Negatieve effecten van thuisonderwijs

Inhoudsopgave:

Negatieve effecten van thuisonderwijs
Negatieve effecten van thuisonderwijs
Anonim
verward meisje
verward meisje

Als u thuisonderwijs overweegt, wilt u waarschijnlijk weten wat de negatieve effecten van thuisonderwijs zijn. Kan thuisonderwijs schadelijk zijn voor uw kind? Wat moet u weten voordat u een beslissing neemt?

Zijn er negatieve effecten van thuisonderwijs?

Eén ding zal je opvallen als je onderzoek gaat doen naar thuisonderwijs: er zijn onderzoeken naar de voordelen van thuisonderwijs, maar opvallend afwezig zijn onderzoeken die negatieve effecten aantonen. Dit betekent dus dat thuisonderwijs perfect is, toch? Niets is perfect. Om de negatieve effecten van thuisonderwijs te onderzoeken, is het belangrijk om naar de belangrijkste zorgen te kijken.

Blootstelling aan diversiteit

Een groot negatief punt dat veel mensen noemen als thuisonderwijs wordt besproken, is diversiteit. Diversiteit wordt echter grotendeels bepaald door de gemeenschap waarin je leeft. Bovendien kun je, zelfs als je in een gebied woont dat niet cultureel divers is, gemakkelijk diversiteit onderwijzen. Christopher J. Metzler, PhD merkt op dat de mogelijkheid om diversiteit te onderwijzen overal aanwezig is - niet alleen op openbare scholen. Door het goede voorbeeld te geven, kunnen ouders hun kinderen blootstellen aan diversiteit. Omdat de meeste thuisonderwijsouders elk moment gebruiken als een kans om les te geven, maakt het niet uit of je in het park, in de kerk of in de supermarkt bent; je kunt er een les in diversiteit van maken, gebaseerd op het echte leven..

Betrokkenheid bij de samenleving

Een ander negatief argument dat naar voren komt is betrokkenheid bij de samenleving. Homeschoolers hebben echter de mogelijkheid om betrokken te raken bij de echte samenleving. Ze kunnen betrokken raken bij alle aspecten van de samenleving en er enorm veel van leren - en dat allemaal terwijl hun tegenhangers op de openbare school aan een bureau zitten. Ze kunnen:

  • Vrijwilliger bij het dierenasiel
  • Doe mee met 4-H
  • Hulp bij verpleeghuizen
  • Doe mee aan inzamelingsacties voor de vrijwillige brandweer

Socialisatie

Andere zorgen over socialisatie zijn onder meer vrienden, sport, dansen, toneelstukken en zelfs afstuderen. Richard G. Medlin van de Stetson Universiteit ontdekte echter dat homeschoolers feitelijk diepere relaties hebben en tevredener zijn met hun leven. Er werd ook opgemerkt dat ze gelukkiger en optimistischer waren.

  • Het National Home Education Research Institute merkte ook op dat socialisatie geen probleem is vanwege de betrokkenheid van studenten bij de gemeenschap en gemeenschapssporten.
  • Veel openbare schoolsystemen staan homeschoolers toe om deel te nemen aan buitenschoolse activiteiten zoals sport en soms zelfs aan bepaalde klassen zoals kunst en muziek.
  • Deelname aan lokale thuisonderwijsgroepen en coöperaties met andere families in de buurt kan mogelijkheden bieden voor socialisatie-activiteiten zoals toneelstukken, dansen en diploma-uitreikingen met een groep gelijkgestemde individuen.

Het betrekken van uw kinderen en het actief vinden van activiteiten of interesses voor hen is grotendeels de verantwoordelijkheid van de ouders. Daarom kan het een probleem zijn als je niet aan socialisatie werkt.

Integratie

Integratie is een dubieus gebied; dit kan voor sommige studenten een non-probleem of een groot probleem zijn. Hoewel Medlin opmerkt dat homeschoolers geen probleem leken te hebben om te integreren op de universiteit, zijn studenten sociaal volwassener dan iemand die integreert op de middelbare school of zelfs op de middelbare school. Dit kan een drastisch verschil zijn voor degenen die gewend zijn aan een thuisschoolomgeving. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat openbare schoolsystemen een gemeenschap vormen waarin leerlingen vanaf de kleuterschool vaak samengroeien. Als er een homeschooler binnenkomt, zijn ze niet gewend aan deze gemeenschap, waardoor ze een vreemde eend in de bijt zijn. Voeg daarbij een nieuwe structuur waar andere studenten aan gewend zijn geraakt, en dit kan een cultuurschok zijn voor homeschoolers. Daarom kan integratie moeilijk, maar niet onmogelijk zijn.

Dus, wat zijn de echte minpunten?

Thuisonderwijs is niet zonder nadelen. Zowel thuisonderwijs als openbaar onderwijs hebben echter voor- en nadelen. Het is jouw taak als ouder om ze af te wegen en te beslissen welke keuze het beste is voor jouw gezin. Nu je een aantal belangrijke zorgen hebt onderzocht, is het tijd om de echte negatieve kanten van thuisonderwijs te onderzoeken. Deze hebben minder te maken met kinderen en meer met volwassenen.

Tijd

Vader die dochter thuisonderwijs geeft
Vader die dochter thuisonderwijs geeft

Thuisonderwijs is alsof je een fulltime baan hebt. Zelfs als je ervoor kiest om niet naar school te gaan, gaat er veel tijd zitten in het plannen van je leermomenten. Je moet:

  • Structuur van het leerplan
  • Werk aan leerzame momenten
  • Zorg ervoor dat aan hun socialisatiebehoeften wordt voldaan
  • Zorg ervoor dat je geen burn-out krijgt

Daarom moet je je dag structureren om het leerpotentieel te maximaliseren. Dit betekent dat je leven draait om leren, wat tijdmanagement en planning vereist.

Stressvol

Thuisonderwijs is stressvol voor ouders. Regelmatig zie je getuigenissen van ouders over de stress die het thuisonderwijs met zich meebrengt. De behoefte om de perfecte leraar te zijn, de overbelasting van het proberen alles in te passen, en het werk om van elk moment een leerzaam moment te maken, worden voor sommige ouders te veel. Zonder het juiste ondersteuningsnetwerk kunnen thuisonderwijsleraren een burn-out krijgen en bang zijn voor thuisonderwijs.

Gebrek aan ondersteuning

Als je in een groot gebied woont met thuisonderwijshokken, is dit misschien geen probleem. Ouders die thuisonderwijs geven in plattelandsgebieden kunnen het echter moeilijk vinden om fysieke steun (faciliteiten zoals sportscholen, laboratoria, gemeenschapscentra en openbare ruimtes) en emotionele steun (thuisonderwijsgroepen, steun van familie, enz.) te vinden. Dit kan de last van het ontwerpen van een curriculum en het vinden van verrijkende onderwijsomgevingen en socialisatiemogelijkheden nog moeilijker maken. Ouders moeten dubbel zo hard werken om ervoor te zorgen dat hun kind geen enkel aspect van zijn opleiding mist. Het kan bijvoorbeeld moeilijk zijn om benodigdheden en apparatuur voor experimenten te verkrijgen voor een scheikundeles.

Motivatie

Motivatie kan zowel ouders als kinderen beïnvloeden.

  • Ouders moeten ervoor zorgen dat aan de onderwijsbehoeften van hun kinderen wordt voldaan. School is een onderdeel van het dagelijks leven en dat kan niet stoppen. Ze moeten voortdurend gemotiveerd zijn om hun kinderen op het goede spoor te houden.
  • Kinderen moeten ook gemotiveerd zijn om te leren. Sommige kinderen hebben concurrentie nodig om uit te blinken, en dit kan een probleem zijn bij thuisonderwijs omdat er geen concurrentie is.

Joboverwegingen

Geld is een groot probleem voor ouders die thuisonderwijs geven. Een van de meest voorkomende problemen is dat als u momenteel een gezin met twee inkomens heeft, u waarschijnlijk een gezin met één inkomen moet worden. Het is niet gemakkelijk of eerlijk voor uw kinderen om fulltime buitenshuis en thuisonderwijs te werken. Sommigen kunnen het voor elkaar krijgen, maar het is een uitdaging. Aan de andere kant kunnen veel thuisonderwijsgezinnen de ene ouder buitenshuis laten werken, en de andere ouder thuiswerken terwijl ze de kinderen thuisonderwijs geven. Dit is ook moeilijk, maar het kan gedaan worden.

Kosten van benodigdheden

Het andere aspect van de geldkwestie zijn de kosten van thuisonderwijsbenodigdheden. Een curriculum in dozen kan prijzig zijn. Zelfs als je het tweedehands koopt, kun je een klein fortuin uitgeven aan schoolbenodigdheden als je niet oppast. Sommigen merken op dat dit kan variëren van $700 tot $1.800 per jaar, wat meer is dan de kosten van een openbare school. Dit, gecombineerd met de inkomensdaling waarmee thuisonderwijsgezinnen vaak worden geconfronteerd, kan een financiële druk op een gezin veroorzaken. Je kunt dit echter verzachten door:

  • Leerplanmateriaal lenen
  • Plaatsen vinden die een gratis lesprogramma aanbieden dat u kunt afdrukken met uw computer
  • Neem contact op met lokale thuisonderwijsgroepen om te zien welke hulp beschikbaar is

De keuze is aan jou

In termen van hoe thuisonderwijs uw kind zal beïnvloeden, zult u merken dat er weinig negatieve effecten zijn van thuisonderwijs voor kinderen als het op de juiste manier wordt gedaan. Er zijn echter ook negatieve effecten voor ouders waarmee u rekening moet houden, zoals tijd, motivatie en kosten, voordat u uw keuze maakt. Het komt erop neer dat de keuze aan u is, gebaseerd op wat het beste is voor uw kind en gezin.

Aanbevolen: