Statistieken over rijden onder invloed onder tieners

Inhoudsopgave:

Statistieken over rijden onder invloed onder tieners
Statistieken over rijden onder invloed onder tieners
Anonim
Rijden onder invloed
Rijden onder invloed

Helaas zijn er veel statistieken over rijden onder invloed onder tieners, en deze zijn zowel beangstigend als te voorkomen. Begrijp de statistieken over waarom tieners drinken, hoe dat ertoe leidt dat ze achter het stuur kruipen en welke sterfgevallen dit kan veroorzaken.

Waarom drinken tieners en rijden ze?

Statistieken suggereren dat 37% van de sterfgevallen onder tieners bij auto-ongelukken verband houden met alcohol. Volgens de CDC blijven motorvoertuigongevallen de belangrijkste doodsoorzaak onder tieners van 16 tot 19 jaar. Wat de situatie nog verder verergert, is dat 70 procent van de tieners nog steeds alcohol drinkt. Waarom? Hier volgen enkele redenen waarom tieners drinken:

Stress

Tieners die gestrest zijn, hebben twee keer zoveel kans om alcohol te gebruiken volgens het National Center on Addiction and Drug Abuse. Ook gaan ze sneller alcohol gebruiken als ze gestrest zijn. Volgens het onderzoek beginnen ze al vanaf 12 jaar met drinken.

Iedereen doet het

Groepsdruk is een andere belangrijke oorzaak van drankmisbruik onder tieners. Dit komt omdat groepsdruk een belangrijke bijdrage levert aan het nemen van risico’s en sommige tieners zelfs denken dat er van hen verwacht wordt dat er risico’s genomen worden. Tieners willen erbij horen en net als anderen zijn op een feestje, zodat ze eerder zullen drinken.

Sociale media

Volgens een onderzoek dat is gepubliceerd in Alcoholism: Clinical and Experimental Research, is de kans groter dat tieners die hun vrienden zien drinken op sociale media, het gedrag zelf proberen. Als je je vrienden riskant gedrag ziet vertonen via foto's op Instagram of verhalen op Snapchat, zullen tieners, net als groepsdruk, het gedrag waarschijnlijk zelf proberen.

Beschikbaarheid

Ook al is de drinkleeftijd 21 jaar, alcohol is beschikbaar voor tieners. Het is gebleken dat het voor meisjes makkelijker is dan voor jongens om aan alcohol te komen, maar beide leeftijdsgroepen kunnen er op vrij jonge leeftijd al aan komen. Vaak krijgen kinderen alcohol van hun ouders zonder dat ze het weten. Dit gebeurt in ongeveer 2 van de 3 gevallen.

Nieuwsgierigheid en tieners

Nieuwsgierigheid en het gebrek aan impulsbeheersing hebben de neiging kinderen in een deel van hun gedrag te leiden. Dit komt door de zich ontwikkelende hersenen van een tiener. In tegenstelling tot volwassenen hebben ze begeleiding nodig om hun nieuwsgierigheid in de goede richting te leiden. Als dit niet het geval is, kan dit leiden tot destructief gedrag, zoals drinken.

Desinformatie

Massamedia en desinformatie onder tieners kunnen tieners ertoe brengen te geloven dat alcoholgebruik door minderjarigen in orde is. Bovendien kunnen ouders die hun kinderen een drankje of twee bij zich laten hebben of slechts een slokje nemen, ertoe leiden dat tieners denken dat ze wel tegen drinken kunnen. Hun gebrek aan hersenontwikkeling en de veranderde toestand dragen echter bij aan risicovol gedrag, zoals autorijden onder invloed.

Statistieken voor dronken rijden onder tieners

De statistieken over rijden onder invloed onder tieners vallen over het algemeen in een van de drie categorieën. Als u deze categorieën diepgaand onderzoekt, kunt u patronen aan het licht brengen die voorkomen bij tieners die onder invloed van alcohol en autorijden zijn.

Risicofactoren

Ontdek hoe rijgewoonten en geslacht van tieners risicofactoren kunnen zijn voor rijden onder invloed. Bekijk deze statistieken eens:

Jongeren betrokken bij een auto-ongeluk
Jongeren betrokken bij een auto-ongeluk
  • Voor alle tieners is het risico op betrokkenheid bij een motorvoertuigongeval groter dan voor oudere bestuurders, aldus de CDC. Met andere woorden: tieners die onder invloed rijden, lopen een grotere kans om een ongeluk te krijgen dan wanneer hun ouders onder invloed rijden. Volgens CDC Vital Signs heeft een tiener met een alcoholpromillage van 0,08 zelfs 17 keer meer kans op een ongeluk dan een tiener die niet drinkt.
  • Ongeveer 58% van de bestuurders die omkwamen bij een ongeval als gevolg van rijden onder invloed, droegen volgens de CDC hun veiligheidsgordel niet.
  • Uit een onderzoek bleek dat 30% van de tieners toegaf in de afgelopen twaalf maanden met een dronken bestuurder te hebben gereden.
  • Meer dan 90% van de alcohol die door tieners wordt geconsumeerd, is te wijten aan drankmisbruik, volgens de CDC Fact Sheet.
  • Mannen zijn twee keer zo vaak betrokken bij een auto-ongeluk en consumeren meer alcohol dan vrouwen.

Tieners dronken achter het stuur

Dronken tieners die achter het stuur van een auto kruipen, zijn gevaarlijk. Bekijk de statistieken om te begrijpen hoe gevaarlijk.

  • Tieners zijn vaker betrokken bij gevaarlijke situaties en gevaarlijke omstandigheden.
  • Een CDC-onderzoek stelt dat tieners vaker te hard rijden en kortere afstanden toestaan tussen hun voertuig en de auto voor hen. Drinken zou dit probleem duidelijk overdrijven.
  • Statistieken tonen aan dat tieners 2,4 miljoen keer per maand drinken en rijden, volgens CDC Vital Signs.

Dood door rijden onder invloed

Als dronken tieners achter het stuur kruipen, kunnen en zullen sterfgevallen plaatsvinden. Begrijp de statistieken van deze dodelijke beslissing.

  • Ongeveer de helft van de sterfgevallen als gevolg van auto-ongelukken vindt plaats tussen 15.00 uur. en middernacht. Bovendien gebeurt 53% op vrijdag, zaterdag of zondag, aldus de CDC.
  • Volgens CDC Vital Signs heeft 1 op de 5 tieners die omkomen bij een ongeluk wat alcohol in hun systeem.
  • Er waren meer dan 118.000 bezoeken aan de spoedeisende hulp door tieners vanwege alcoholgerelateerde incidenten (CDC-informatieblad).

Tieners die dronken zijn, mogen niet autorijden

Er is geen reden waarom een tiener onder invloed zou moeten rijden. Er zijn altijd andere dingen die gedaan kunnen worden in plaats van achter het stuur te kruipen. Laat groepsdruk of andere invloeden de beslissing om niet onder invloed te rijden niet beïnvloeden. Hoewel het maken van fouten en het opgroeien deel uitmaken van het tienerjaren, is rijden onder invloed een fout die je misschien de rest van je leven met je mee moet dragen.

Aanbevolen: