9 Pickleball-tips voor beginners om met de sport te beginnen

Inhoudsopgave:

9 Pickleball-tips voor beginners om met de sport te beginnen
9 Pickleball-tips voor beginners om met de sport te beginnen
Anonim

Klaar om mee te doen aan de pickleball-beweging, maar weet je niet zeker waar je moet beginnen? Met deze tips kan iedereen kennismaken met een van de snelst groeiende sporten in Amerika.

Man die lacht naar de camera terwijl hij pickleball speelt
Man die lacht naar de camera terwijl hij pickleball speelt

Misschien hoor je al een tijdje over pickleball en ben je geïntrigeerd. Het ziet er leuk uit! Maar hoe raak je precies betrokken en leer je spelen? Als officieel pickleball-verslaafde ben ik hier om je op weg te helpen.

Mijn reis begon in 2015 toen mijn schoonmoeder een set houten peddels en een pickleballnet kocht. Mijn man en ik speelden een paar jaar samen, maar op een dag kwamen we op het juiste moment op de juiste plek en werden we uitgenodigd om drop-in pickleball te spelen met totaal vreemden. Toen veranderde de hobby door een gelukkig toeval in een obsessie. Nu is pickleball een deel van mijn identiteit -- en ik wil de vreugde van deze sport verspreiden onder iedereen die wil luisteren.

Tips om te beginnen met Pickleball voor beginners

Als je niet persoonlijk iemand kent die pickleball speelt, kan het moeilijk zijn om te weten hoe je met de sport moet beginnen. Maar als u er klaar voor bent om de vruchten van pickleball te gaan plukken, is het goede nieuws dat u gewoon moet weten waar u moet zoeken. Er zijn veel pickleball-opties beschikbaar, en er komen er nog meer naarmate deze snelgroeiende sport steeds meer terrein wint.

Let op: zodra u de pickleball-bug te pakken krijgt, verspreidt deze zich waarschijnlijk naar uw vrienden en familie.

1. Bekijk video's en lees artikelen om te leren spelen

Voordat je op pad gaat voor drop-in-play, probeer jezelf vertrouwd te maken met de basisregels van pickleball, die lastig te begrijpen kunnen zijn. Een grote is bijvoorbeeld dat je niet in de keuken kunt staan en de bal uit de lucht kunt volleyballen (ook wel de niet-volleyzone genoemd). Je moet de bal ook laten stuiteren bij de terugkeer van de service (dus je kunt niet serveren en volleyen).

Het is een beetje ingewikkeld, maar ik vind deze video van PlayPickleball.com nuttig bij het behandelen van de basisprincipes:

Je zult ook pickleball-scores moeten leren, wat waarschijnlijk het moeilijkste deel is. Zodra je deze regels kent, ben je klaar om te spelen!

2. Ontdek lokale speelplekken

Sommige recreatiecentra hebben overdekte pickleballbanen op sportvloeren, wat een goede manier is voor beginners om mee te doen en beginnersspel te ontdekken. Of kijk of er buitenbanen bij jou in de buurt zijn.

Apps zoals Places2Play of PicklePlay kunnen je naar lokale rechtbanken leiden, maar het kan zijn dat ze niet alle opties bevatten. Rondvragen of googlen op pickleballbanen bij jou in de buurt is een andere geweldige optie. Zoek bij openbare rechtbanken naar borden met rotatierichtlijnen en etiquette om er zeker van te zijn dat u het protocol volgt (en u kunt altijd vragen als u het niet zeker weet!).

Snelle tip

Bij privéfaciliteiten kun je meestal banen reserveren, zodat je met je eigen groep kunt spelen, of ze bieden verschillende spelniveaus op basis van vaardigheden, zodat je je kunt aansluiten bij een groep die bij jouw niveau past.

3. Neem een vriend mee om mee te spelen

Ik heb geluk dat mijn man mijn belangrijkste pickleball-vriend is, maar als jouw S. O. niet geïnteresseerd is in pekelen, kun je altijd aan een vriend, collega of familielid vragen of ze met je willen gaan spelen, zodat je een idee krijgt van het spel.

Twee vriendinnen hebben plezier bij pickleball
Twee vriendinnen hebben plezier bij pickleball

4. Vraag anderen hoe ze zijn begonnen

Als je iemand kent die speelt, maar niet in de buurt woont, kun je hem of haar altijd vragen hoe hij of zij met spelen is begonnen. Ze hebben misschien aanbevelingen voor een coach, peddel of plek om te spelen - en ik kan vrijwel garanderen dat ze ZO enthousiast zullen zijn dat je ze ernaar vraagt.

5. Je hebt niet meteen een mooie peddel nodig

Sommige mensen spelen één spelletje pickleball en gooien dan $ 200 op de beste paddle, maar dat is niet nodig. We zijn begonnen met de goedkoopste houten peddels, een maand later geüpgraded naar middelzware peddels, en ongeveer een jaar later zijn we overgegaan op exemplaren van hogere kwaliteit (naarmate we spelers van hogere kwaliteit werden).

Er is zeker een verschil tussen houten en composiet peddels -- ik zeg alleen dat je geen honderden dollars hoeft uit te geven voordat je hebt leren spelen.

6. Word lid van een lokale Pickleball Facebook-pagina

Ik vertel nieuwelingen die op zoek zijn naar spel altijd om een Facebook-groep voor pickleball bij hen in de buurt te zoeken. Deze zijn geweldig omdat je vragen kunt stellen en antwoorden kunt krijgen over wanneer bepaalde groepen samenkomen om te spelen, of omdat je andere beginners kunt vinden die ook willen spelen.

7. Leer de basispickleballstrategie voor beginners

Oké, je hoeft niet meteen te serieus of competitief te worden. Maar het is goed om op te merken dat dubbelspel pickleball niet hetzelfde is als dubbeltennis. Je speelt niet voor en achter met je partner; uiteindelijk willen jullie allebei aan het net staan. Als je op de basislijn blijft, zul je waarschijnlijk merken dat je veel punten verliest. Dus ga naar het net!

Om dit te doen, moet je weten wat een derde schot is, en uiteindelijk proberen te dinking (een laag, zacht schot in de keuken van het andere team dat ze hopelijk niet kunnen aanvallen). De bal hard slaan in pickleball is erg leuk, maar uiteindelijk wil je een goed afgerond spel hebben.

8. Vind een Pickleball-instructeur

Pickleball-instructeur die een groep studenten lesgeeft
Pickleball-instructeur die een groep studenten lesgeeft

Omdat de sport zo snel groeit, zijn er in het hele land steeds meer pickleball-professionals en -instructeurs beschikbaar. Ze leren je niet alleen de regels, maar helpen je ook met techniek en strategie. Je kunt zelfs groepslessen doen of je samen met een vriend(in) aanmelden, dat maakt het net iets leuker. Het is een waardevolle investering als je denkt dat je lange tijd pickleball wilt spelen (dat wil je).

Snelle tip

Als je wilt weten welk vaardigheidsniveau je hebt, kunnen instructeurs je beoordelen, zodat je met anderen op hetzelfde niveau kunt spelen en je kunt inschrijven voor toernooien.

9. Zet thuis een rechtbank op

Als je over een oprit beschikt, breng dan een pickleballveld in kaart en markeer het met plakband of krijt en een net - nu heb je een thuisveld om op te spelen! Dit is wat we deden in het appartement van mijn schoonmoeder toen ze haar net kreeg, en het was heel leuk. We doen het nog steeds en het hele gezin krijgt de kans om te spelen.

Klaar om eropuit te gaan en te augurken?

Met zoveel mogelijkheden om pickleball te gaan spelen, voel je je hopelijk nu zelfverzekerd genoeg om ervoor te gaan. Aanvankelijk voelde ik me verlegen om me bij dubbelgroepen aan te sluiten, maar het was gemakkelijker met mijn man aan mijn zijde. En als ik kijk hoeveel mijn leven is veranderd door pickleball en hoeveel vrienden ik onderweg heb gemaakt, is dat zeker een van de beste dingen die me ooit zijn overkomen. Voordat je het weet, heb je wat pickleball-bijschriften nodig voor je nieuwste Instagram-berichten.

Ga nu en wees vrij, sprinkhaan - je zult in een mum van tijd je plaatselijke senioren in de steek laten! Of ze nemen je mee

Aanbevolen: