Ben & Jerry's Foundation: teruggeven met subsidies en meer

Inhoudsopgave:

Ben & Jerry's Foundation: teruggeven met subsidies en meer
Ben & Jerry's Foundation: teruggeven met subsidies en meer
Anonim
Vrijwilligers planten een boom
Vrijwilligers planten een boom

Hoewel bijna iedereen van Ben &Jerry's-ijs heeft gehoord, heeft niet iedereen gehoord van de Ben &Jerry's Foundation. Ben &Jerry's heeft altijd bepaalde waarden hooggehouden die in elk aspect van hun bedrijf zijn doorgedrongen, dus het is geen verrassing dat het succesvolle bedrijf een stichting heeft opgericht als een manier om iets terug te geven aan de gemeenschap. De Ben & Jerry Foundation begon in 1985 met een dubbele schenking van de aandelen van het bedrijf als schenking en met de toezegging om een deel van hun winst vóór belastingen te gebruiken voor filantropische inspanningen. Kijk hoe de gemeenschapsactieteams van de stichting gerenommeerde non-profitorganisaties uitkiezen en helpen deze subsidies onder hen te verdelen.

Ben &Jerry's bedrijfswaarden

Vanaf het begin was Ben &Jerry's ervan overtuigd dat bedrijven een verantwoordelijkheid hebben om het milieu te beschermen en de gemeenschappen om hen heen te ondersteunen. Deze houding wordt op verschillende manieren weerspiegeld in hun zakelijke praktijken:

Ben &Jerry's koopt hun brownies bij Greyston Bakery, een bakkerij die zich inzet voor het creëren van banen voor mensen die anders misschien werkloos zouden zijn. Daarnaast helpt Greyston Bakery de verarmde gemeenschap in de omgeving van Yonkers, New York te ondersteunen

Ze zijn Fair Trade-gecertificeerd, wat betekent dat ze geen ingrediënten kopen in landen waar anderen worden uitgebuit voor hun arbeid

Ze zijn tegen het gebruik van rBHG (groeihormoon van runderen) en het bedrijf koopt al zijn melk- en roomingrediënten van boeren die het groeihormoon niet in hun koeien gebruiken

Ze gebruiken hun geld, culturele invloed en dagelijkse bedrijfsvoering om de mondiale klimaatverandering te bestrijden, raken actief betrokken bij lokale milieuoorzaken en bevorderen een vreedzaam leven

De innerlijke werking van de Ben &Jerry's Foundation

Volgens de website van de Ben & Jerry's Foundation is de organisatie geïnteresseerd in "het bevorderen van sociale rechtvaardigheid, het beschermen van het milieu en het ondersteunen van duurzame voedselsystemen." Om deze doelen te bereiken ondersteunt de stichting "geweldloze, doordachte en strategische benaderingen die gebruik maken van basisorganisatiestrategieën om te werken aan sociale verandering." Wat betekent dat precies? Het betekent dat de stichting een aantal criteria heeft voor basisorganisaties waarin zij mogelijk geïnteresseerd zijn in financiering, waaronder:

  • Organisaties moeten grassroots van aard zijn en 'geleid door de kiezers', wat betekent dat een lokale organisatie geleid wordt door een diverse groep leden van de gemeenschap.
  • Organisaties moeten zich richten op het doorvoeren van veranderingen, die systemische krachten aanpakken en zich richten op langetermijnoplossingen.
  • Organisaties moeten zich aansluiten bij de voorwaarden van de stichting op het gebied van ‘prioriteitstrategieën’, zoals coalitievorming, directe actie, bereik van de gemeenschap en bondgenoten, en analyse van de hoofdoorzaken, om er maar een paar te noemen.
Recyclen in de klas
Recyclen in de klas

Soorten subsidies en beperkingen

De stichting gaat rechtstreeks in op het feit dat ze geen enkel type organisatie financieren behalve basisorganisaties, 501(c)(3)-organisaties. Op dezelfde manier erkennen ze dat ze geen sociale diensten of organisaties financieren die gebaseerd zijn op geloof of religie. Met betrekking tot hun subsidieprogramma's; De stichting biedt eenjarige subsidies aan "tot $ 30.000 aan organisaties met een budget van minder dan $ 500.000" via hun Grassroots Organizing for Social Change-subsidieprogramma dat beschikbaar is voor alle delen van de Verenigde Staten, en biedt ook verschillende andere Vermont-subsidies aan -specifieke subsidieprogramma's. Het is belangrijk op te merken dat alle aanvragen voor deze subsidies moeten worden ontvangen via hun online subsidiebeheersysteem.

Hoe u een stichtingssubsidie aanvraagt

De belangrijkste stap die u moet zetten bij het aanvragen van een subsidie is ervoor zorgen dat uw project aan de financieringscriteria voldoet. De realiteit is dat er in de financieringswereld een hele reeks stichtingen zijn die geld hebben voor financiering, maar deze hebben vaak ongelooflijk specifieke criteria waaraan uw organisatie moet voldoen om toepasbaar te zijn. Het komt er uiteindelijk op neer dat als je een subsidie van de Ben &Jerry's Foundation wilt, je ervoor moet zorgen dat je programma aan de basis ligt en dat het een sociaal probleem op een nieuwe en creatieve manier aanpakt, wat tot maatschappelijke verandering zal leiden. Zodra u zeker weet dat u aan deze kwalificaties voldoet, volgt u deze stappen:

  1. Dien een interessebrief in:Dien vóór de jaarlijkse deadline uw interessebrief in bij de stichting via hun online subsidiebeheersysteem; zorg ervoor dat u uw groep via het systeem heeft geregistreerd voordat u zich probeert aan te melden. Gemiddeld horen aanvragers binnen dertig dagen na indiening of ze een uitgewerkt voorstel moeten insturen.
  2. Word uitgenodigd: Als uw voorstel is geaccepteerd, stuurt de stichting u een uitnodiging om een uitgewerkt voorstel in te sturen. Zodra u een uitnodiging van hen heeft ontvangen, heeft u maximaal een jaar de tijd om uw voorstellen in te sturen.

Hoe organisaties hun subsidies hebben gebruikt

Het meest inspirerende onderdeel van de subsidie-initiatieven van de Ben &Jerry's Foundation is om te zien hoe de begunstigden hun geld gebruiken om serieuze veranderingen in hun gemeenschap tot stand te brengen. De Salvation Farm gebruikte bijvoorbeeld hun subsidie van $ 10.000 om educatieve programma's te helpen ontwikkelen over het gebruik van overtollige producten in de omgeving van Vermont en bracht deze naar plaatsen als het Department of Corrections, de Community High School of Vermont en vele anderen.. Op dezelfde manier gebruikten de Friends of Missisquoi National Wildlife Refuge een subsidie van $ 1.000 die hen in 2013 was toegekend om hun Children's Fishing Clinic te ondersteunen, die duizenden kinderen heeft geholpen contact te maken met een hernieuwde liefde voor vissen.

tuinders staan samen in de kas
tuinders staan samen in de kas

Eén subsidie tegelijk teruggeven

Er is niets geruststellender dan te zien hoe grote bedrijven hun winstgedreven kapitaal gebruiken om de gezondheid en veiligheid van hun gemeenschap en omgeving te verbeteren, en de inspanningen van de Ben and Jerry's Foundation helpen veranderingen in de echte wereld in de Verenigde Staten te beïnvloeden elk jaar. Als u voor een organisatie werkt die voldoet aan de criteria van de stichting, neem dan een paar minuten de tijd om een voorlopig voorstel in te dienen. Wat heeft u te verliezen?

Aanbevolen: