Internationale reizen met een baby: belangrijke tips voor een soepele reis

Inhoudsopgave:

Internationale reizen met een baby: belangrijke tips voor een soepele reis
Internationale reizen met een baby: belangrijke tips voor een soepele reis
Anonim
vrouw met babyjongen zittend op de luchthaven
vrouw met babyjongen zittend op de luchthaven

Met je baby naar het buitenland gaan is voor iedereen een spannend avontuur. Jij en je peuter zullen zoveel prachtige herinneringen maken tijdens je buitenlandse reis. Om het plezier te maximaliseren en de stress te minimaliseren die kan voortvloeien uit internationale reizen met een baby, zorg ervoor dat u dienovereenkomstig plant en inpakt.

Let op de behoeften vóór de planning

Als je met je baby naar het buitenland gaat, moet er veel voorbereiding plaatsvinden voordat je zelfs maar overweegt een koffer uit de kast te slepen. Besteed speciale aandacht aan de planningsfasen van reizen, zodat iedereen een comfortabele en veilige reis heeft.

Houd bij het plannen van een reis rekening met de leeftijd van uw baby

Veel ouders besluiten te wachten tot hun kinderen wat ouder zijn voordat ze naar het buitenland gaan. Waarom zou je het doen als ze het grootste deel van de ervaring zullen slapen? De waarheid is dat zelfs als u uw reis uitstelt totdat uw kind aan het rondslenteren is, hij of zij zich uw vakantie-uitstapjes waarschijnlijk nog steeds niet zal herinneren; daarom zou je kunnen overwegen om die internationale reis te maken als ze nog jonge baby's zijn. Nadat ze hun eerste vaccinatierondes hebben ontvangen, zullen ze het grootste deel van de dag nog steeds een dutje doen en het overgrote deel van hun dag in een kinderwagen of autostoeltje doorbrengen. Dit maakt bezienswaardigheden bekijken en dineren veel gemakkelijker (en leuker voor ouders).

Krijg groen licht van een arts

Baby's hebben tijdens hun eerste levensjaar meer regelmatige controles bij hun kinderarts nodig dan oudere kinderen. Dit betekent dat er voldoende mogelijkheden zijn om contact op te nemen met de arts van uw kind en uw reisplannen van tevoren te bespreken. Laat de arts weten waar u overweegt heen te gaan en hoe lang u van plan bent weg te blijven. Zij helpen u bepalen of uw kind oud genoeg is om naar het buitenland te reizen en zorgen ervoor dat de vaccinaties up-to-date zijn tegen de tijd dat u vertrekt.

Kijk naar reisverzekeringen en annuleringsvoorwaarden

De reisverzekering dekt baby's, dus zorg ervoor dat je deze afsluit. Zelfs de beste plannen worden van tijd tot tijd het slachtoffer van ziekte en ongelukken, en een verzekering kan ouders de gemoedsrust geven om zich met hun peuter op onbekend terrein te begeven en medische hulp te krijgen mocht dat ooit nodig zijn.

Het leven met kinderen is onvoorspelbaar. Kinderen worden voortdurend plotseling ziek, en mocht dit vlak voor een reis gebeuren; u moet kunnen annuleren zonder financiële boetes. Zorg ervoor dat uw reisverzekering dit toestaat, want hoewel u op het beste kunt hopen, moet u zich op het ergste voorbereiden.

vader houdt dochtertje vast onder de blauwe hemel
vader houdt dochtertje vast onder de blauwe hemel

Bereid alle papierwerk en paspoortinformatie voor

Om naar het buitenland te gaan, moeten reizigers een paspoort verkrijgen. Uw kind heeft er zelf een nodig, net als u. Bij het maken van een pasfoto moet uw baby wakker en kalm blijven. U moet ook bewijzen dat u in het land woont en dat u recht heeft op hen als ouder. Zorg ervoor dat u de originele geboorteakte en uw eigen identiteitsbewijs meeneemt.

Paspoorten kunnen behoorlijk wat tijd in beslag nemen om te verwerken en te ontvangen. Over het algemeen is 18 weken de gemiddelde tijd die iemand nodig heeft om zijn paspoort te verkrijgen. Als u dit weet, moet u het paspoort van uw kind minimaal zes maanden vóór uw reis laten maken. Het wordt ook aanbevolen dat als u met een kind reist zonder de andere ouder, u een notariële kopie van de schriftelijke toestemming van hen meeneemt, waarmee u met uw kind mag reizen tijdens hun afwezigheid.

Een reis plannen voor een peuter

Nadat je het voorbereidende werk hebt gedaan, is het tijd om je te concentreren op het leuke aspect van het plannen van internationale reizen. Als u naar het buitenland gaat, overweegt u waarschijnlijk om te vliegen of een cruise te maken. Als u naar uw internationale bestemming vliegt, wilt u de lange reis zo comfortabel en naadloos mogelijk maken voor u, uw kind en uw medereisgenoten.

Overwegingen bij het boeken van vliegtickets

Baby's kunnen gratis reizen als ze internationaal door de vriendelijke lucht vliegen, maar wil je je baby echt de hele duur van de reis vasthouden? Het is de moeite waard om voor uw kind een eigen kaartje te kopen, zodat hij of zij een eigen zitplaats heeft. Hoewel u een autostoeltje meestal bij de gate kunt controleren, kunt u het beste uw autostoeltje mee het vliegtuig in nemen en uw kind er veilig in vastbinden. Ze zullen knus en comfortabel in hun autostoeltje zitten en reizen op een manier die ze waarschijnlijk al gewend zijn. U zult ook merken dat u zich comfortabel en ontspannen voelt, en dat u gedurende ten minste een paar stukjes reistijd handsfree bent.

Als je kunt, probeer dan stoelen achterin het vliegtuig te reserveren. Deze stoelen worden over het algemeen niet beschouwd als eersteklas vliegtuigvastgoed, maar in het geval van internationale babyreizen zijn ze dat zeker wel. De badkamers bevinden zich aan de achterkant van vliegtuigen (ideaal voor meerdere luier- en outfitwisselingen), en er is vaak wat staruimte voor ouders om op te staan en baby's te laten lopen of te wiegen als dat nodig is.

Time uw aankomst op de luchthaven perfect

In het leven is timing echt alles, en deze mantra heeft betrekking op vliegen met baby's. U wilt proberen uw aankomst op de luchthaven precies goed te timen. Voor internationale reizen wordt u aangeraden drie uur vóór vertrek op de luchthaven aan te komen. Extra tijd ronddwalen op de luchthaven terwijl je een kinderwagen duwt en handbagage sleept, is geen superleuke ervaring, dus houd je zo goed mogelijk aan het voorgestelde tijdsbestek. Weet dat een internationale reisdag een lange dag gaat worden, duidelijk en eenvoudig.

Als je kunt, boek dan een vlucht die samenv alt met het dutje of het slapengaan van je kind. Twee uur slaapstilte zorgt ervoor dat een lange vlucht aanzienlijk korter aanvoelt vergeleken met een lange vlucht waarin een oververmoeid kind wordt vermaakt.

Vlieg niet zonder een noodpakket in de Meltdown-modus

Zelfs de best opgevoede baby's zullen van tijd tot tijd een scène in een vliegtuig veroorzaken. Internationale reizen duren vaak lang, met lange wachttijden op de luchthaven en lange vluchten naar bestemmingen. Stil en tevreden blijven gedurende de hele reis is een te grote vraag voor een baby. Het kan zijn dat u het dreigende huilen niet kunt voorkomen, maar met een goed ingepakte noodtas kunt u waarschijnlijk de hoeveelheid tijd die uw baby tijdens de vlucht overstuur doorbrengt, verminderen. Zorg ervoor dat u een tas op voorraad heeft met:

  • Een iPad
  • Snacks
  • Formule
  • Voldoende luiers (pak meer in dan je denkt nodig te hebben)
  • Kledingwissel
  • Een deken
  • Fopspenen en extra comfortartikelen waar je baby baat bij kan hebben in geval van een meltdown
moeder met baby in vliegtuig
moeder met baby in vliegtuig

Kijk naar babyvriendelijke accommodaties

Internationale accommodatie biedt u verschillende opties. Elke optie heeft voor- en nadelen. Bekijk de keuzes en beslis wat het beste bij jouw gezin past.

Standaardhotel

Een standaard hotel is een optie voor internationale accommodatie. Bekijk de afmetingen van de kamers, vooral als uw baby al in beweging is. Voel jij je op je gemak in een krappe ruimte? Is er ruimte om een autostoeltje en kinderwagen op te bergen en een wiegje op te zetten? Heeft het hotel kinderbedjes? Zal het delen van muren met vreemden je angstig maken? Niet alle hotels beschikken over de voorzieningen die u nodig heeft, zoals een snackbar of buurtwinkel, een conciërge of een koelkast op de kamer. Dit geldt vooral als u naar verre bestemmingen reist. Hotels in andere delen van de wereld kunnen er heel anders uitzien dan u in de Verenigde Staten gewend bent. Als dit jouw keuze is, weet dan waar je tijdens je vakantie zonder zult moeten leven.

Resorts en spa's

Een verblijf in een eersteklas resort en spa is een stapje hoger dan een standaardhotel. Als u een internationaal uitje boekt, kan dit voor mensen met kleine kinderen een betere optie zijn dan een verblijf in een klein hotel. Resorts hebben meer voorzieningen beschikbaar voor gasten, zoals oppasdiensten, activiteiten voor jongeren, meerdere restaurants en ma altijdopties om de vakantie minder stressvol te maken. Grote resorts bieden gasten ook de noodzakelijke babyartikelen, zoals kinderstoelen en wiegjes.

Airbnb en appartementverhuur

Je zou kunnen besluiten dat je meer woonruimte nodig hebt dan een hotel of resort biedt. Kies er dan voor om een huis of appartement te huren. Met deze optie heb je voldoende ruimte om babyspullen op te bergen en kun je vrij met je baby rondlopen. Vaak zijn er toiletartikelen en beddengoed voor starters aanwezig, maar u zult zelf boodschappen moeten doen om de ruimte in te richten met wat u en uw baby nodig hebben tijdens uw verblijf. Het is belangrijk op te merken dat u extra tijd en zorg wilt steken in het boeken van een huurwoning in een veilig deel van de stad als u naar een onbekende bestemming reist. Als u van plan bent de omgeving met uw kind te verkennen, kies dan voor een huuraccommodatie dicht bij het stadscentrum. Ken uw accommodatieprioriteiten en selecteer een accommodatie op basis van die behoeften.

Verpak als een professional

Zodra alle boekingen zijn afgehandeld, is het eindelijk tijd om je aandacht op het inpakken te richten. Wanneer u de wijde wereld in trekt, zorg er dan voor dat u alles bij de hand heeft voor een succesvolle internationale vakantie met uw kleintje.

Maak een lijst

Maak een paklijst om georganiseerd te blijven. Wanneer u artikelen inpakt, zorg er dan voor dat u ze afvinkt van uw hoofdpaklijst. U kunt ervoor kiezen om één lange lijst met reisbehoeften te maken of uw lijst op te delen in secties. Elk gezin zal beslissen om iets anders in te pakken, maar als je naar het buitenland reist, zorg er dan voor dat je het volgende meeneemt:

  • Paspoorten, geboorteakten, ander relevant papierwerk
  • Contant geld en/of postwissels
  • Een voordrager en een kinderwagen die bij je vakantiebehoeften past (ruig terrein voor avonturen of lichtgewicht kinderwagen voor het verkennen van de stad)
  • Voeding en flesvoeding (andere landen zullen waarschijnlijk niet precies bieden wat uw baby gewend is)
  • Voldoende kleding (vooral als je accommodatie geen wasmachine en droger heeft)
  • Een autostoeltje
  • Een medisch pakket speciaal voor baby's om te gebruiken in geval van nood

Kun je iets vooruit verzenden?

Kijk of u grote artikelen vóór uw verblijf kunt verzenden. Als u een lange internationale reis maakt, kijk dan of u grote spullen of een koffer met extra kleding, dekens, luiers, doekjes en flesvoeding naar uw bestemming kunt sturen. Dit is een geweldige manier om te minimaliseren wat u op luchthavens en in het vliegtuig moet meenemen. Het vooraf verzenden van bagage brengt het extra risico met zich mee dat de pakketten die u verzendt, verloren gaan. Er gaat voortdurend bagage verloren, dus houd hier rekening mee en verpak geen kostbare spullen in zendingen.

Andere overwegingen bij reizen naar het buitenland met een baby

Boeken, inpakken en reizen zijn allemaal aspecten van internationale reizen met een baby waar ouders bijzonder goed op moeten letten. Toch zijn er ook andere overwegingen.

Verschillende tijdzones kunnen lastig zijn

Als je door tijdzones reist, kunnen de schema's van je baby volledig in de war raken. Probeer zoveel mogelijk het huidige thuisschema van uw kind te volgen. Dit kan betekenen dat u tijdens uw reis een nachtbraker wordt, of dat u de bezienswaardigheden van de stad heel vroeg in de ochtend ziet.

Wees klaar voor babyproof

Hotels in verre landen zijn mogelijk niet babyproof. Neem spullen mee om uw baby veilig te houden tijdens uw verblijf in hotels, resorts en huurwoningen. Stuur de babyhekjes voor u uit en neem alle stopcontactbeschermers en sluitingen mee die u nodig heeft om een veilige ruimte voor uw peuter te creëren.

Overweeg om een reismaatje mee te nemen

Als je een alleenstaande ouder bent en er even tussenuit wilt met je baby, kan een internationale reis een perfect moment zijn om je beste vriend of de oma van je baby uit te nodigen. Hulp bij de baby en internationale navigatie kan de stress en angst verminderen die gepaard gaat met zo'n belangrijk avontuur.

Onthoud dat hobbels in reisplannen nooit een verijdelde vakantie betekenen

Ongeacht hoeveel aandacht en tijd u ook in uw internationale reisplannen steekt, er zal op een gegeven moment zeker iets misgaan. Weet dit en verwacht het. Curveballs komen bijna altijd tijdens een vakantie, en het beste wat je kunt doen is van die citroenen limonade maken. Geef jezelf wat genade en vertrouw erop dat je zo goed mogelijk met tegenslagen omgaat. Raak niet ontmoedigd; onthoud dat alle reizen, internationaal of anderszins, momenten van stress of frustratie bevatten. Concentreer u op de positieve punten, die ongetwijfeld opwegen tegen de negatieve punten, en geef uzelf een schouderklopje omdat u uw gezin een unieke vakantie in het buitenland heeft bezorgd.

Aanbevolen: