddel aan op het getroffen gebied, scrub voorzichtig en spoel opnieuw met koud water. Behandel de vlek ten slotte met uw favoriete vlekverwijderaar en was hem met clorox of witte azijn om de kleding te desinfecteren.

Luieruitbarstingen zullen niet eeuwig duren

Zodra je de fase van de pasgeborene hebt verlaten, zul je merken dat de frequentie van uitbarstingen afneemt. De introductie van nieuwe voedingsmiddelen kan deze ongelukkige situatie echter weer in uw leven brengen, dus houd een logboek bij van welke voedingsmiddelen een laxerend effect hebben op uw kleintje. Dit kan u helpen dit scenario beter te voorkomen. Onthoud ten slotte dat buikgriep kan optreden wanneer u ze het minst verwacht, dus wees niet op uw hoede. Er kan een jaar verstreken zijn sinds uw laatste klapband, maar als uw peuter ziek wordt, kan dit zonder waarschuwing gebeuren. Wees als een padvinder en wees altijd voorbereid.

Aanbevolen: