Gemakkelijke organisatie-ideeën om rommel onder controle te houden

Inhoudsopgave:

Gemakkelijke organisatie-ideeën om rommel onder controle te houden
Gemakkelijke organisatie-ideeën om rommel onder controle te houden
Anonim
Moderne keuken
Moderne keuken

Laat je niet neerslachtig maken door rommel. Decimeer het. Leer een paar snelle en eenvoudige tips om je huis op te ruimen en te voorkomen dat de rommel terugkomt. De handleidingen voor het organiseren van rommel zijn eenvoudiger dan je denkt.

Stel een opruimtijdschema in

Je kunt je huis niet in één keer opruimen. Het lijkt misschien de beste manier, maar je moet eerlijk zijn tegen jezelf. Het gaat niet gebeuren. Zelfs de meest vastberaden schoonmakers zullen uiteindelijk het begeven. Stel een schoonmaakschema op voor het opruimen en organiseren van uw huis. Als u bijvoorbeeld maar één dag per week de tijd heeft om te organiseren en op te ruimen, plan dan die dag tijd in voor het opruimen. Ga door totdat je hele huis schoon is.

Definieer rommel-hotspots

Niet elke kamer in je huis is een rommelexplosie. Maar je hebt hotspots die je eerst moet aanpakken. Maak een lijst met rommel-hotspots in uw huis. Dit kan de familiekast zijn of het hol van je packrat-echtgenoot. Als deze stevig op uw lijst staan, rangschikt u ze van 1-5. De 1's zijn de eerste kamers die je aanpakt, terwijl de 5's langer kunnen worden uitgesteld.

Pak één ruimte tegelijk aan

Net zoals een marathonloper slechts één mijl per keer doet, moet je kamer voor kamer doen op basis van het tijdschema dat je hebt ingesteld. Je hebt bijvoorbeeld het doel om één kamer per week op te ruimen. Begin met de kamers met de meeste rommel en werk zo naar beneden. Een waarschuwing; je zult dit verslavend vinden en meer willen doen. Maar je wilt ook niet uit de kast komen. Probeer je dus aan je tijdschema te houden.

Beoordeel uw ruimte

Gelukkige paar verpakkingsdozen
Gelukkige paar verpakkingsdozen

Als het gaat om het sorteren van rommel, hoe beslis je dan wat je bewaart en wat je weggooit? Dat is de vraag die ons allemaal plaagt. Gelukkig zijn er een paar dingen waarmee je rekening kunt houden bij het beslissen wat je moet verwijderen om het overzichtelijk te houden.

Beschadigde/gebroken items

Zijn ze beschadigd of onbruikbaar? Soms bewaren we dingen om sentimentele redenen, maar het dient geen echt doel. Als het om deze items gaat, moet u beoordelen waar ze in uw huis passen.

Behoefte/Doel

Wanneer heb je het item voor het laatst gebruikt of gedragen? Een bron van rommel zijn oude schoenen, portemonnees en kleding. Het is niet ongebruikelijk dat vrouwen een favoriete tas bij zich dragen en deze periodiek vervangen. Tenzij je voor elke outfit een handtas hebt en deze regelmatig verwisselt, heb je waarschijnlijk ergens een verzameling clutches die ruimte in beslag nemen. Als je een item meer dan twee jaar niet hebt gebruikt of gedragen, is het misschien tijd om het te doneren.

Seizoensartikelen

Heeft u seizoensgebonden rommel? Seizoensgebonden rommel is populair in de meeste huishoudens. Dit kunnen kerstverlichting zijn die tot februari brandt, of Halloween-versieringen die je niet hebt opgeborgen.

Items opschonen

Opruimen is een van de belangrijkste stappen bij het opruimen. Je zult verrast zijn hoeveel spullen je in huis hebt die je niet nodig hebt. Dat betekent echter niet dat iemand het niet nodig heeft. In plaats van alles zomaar weg te gooien, is het essentieel om verschillende vakken te creëren waarin je alles kunt opruimen.

  • Gebroken items kunnen worden weggegooid of gerecycled.
  • Bruikbare items zoals kleding, portemonnees, schoenen, enz., kunnen worden gedoneerd of verkocht tijdens een garage sale.

Koop een afvalcontainer

Je hoeft geen afvalcontainer te kopen als je maar een kleine ruimte of appartement hebt om op te ruimen. Voor huizen met een packrat of kinderen kan een afvalcontainer het opruimen gemakkelijker maken. Dit betekent echter wel dat uw opruimschema korter moet zijn. Overweeg deze methode alleen als je een paar dagen de tijd hebt om op te ruimen, als je veel hulp hebt, of als je grote spullen hebt die je kwijt wilt.

Creëer huizen voor je spullen

Vrouw organiseert kleding
Vrouw organiseert kleding

Terwijl je een kamer opruimt, moet je een huis voor je spullen creëren. Deze woningen gaat u baseren op de gebruiksfrequentie. De dingen die u het meest gebruikt, moeten toegankelijk en gemakkelijk op te bergen zijn. Als u bijvoorbeeld uw keuken aan het opruimen bent, zijn de dingen die u op het aanrecht vindt, dingen die u vaak gebruikt. Creëer een functionele rommellade uit de lade die het gemakkelijkst toegankelijk is. Dit zorgt ervoor dat iedereen gemakkelijk kan pakken wat hij of zij nodig heeft en dit kan opbergen.

Maak een verzamelmand

Er zullen dingen in huis zijn die vaak buiten beschouwing worden gelaten. Waarom? Omdat je ze elke dag gebruikt. Gebruik de allesmand in elke kamer om te voorkomen dat er rommel rondslingert op het aanrecht, bijzettafels, bureaus, enz. Aan het eind van de avond kun je de spullen snel en eenvoudig in de allesmand in hun huis opbergen.. Manden zijn ideaal voor afstandsbedieningen of opladers. Het zorgt ervoor dat ze op één plek blijven en niet rondslingeren in je huis.

Gebruik eenvoudige organisatiesystemen

Linnenkast
Linnenkast

Rommel stapelt zich op omdat het leven in de weg staat. Om rommel op afstand te houden, moet je over een aantal solide organisatietools beschikken. En deze moeten gemakkelijk genoeg zijn voor uw kinderen, huisgenoten en echtgenoot om te kunnen doen. Als u een eenvoudige organisatietechniek voor uw kast of kleine kamer gebruikt, kunt u voorkomen dat u binnen een maand of twee opnieuw moet opruimen. Organisatie is essentieel voor de grote delen van uw huis die gevoelig zijn voor rommel, zoals een garage.

Ga papiervrij

Papier maakt alles rommelig. Ga papierloos en verwijder het uit uw huis. Schakel uw facturen over naar e-mail om papier te besparen. Scan uw post of administratie in en stuur al dat papier door de versnipperaar. Er zijn verschillende apps voor je telefoon of computer om papier uit je leven te houden.

Probeer lade-organizers

Stationair georganiseerd in de lade
Stationair georganiseerd in de lade

Laden zijn een alledaagse rommel die je huis binnensluipt. Zorg ervoor dat je opbergers in je lades hebt, zodat alles op zijn plaats blijft. Het zorgt ervoor dat al je lades niet vol staan met rommel en geeft alles in je huis een plek.

Maak de noodzakelijke rommel visueel aantrekkelijk

Het is niet mogelijk om alles op je aanrecht of salontafel weg te zetten. In plaats van het een doorn in het oog te laten zijn, kun je de noodzakelijke rommel aantrekkelijk maken. U kunt bijvoorbeeld zeep en handdesinfecterend middel in decoratieve dispensers doen. Je kunt een mooie mand op je salontafel plaatsen om kinderboeken en tijdschriften in te bewaren, of een schaduwdoos op je aanrecht om kleingeld in te bewaren.

Label uw organisatoren

Als het gaat om het opruimen van je huis, zijn labels je beste vriend. Waarom? Omdat ze ervoor zorgen dat dingen gemakkelijk te vinden en gemakkelijker op te bergen zijn. Kinderen weten precies waar ze hun poppen moeten neerleggen, waar de flosdraad naartoe gaat of waar ze hun oplader kunnen vinden. Ze weten ook waar het naartoe gaat als het tijd is om dingen op te bergen. Hoewel het lijkt alsof labels de dingen minder decoratief maken, is dat gewoon niet waar. Je hebt alleen een paar kalligrafiepennen en wat glitter nodig.

Gebruik verborgen ruimtes

Moderne woonkamer
Moderne woonkamer

Je huis staat vol met ongebruikte ruimte. Door verborgen lades, planken en kasten te gebruiken voor opslag en organisatie, zorgt u ervoor dat de rommel niet de overhand krijgt. Je kunt deze verborgen ruimtes gebruiken om items op te bergen die je niet veel gebruikt. U kunt bijvoorbeeld betekenisvolle spullen zonder waarde op een hoekplank of in een kast boven de koelkast plaatsen.

Creëer een ruimte voor seizoensgebonden rommel

Seizoensgebonden rommel
Seizoensgebonden rommel

Creëer alleen een ruimte in je kast, zolder of garage voor seizoensopslag. Label uw opbergbakken voor het seizoen waarin de decoraties thuishoren. Maak het redelijk toegankelijk en reserveer specifieke dagen in uw agenda om seizoensrommel in en uit te pakken.

Tips voor een opgeruimd leven

Om rommelvrij te blijven, is waakzaamheid vereist. Zonder goed onderhoud komt de rommel snel weer in uw huis terecht en gaat uw werk verloren. Gebruik deze tips om opgeruimd te blijven.

  • Purgeer vaak- Je kunt dit aan je schoonmaakschema toevoegen, zodat je er de baas over blijft.
  • Vermijd frivole aankopen - Je huis heeft maar een beperkte ruimte. Alleen kopen wat je nodig hebt, houdt de rommel laag.
  • Plaats spullen weg - Spullen opbergen moet een gewoonte worden. Maak van het oppakken en opbergen van spullen een nachtelijke routine voor het hele gezin.
  • Gebruik slimme opslag - Alles moet worden opgeborgen in de kamer waarin je het gebruikt. Dit maakt het gemakkelijker om dingen op de juiste manier op te bergen.
  • Blijf proberen - Het is moeilijk om rommel bij te houden. Wees dus niet al te boos als het weer uw huis binnenkomt. Probeer het gewoon opnieuw.

Eenvoudige manieren om rommel te ordenen

Rommel vindt zijn weg naar elk huis. Zorg voor een gedegen plan om dit buiten de deur te houden. Veel ontspullenplezier! En moge uw huis opgeruimd zijn.

Aanbevolen: