Diatomeeënaarde gebruiken om de tuin onder controle te houden & Plantenongedierte

Inhoudsopgave:

Diatomeeënaarde gebruiken om de tuin onder controle te houden & Plantenongedierte
Diatomeeënaarde gebruiken om de tuin onder controle te houden & Plantenongedierte
Anonim

Dit organische poeder is een krachtige bondgenoot in je strijd tegen geleedpotigen in je tuin en planten.

Tuinman witte strooi diatomeeënaarde
Tuinman witte strooi diatomeeënaarde

Als u op zoek bent naar een biologische manier om ongedierte in uw tuin en/of huis te bestrijden, is diatomeeënaarde (DE) een goede optie. DE is een poeder op silicabasis dat is gemaakt van de gefossiliseerde overblijfselen van organismen die diatomeeën worden genoemd (vandaar de naam). Zoals bij elk pesticide is het belangrijk om te weten hoe je diatomeeënaarde op de juiste manier en met zorg gebruikt. Ook al is het biologisch, het gebruik van dit product is niet zonder risico.

Wat is diatomeeënaarde?

DE is geen gif - insecten hoeven het niet te eten om te laten werken. Het is een silicapoeder met scherpe, schurende randen. Wanneer bepaalde insecten (geleedpotigen) over DE kruipen, snijden de scherpe randen door hun exoskeletten, waardoor hun binnenkant naar de lucht wordt geopend. Hierdoor drogen ze uit en sterven ze. Het kan ook een afschrikmiddel zijn voor zachtaardig tuinongedierte, maar het doodt ze niet. DE is biologisch, maar het is nog steeds erg belangrijk om het met voorzichtigheid te gebruiken. Zorg ervoor dat u DE koopt met het label tuinveilig of voedselveilig als u het gebruikt voor ongediertebestrijding buitenshuis.

Moet weten

Draag handschoenen wanneer u met DE werkt om uw handen tegen de kristallen te beschermen en huidirritatie te voorkomen. U moet ook een masker dragen om te voorkomen dat u DE inademt, omdat dit ademhalingsproblemen kan veroorzaken. Het zal hetzelfde met je longen doen als met insecten.

Hoe u diatomeeënaarde in uw tuin kunt gebruiken

Het toepassen van DE kan een goede manier zijn om geleedpotigen (insecten met exoskeletten) te doden die uw tuin teisteren. Bladluizen, vlooienkevers en spintmijten zijn voorbeelden van geleedpotigen die veel voorkomen in de tuin.

Moet weten

DE richt zich niet specifiek op ongewenste geleedpotigen. Het kan alle geleedpotigen doden, inclusief nuttige soorten zoals lieveheersbeestjes.

DE helpt ook zachte insecten zoals slakken weg te houden van uw gewaardeerde tuinplanten. Slakken houden er niet van om over de scherpe randen van DE te kruipen, dus zullen ze zich meestal omdraaien als ze door DE moeten bewegen om bij een plant te komen. Ik gebruik DE voor ernstige naaktslakkenplagen, maar alleen nadat ik andere manieren heb geprobeerd om tuinslakken te verwijderen die waarschijnlijk geen nuttige insecten zullen schaden.

Je kunt DE op verschillende manieren in je tuin toepassen.

  • Strooi rond de planten- Strooi een dunne laag DE-poeder rond de planten om een barrière te vormen en slakken, slakken en andere kruipende insecten uit de buurt te houden. Je kunt uit de verpakking strooien of een DE-applicator gebruiken.
  • Toepassen op bladeren van planten - Om mijten, bladluizen of andere bladplagen te bestrijden, kunt u het rechtstreeks op de bladeren aanbrengen. Je kunt een DE-applicator of een schudfles gebruiken, of een eetlepel diatomeeënaardepoeder in een liter water in een spuitfles mengen.

Hoe gebruik je DE op kamerplanten

Als je DE binnenshuis gebruikt, zorg er dan voor dat je DE van voedingskwaliteit koopt (maar eet het niet). Je kunt DE op kamerplanten op dezelfde manier gebruiken als op de bladeren van tuinplanten buiten.

Belangrijke tips voor een effectief gebruik van diatomeeënaarde

DE werkt niet meteen. Soms werkt het binnen een paar uur, maar het kan meerdere dagen duren. Ga er niet vanuit dat het niet werkt als u na het aanbrengen nog steeds geleedpotige activiteit ziet. Als u DE gebruikt, volg dan deze tips voor de beste resultaten.

  • Gebruik DE alleen om plagen van geleedpotigen te bestrijden of om te voorkomen dat zachtaardig ongedierte bij uw planten terechtkomt. Het werkt niet tegen andere soorten insecten of ongedierte.
  • Als je DE binnen en buiten gaat gebruiken, maak er dan een gewoonte van om alleen voedselkwaliteit te kopen, zodat je niet meerdere verpakkingen van hetzelfde type product hoeft bij te houden.
  • Vergeet niet dat DE je huid en longen kan irriteren. Draag handschoenen en een masker wanneer u ermee werkt.
  • Breng DE niet aan op plaatsen waar huisdieren ermee in contact kunnen komen, omdat het hun huid kan irriteren.
  • Ook al gebruik je DE van voedingskwaliteit, gebruik het niet op welk soort voedsel dan ook en laat het niet in contact komen met voedsel. Als dit gebeurt, gooi het voedsel dan weg.
  • Gebruik DE om een plaag aan te pakken in plaats van als afschrikmiddel. Er zijn te veel risico's verbonden aan nuttige bugs om ze uit te zetten als je niet actief probeert een probleem te bestrijden.
  • Het is het beste om DE buiten toe te passen als de omstandigheden droog zijn en er geen regen voorspeld wordt. Het is niet effectief als het nat is. Stromende regen spoelt DE weg van bladeren of grond, zodat het er na de regen niet meer zal zijn.

Bestrijding van veel voorkomende plagen

Diatomeeënaarde kan een goede hulpbron zijn om te betrekken bij uw inspanningen om ongedierte in uw tuin en kamerplanten onder controle te houden, maar alleen bepaalde soorten ongedierte. Zoals bij elke vorm van ongediertebestrijding is het belangrijk dat u de instructies op de verpakking van DE die u koopt, leest, begrijpt en opvolgt. Volg alle veiligheidsmaatregelen en gebruik het om ongedierte in de tuin of binnenshuis aan te pakken wanneer het uw doel is om een plaag van geleedpotigen te elimineren of om te voorkomen dat zachte insecten uw planten bereiken.

Heb je oorwormen? Hier leest u hoe u er vanaf kunt komen.

Aanbevolen: