Reizen met een baby & Verminder de stress

Inhoudsopgave:

Reizen met een baby & Verminder de stress
Reizen met een baby & Verminder de stress
Anonim
Vrouw die met haar baby reist
Vrouw die met haar baby reist

Reizen met een baby kan intimiderend zijn, omdat je moet anticiperen en voorbereid moet zijn op veel behoeften en mogelijke eventualiteiten die zich voor je kleintje kunnen voordoen terwijl hij weg is van huis. Wat pak je in? Hoe blijf je georganiseerd? Ja, er is veel om over na te denken als het om baby's en reizen gaat, maar hetkanworden gedaan, vooral als je de tips en trucs kent die het avontuur beter beheersbaar en minder stressvol.

Experttips voor reizen met baby's

Voor een succesvolle reiservaring met kleintjes is bij elke stap nadenken en nadenken nodig. Je moet plannen als een kampioen, organiseren als een baas en veelvoorkomende fouten vermijden. Zo simpel is het echt, zoals auteur en organisatiedeskundige Tonia Tomlin benadrukt in haar bedrijf en in haar dagelijks leven. De Plano, moeder van meerdere gezinnen uit Texas die eigenaar is van Sorted Out, wil ouders helpen de wereld te ontdekken, met de baby op sleeptouw, terwijl ze stress en chaos achter zich laten.

Tips voor reizen met een baby: inpakken is perfect

Gelukkige moeder met haar kind dat kleding inpakt voor vakantie
Gelukkige moeder met haar kind dat kleding inpakt voor vakantie

Inpakken voor een reis met baby's is een kunstvorm, en als je dit goed doet, heb je al een succesvolle start van je vakantie. Tomlin raadt ouders aan bijzondere aandacht te besteden aan de inpakfase van de reis, om ervoor te zorgen dat ze tijdens het transport of tijdens de vakantie niet zonder belangrijke zaken komen te zitten. De items die haar "must-have" -lijst maken zijn:

  • Snacks voor op reis - Houd er rekening mee dat de snacks die tijdens vliegreizen worden gegeven minimaal zijn, en dat kieskeurige eters het misschien beter doen met hapjes van thuis. Moeders die borstvoeding geven moeten ook constante calorieën consumeren, dus zorg ervoor dat je met voeding reist.
  • EHBO-doos - Kies er een die gemakkelijk in uw handbagage past en medicijnen, pleisters en een thermometer bevat.
  • Autostoeltje en kinderwagen - Kies een lichtgewicht versie van beide onmisbare babyreisartikelen.
  • Pack-n-Play - Neem één per kind mee, maar neem eerst contact op met uw accommodatie om te zien of ze wiegjes op het terrein hebben voordat u deze meeneemt op reis.

Tomlin moedigt ouders aan om na te denken over wat ze kunnen kopen zodra ze op hun eindbestemming aankomen. Pak alleen in wat u tijdens uw reis nodig heeft en koop de rest zodra u op uw bestemming bent aangekomen. Dit zorgt voor een veel lichtere belasting.

Must-have luiertasitems voor op reis

Moeder en pasgeboren baby in een huis
Moeder en pasgeboren baby in een huis

Als je door de stad dwa alt of een snelle boodschap doet met je baby, gooi je waarschijnlijk een paar essentiële spullen in je vertrouwde luiertas en ga je de deur uit! Als ze lange reizen maken, raadt Tomlin aan dat ouders wat extra tijd besteden aan het inpakken en organiseren van de luiertas, vooral als ze met het vliegtuig reizen. Naast de typische items die ouders in hun luiertas bewaren, kunt u overwegen om het volgende op te nemen:

  • Genoeg luiers en doekjes voor onderweg
  • Uitslagcrème
  • Grote plastic zakken voor vuile kleding
  • Ontsmettingsmiddel of antibacteriële doekjes
  • Formule en schone flessen voor een lange reis
  • Eén tot twee kledingwisselingen
  • Een tot twee spuugdoekjes
  • Verschillende fopspenen
  • Een paar kleine voorwerpen om de aandacht van de baby vast te houden (speelgoed of boeken)

Besteed wat tijd aan het plaatsen van items in de tas waar ze het meest logisch zijn. Je wilt niet door je luiertas snuffelen op zoek naar een fopspeen terwijl je baby halverwege de vlucht zijn hoofd eraf schreeuwt. Tomlin suggereert ook dat ouders rekening moeten houden met de maat van hun luiertas. Als u met het vliegtuig reist, moet uw luiertas onder de vliegtuigstoel passen. Zorg ervoor dat die van jou dat doet, en als je denkt dat hij te groot is, koop dan een kleinere voor op reis.

Georganiseerd blijven en gezond blijven

Georganiseerd blijven tijdens je reizen met je baby is de sleutel tot gezond blijven. Tomlin kan dit punt niet genoeg benadrukken. De organisatie begint tijdens de planningsfase van de reis en gaat door gedurende de hele reis.

Blijf bij eenvoudige organisatiesystemen

Laat structuur en routine niet varen alleen maar omdat je op vakantie bent. Routine is essentieel voor baby's en voor ouders die de dagelijkse werkzaamheden soepel moeten laten verlopen. Tijdens uw reiservaring moeten de voedings- en slaapschema's zoveel mogelijk worden nageleefd. Een ander organisatorisch systeem dat ouders kunnen proberen, is het dagelijkse controlesysteem. Voer eenmaal per dag een dagelijkse controle van de benodigdheden uit. Weet wat je nodig hebt, waar je bijna geen geld meer voor hebt, en herinner jezelf eraan waar alles is. Als je dit tien minuten doet, betekent dit dat je de overige 23 uur en 50 minuten aan leuke dingen besteedt!

Ten slotte: zorg voor een systeem voor al dat vuile wasgoed. Vakantie betekent niet dat de dagelijkse taken verdwijnen, en dit geldt ook voor het wassen van kleding en babybeddengoed. Pak licht in en werk op tijd om de was te doen (als er wasfaciliteiten in of nabij uw accommodatie zijn). Zorg dat je wasmiddel voor op reis hebt, een net of opvouwbare zak voor de was, en een tijdsblok om schone kleding en beddengoed aan te vullen.

Wees op de hoogte van de reisvoorschriften

Zorg ervoor dat je lang voor de vertrekdag op de hoogte bent van alle reisregels. Bel uw luchthaven en controleer alle benodigde documentatie om met uw baby te vliegen. Dit is vooral van cruciaal belang voor gezinnen die internationaal reizen. Cruiseschepen hebben ook hun eigen reisregels die ouders moeten volgen. Neem contact op met de juiste mensen over deze voorschriften voordat u vertrekt.

Als u de reisregels onderzoekt, controleer dan het cruise- en vliegreisbeleid met betrekking tot items die kunnen worden meegenomen en verpakt. Het laatste wat je wilt is dat je in de haven of bij de vliegtuigpoort wordt opgehouden terwijl je probeert spullen uit te laden waarmee je niet mee mag reizen.

Bescherm waardevolle spullen

Als je met peuters reist, bevinden je hersenen zich allemaal tegelijk op een miljoen plaatsen. Je zult je afvragen of de luiers en doekjes lang meegaan, of je baby in de lucht zijn hoofdje zal schreeuwen, waar je die reservefopspeen neerzet, en nog een miljoen andere dingen die je aandacht zullen afleiden van details zoals waar je de autosleutels of andere waardevolle spullen opgeborgen. Met alle aandacht voor de kinderen vallen ogenschijnlijk natuurlijke zaken zoals het bewaren van geld en essentiële spullen buiten de boot.

Tomlin moedigt ouders aan om die cruciale spullen in een soort schokbestendige, waterdichte en drijvende container te bewaren. Zorg er ook voor dat u meer kaarten en minder contant geld bij u heeft. Bewaar uw autosleutels in de container, vooral als u ze pas nodig heeft als u weer op uw thuisluchthaven aankomt. Zodra u bij uw hotel bent, plaatst u de container in een door het hotel ter beschikking gestelde kluis.

Pak praktische babykledingartikelen

Bestrijd de drang om meerdere babyoutfits mee te nemen voor elke vakantiedag. Ja, ze zijn allemaal zo schattig en zullen er allemaal schattig uitzien op je Instagram, maar dit is een baby waar we het over hebben, niet Beyonce. Tomlin benadrukt het concept van het verpakken van praktische kledingstukken die gemakkelijk te wassen zijn, weinig kreuken en kunnen worden uitgewisseld met andere kledingstukken. Een andere uitstekende inpaktip (zowel voor baby's als volwassenen) is om kleding op te rollen voordat je ze inpakt. Opgerolde kleding neemt minder ruimte in beslag in koffers en blijft kreukvrij in vergelijking met gevouwen kledingstukken. Vergeet babymutsjes, zwemkleding, zonnebrandcrème en andere items die u mogelijk nodig heeft, afhankelijk van uw bestemming, niet.

Veel voorkomende fouten die u moet vermijden tijdens het reizen met baby's

Geen enkele ouder is perfect als het gaat om reizen of anderszins. Natuurlijk zul je een aantal misstappen maken, dat is te verwachten, aangezien je ook maar een mens bent! Hoewel ouderlijke perfectie onmogelijk is en zelfs niet binnen je bereik zou moeten liggen, kan het vermijden van veelvoorkomende reisfouten ervoor zorgen dat je je een rockster op de reisafdeling voelt.

Niet te veel inpakken

Te veel inpakken is een van de meest voorkomende fouten die ouders maken. De angst om zonder te moeten, overtreft de angst om met te veel opgezadeld te worden. Je kunt echt met baby's reizen en niet met of zonder bepakking. Neem wat u nodig heeft, maar bedenk wat u van uw huurwoning kunt lenen, en denk na over wat u kunt kopen zodra u uw bestemming bereikt.

Lijsten maken

Lijsten zijn geweldige hulpmiddelen om je te helpen georganiseerd en op het goede spoor te blijven. Neem alle ‘to-do’s’ die in je hoofd ronddwalen en breng de chaos over op papier. Je kunt zien wat er moet gebeuren en taken afvinken die je hebt voltooid.

Vergis je niet: plan vooruit wanneer je kunt

Spontaniteit kan opwindend zijn, maar niet als het om reizen en baby's gaat. Als u met peuters reist, plan dan van tevoren wat u kunt. Door werk aan het begin van de reis te doen, bespaart u zoveel stress en tijd als u eenmaal in de vakantiemodus bent beland. Check vroeg in voor uw vlucht, bel het hotel en vraag hen om uw koffers bij de receptie op te slaan als u vóór de inchecktijd arriveert, reserveer een Uber voordat u het asf alt verlaat bij de landing; wat je ook voortijdig kunt doen, doe het!

Ga er niet van uit dat alle vliegtuigstoelen hetzelfde zijn

Jonge moeder speelt haar babyjongen aan boord van een vliegtuig
Jonge moeder speelt haar babyjongen aan boord van een vliegtuig

Kijk naar zitplaatsen in vliegtuigen. Vraag om een stoel direct boven de motoren als u met een baby reist. Het geluid van de motor heeft een rustgevend effect op de kleintjes, wat kan zorgen voor een gemakkelijke en ontspannende vlucht voor de baby, jou en andere reizigers.

Laat comfortartikelen niet over het hoofd

Vergeet niet de favoriete video's van je baby te downloaden en zijn of haar geliefde knuffeldier of dekentje mee te nemen (tip: koop indien mogelijk een duplicaat van dit waardevolle item, zodat je baby het item nog steeds heeft als het onderweg kwijt raakt bij thuiskomst). Reizen kan ongemakkelijk en overstimulerend zijn voor baby's, dus zorg ervoor dat u spullen meeneemt die hen aan het comfort van thuis kunnen herinneren.

Koop een eigen stoel voor de baby voor de vluchten

Als het binnen je budget past, koop dan een kaartje voor je baby en geef hem/haar een eigen stoel (uiteraard met een autostoeltje). Dit is vooral belangrijk als uw baby eraan gewend is in slaap te vallen zonder dat hij in uw armen ligt. Als je een tijdje vrije handen hebt, wordt de reiservaring ook een beetje aangenamer voor jou.

Wees niet bang om met peuters te reizen

Hoewel je misschien bang bent om op reis te gaan met een baby, weet dan dat je dit kunt doen. Nu u bent uitgerust met de plannings- en organisatorische tips en hulpmiddelen om u op weg of in de lucht te helpen, kunnen u en uw peuter eropuit trekken en de wereld zien! Er is geen avontuur dat jullie samen niet aankunnen nu je een beter idee hebt van wat je nodig hebt voor reissucces. Maak plannen, pak je spullen, ga erop uit en heb plezier!

Aanbevolen: