Soorten subsidies

Inhoudsopgave:

Soorten subsidies
Soorten subsidies
Anonim

De soorten subsidies begrijpen

Afbeelding
Afbeelding

Als u verantwoordelijk bent voor het zoeken naar financiering voor een non-profitorganisatie, is het belangrijk dat u zich ervan bewust bent dat er verschillende soorten subsidies uit verschillende financieringsbronnen bestaan. Wanneer u een subsidieaanvraag indient, is het belangrijk dat u de bedoeling van het subsidieprogramma begrijpt, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw aanvraag duidelijk maakt waarom uw verzoek moet worden goedgekeurd.

Project- of programmasubsidies

Afbeelding
Afbeelding

Fondsen die worden toegekend ter ondersteuning van een bepaalde activiteit van een non-profitorganisatie worden project- of programmasubsidies genoemd. Met dit soort subsidies wordt geld verstrekt dat bestemd is om de uitgaven te dekken die verband houden met specifieke activiteiten die worden uitgevoerd door een liefdadigheidsinstelling.

subsidies voor algemene doeleinden

Afbeelding
Afbeelding

Sommige subsidieprogramma's bieden financiële ondersteuning voor algemene doeleinden, waarbij geld wordt verstrekt dat kan worden gebruikt zoals de gefinancierde organisatie dat nodig acht. Als u het geluk heeft dit soort subsidie te ontvangen, kunt u het geld gebruiken voor bedrijfskosten, programma's, projecten, planning of om te voldoen aan andere behoeften van de entiteit die u vertegenwoordigt.

Startsubsidie

Afbeelding
Afbeelding

Als je de mogelijkheid onderzoekt om een nieuwe liefdadigheidsorganisatie te starten, wil je een startsubsidie aanvragen. Dit soort subsidies bieden wat vaak ‘startgeld’ wordt genoemd en zijn bedoeld om een nieuwe entiteit op weg te helpen. Er kunnen middelen worden verstrekt voor een jaar of twee, waarna wordt verwacht dat de entiteit zelfvoorzienend zal zijn, hetzij via haar eigen activiteiten, hetzij via andere subsidieprogramma's.

Financiering van faciliteiten en apparatuur

Afbeelding
Afbeelding

Sommige soorten subsidies bieden specifieke ondersteuning om liefdadigheidsorganisaties in staat te stellen de faciliteiten te bouwen en te onderhouden die nodig zijn om programma's en diensten te leveren, en om de benodigde apparatuur aan te schaffen. Dit soort subsidies kunnen bijvoorbeeld alle of een deel van de kosten dekken voor de bouw van een nieuw gebouw of voor de aanschaf van apparatuur om een computerlokaal uit te rusten voor een naschools programma.

Financiering van planningssubsidies

Afbeelding
Afbeelding

Planningssubsidies bieden fondsen ter ondersteuning van de initiële onderzoeksinspanningen die nodig zijn om een nieuw programma op te zetten. Als u dit soort subsidie gaat aanvragen, moet u sterk kunnen beargumenteren waarom het programma dat u probeert op te zetten noodzakelijk is.

Technische bijstandssubsidies

Afbeelding
Afbeelding

Subsidies die zijn geclassificeerd als financiering voor technische bijstand, bieden subsidiegeld ter ondersteuning van de administratieve functies van een non-profitorganisatie. De fondsen worden niet gebruikt voor een bepaald programma of project, maar worden eerder verstrekt om de overheadkosten te dekken die verband houden met het runnen van de entiteit, inclusief marketing en financieel management.

Aanbevolen: