Functieomschrijving als gastheer of gastvrouw om met een glimlach te beginnen

Inhoudsopgave:

Functieomschrijving als gastheer of gastvrouw om met een glimlach te beginnen
Functieomschrijving als gastheer of gastvrouw om met een glimlach te beginnen
Anonim
Gastvrouw praten over de telefoon in restaurant
Gastvrouw praten over de telefoon in restaurant

Werken als gastheer of gastvrouw in een restaurant of evenementenlocatie is een veelzijdige rol die de toon zet voor de algehele klantervaring. Of u nu probeert uit te vinden hoe u de taken die u in dit soort werk uitvoert, moet beschrijven, of dat u de taak heeft een functiebeschrijving voor uw bedrijf op te stellen, u moet beginnen met het overwegen van de belangrijkste verantwoordelijkheden en vaardigheden die nodig zijn. om te slagen in de baan.

Voorbeelden van algemene verantwoordelijkheden van gastheer/gastvrouw

Een gastheer of gastvrouw is meestal het eerste aanspreekpunt voor klanten, of ze nu bellen om vragen te stellen of een reservering te maken, of als ze de faciliteit binnenkomen om plaats te nemen. Als gevolg hiervan concentreren hostesses zich op taken die verband houden met het omgaan met de behoeften van de klant op een manier die goed past in de workflow van de faciliteit. Taken die gewoonlijk door hosts/hostesses worden uitgevoerd, zijn onder meer:

  • De telefoon beantwoorden en gesprekken op de juiste manier afhandelen of doorverbinden
  • Reservaties aannemen voor individuele feesten en grote groepen
  • Reservaties correct vastleggen in een gecentraliseerde database of lijst
  • Klanten begroeten en verwelkomen als ze de locatie binnenkomen
  • Informeer naar het aantal gasten dat zitplaatsen nodig heeft
  • Bepalen of partijen speciale vereisten hebben wat betreft zitplaatsen (sommige groepen hebben bijvoorbeeld een stoelverhoger voor een kind of een tafel nodig waar een rolstoel in past)
  • Ervoor zorgen dat klanten die een reservering hebben, snel bij aankomst aan tafel zitten
  • Het naleven van gedefinieerde zitprocedures door het volgen van gespecificeerd beleid en procedures
  • Klanten aan tafels toewijzen op basis van het zitbeleid en de procedures van het restaurant
  • Een wachtlijst beheren voor feestjes zodra de tafels vol zijn
  • Het versneld plaatsen van zitplaatsen voor klanten die hebben gewacht zodra er een tafel beschikbaar komt
  • Klanten naar hun tafel begeleiden, menu's aanbieden en hen laten weten wie hun server zal zijn
  • Servers op de hoogte stellen wanneer klanten aan hun tafel zitten
  • Het bieden van hulp aan servers en andere personeelsleden indien nodig
  • Informeren van het restaurantmanagement over klanten die ontevreden of ontevreden lijken
  • Beantwoorden van vragen van klanten, zoals hoe je naar het toilet kunt gaan en of parkeren gevalideerd is
  • Klanten op een positieve manier erkennen als ze vertrekken
  • Coördineren met parkeerwachters namens klanten als valetparking beschikbaar is
  • Voorbereide afhaalbestellingen overhandigen aan bezorgers en klanten die afhaalma altijden hebben besteld
  • Ervoor zorgen dat de ontvangstruimte te allen tijde representatief blijft

Vakvaardigheden die vereist zijn om te slagen als gastheer/gastvrouw

Naast het beschrijven van de essentiële taken van een functie, moet een functiebeschrijving ook een lijst met vereiste vaardigheden bevatten. Voor een baan als gastheer/vrouw omvatten dergelijke vaardigheden zaken als:

  • Efficiënt communiceren met klanten, servers, leveranciers en andere werknemers
  • Een positieve, vrolijke toon behouden tegenover klanten, inclusief degenen die mogelijk zorgen of klachten hebben
  • Beleid en procedures voor de toewijzing van tabellen interpreteren en correct toepassen
  • Contact leggen met klanten om de weg vrij te maken voor een positieve ervaring in het restaurant
  • Prioriteit geven aan meerdere functie-eisen om de beste algehele klantervaring te creëren
  • De terminologie van de restaurantindustrie begrijpen en kunnen gebruiken

Een rol als gastheer of gastvrouw beschrijven op een cv

Als je als gastheer of gastvrouw hebt gewerkt en een cv moet schrijven of bijwerken, moet je de juiste woorden bedenken om precies te beschrijven wat je hebt gedaan. Als u nadenkt over de bovenstaande lijst met verantwoordelijkheden, kunt u bepalen wat u moet opnemen. De aanpak die u kiest, is afhankelijk van de omgeving waarin u werkt. Bekijk de voorbeeldformulering hieronder voor inspiratie, zodat u kunt beslissen hoe u de belangrijkste taken van uw baan kunt combineren in een goed cv-formaat.

  • Celebrations Restaurant, elke stad, NC. Gastheer (april 2019 - heden). Weekendavond gastvrouw bij druk informeel restaurant. Zorg voor standaard gastvrouwentaken tijdens de spitsuren van het restaurant, wanneer er vaak een uur moet worden gewacht op een tafel. Primaire taken zijn onder meer: klanten begroeten met een glimlach en ze snel aan tafel zetten als er onmiddellijk een tafel beschikbaar is; klanten informeren over de verwachte wachttijd en hen aanmoedigen om te blijven; het beheren van een wachtlijst met behulp van elektronische zoemerapparaten die klanten waarschuwen wanneer tafels klaar zijn. Interactie met klanten die wachten, om hen gerust te stellen dat er vooruitgang wordt geboekt. Het up-to-date houden van de wachtlijst om nauwkeurige wachttijden te bepalen. Het versterken van de beslissing van de klant om te wachten en hem bedanken voor zijn geduld tijdens het wachten en wanneer hij gaat zitten.
  • Local Diner, Small Town, WV (juni 2017 - heden). Gastvrouw in een plaatselijk restaurant dat zich richt op het serveren van 'vlees en drie'-ma altijden aan drukbezette werknemers tijdens hun lunchpauzes. Snelheid is van essentieel belang om aan de behoeften van de klant te voldoen, dus zijn de taken gericht op het versnellen van de zitplaatsen voor klanten met maximale efficiëntie. De belangrijkste verantwoordelijkheden zijn onder meer het begroeten van klanten, het plaatsen van walk-ins totdat de tafels vol zijn, het beheren van een handgeschreven wachtlijst, het verstrekken van menu's aan klanten die wachten om de draaitijd van de tafel te verbeteren, de interactie met servers en buspersoneel om te weten wanneer tafels vrijkomen, en klanten naar tafels begeleiden, zodat er geen downtime is.
  • Chez Chef, Elegantville, CA (december 2018 - september 2021). Gastheer voor een gastronomisch restaurant dat reserveringen accepteert en vele diners voor speciale gelegenheden organiseert. De verantwoordelijkheden omvatten onder meer het toezicht houden op tafel- en groepsreserveringen en ervoor zorgen dat gasten onmiddellijk bij aankomst op de juiste manier werden begroet, verwelkomd en begeleid naar hun gereserveerde ruimte. Begroet en werkte ook proactief om klanten te ontvangen die geen reservering hadden, door zitplaatsen aan te bieden indien beschikbaar en nauwkeurige wachttijden te bieden wanneer alle tafels waren toegewezen aan reserveringen.

Host/hostess-banen omvatten belangrijke taken en vaardigheden

Ghosts en hostesses doen veel meer dan alleen mensen op hun plek zetten die in een restaurant komen eten. Veel van het werk dat ze doen gebeurt achter de schermen, maar dat betekent niet dat het niet essentieel is. Net als de vele taken die servers uitvoeren, zouden restaurants niet soepel kunnen functioneren zonder de inspanningen en talenten van gastheren en gastvrouwen.

Aanbevolen: