Heerlijke en creatieve pannenkoekideeën

Inhoudsopgave:

Heerlijke en creatieve pannenkoekideeën
Heerlijke en creatieve pannenkoekideeën
Anonim

Creatieve pannenkoekideeën, van uniek tot decadent

Afbeelding
Afbeelding

Pannenkoeken zijn een geliefd ontbijtgerecht, maar het basisrecept voor pannenkoekjes kan snel saai worden. Gelukkig zijn er veel manieren om je hotcakes aan te kleden. Of je nu zin hebt in pannenkoeken vol rijke smaken zoals chocolade en room, of op zoek bent naar een verfrissende, fruitige draai aan je standaard flapjacks, er zijn er tientallen waar je creatief mee aan de slag kunt gaan. Van het veranderen van pannenkoeken met paarse macadamianoten en kokosnootpannenkoekjes tot het kiezen voor een gezonde vegetarische versie, de ideeën en recepten in deze diavoorstelling zullen je fantasie prikkelen en je smaakpapillen verleiden tot een onweerstaanbare ma altijd!

Gevulde pannenkoeken met aardbeiensaus en munt

Afbeelding
Afbeelding

Deze gevulde pannenkoeken met aardbeiensaus zijn perfect voor een elegant weekendontbijt. Om ze te maken:

  • Klop een kopje bloem en twee eieren door elkaar.
  • Voeg geleidelijk 1/2 kopje melk en 1/2 kopje water toe. Roer tot een gladde massa.

Giet het in een koekenpan (dit beslag is dun, dus het is het beste om dit in een koekenpan met zijkanten te maken in plaats van in een bakplaat) en kook zoals normaal. Vul met een mengsel van 3/4 kop ricotta gemengd met 2 eetlepels suiker.

Besprenkel met aardbeiensaus, of een andere dessertsaus naar jouw smaak, en garneer met een takje munt.

Pannenkoeken zijn geweldig op elk moment van de dag

Afbeelding
Afbeelding

Pannekoeken zijn niet alleen een essentieel ontbijtvoedsel, maar pannenkoeken werken op elk moment van de dag. Of je nu gewone ouderwetse pannenkoeken, glutenvrije pannenkoeken of zelfs veganistische pannenkoeken wilt: er is een geweldig recept dat perfect is voor jou en je gezin. Pannenkoeken worden altijd gecombineerd met sinaasappelsap of melk, voor een complete ma altijd die snel klaar is.

Bosbessenpannenkoekjes

Afbeelding
Afbeelding

Om je pannenkoeken op te fleuren, voeg je niet meer dan één kopje bosbessen toe aan het beslag van je standaardpannenkoeken. Om een goede consistentie te krijgen, kun je de bosbessen het beste afspoelen en drogen voordat je ze toevoegt. Wil je een beetje creatief worden? Voeg ongeveer een eetlepel citroen- of sinaasappelschil toe aan het pannenkoekbeslag.

Bananenpannenkoekjes

Afbeelding
Afbeelding

Niets is beter dan een paar ouderwetse bananenpannenkoekjes. Net als bananenbrood uit de oven zijn deze perfect voor een koude herfstochtend. Gebruik je favoriete pannenkoekbeslag, voeg een kopje gepureerde bananen toe en kook zoals normaal. Voeg gesneden, verse bananen toe als garnering en garneer met walnoten.

Variatie:In plaats van geprakte banaan aan het beslag toe te voegen, kun je ook dun gesneden bananen toevoegen. Terwijl de pannenkoeken koken, zullen de bananen lichtjes karameliseren. Besprenkel deze pannenkoeken met karamel-dessertsiroop en garneer met slagroom.

Gevulde pannenkoeken

Afbeelding
Afbeelding

Maak je pannenkoekbeslag wat dunner en vul ze met iets lekkers! Als je het idee hebt om ahornsiroop op je pannenkoeken te gebruiken, vul deze dan met worst of spek voor een hartige optie. Als je iets zoeters wilt, neem dan drie ons roomkaas en klop het op met een eetlepel suiker en een scheutje vanille. Verdeel deze over je pannenkoeken, rol ze op en dip ze in ahornsiroop.

Courgettepannenkoeken

Afbeelding
Afbeelding

Wie zegt dat pannenkoeken een meelbasis moeten hebben? Deze hartige pannenkoekjes zijn gemaakt van courgette. Zo maak je deze smakelijke creaties:

  • Roer twee kopjes geraspte courgette, twee grote eieren en twee eetlepels gehakte groene uien door elkaar.
  • In een aparte kom meng je een half kopje bloem, een kwart kopje geraspte Parmezaanse kaas, een halve theelepel bakpoeder, een snufje zout en oregano.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng tot de droge ingrediënten bevochtigd zijn.

Om de pannenkoeken te bakken:

Verhit ongeveer een eetlepel plantaardige olie in een koekenpan. Laat het beslag met lepels in de koekenpan vallen en bak tot het goudbruin is

Besprenkel deze met yoghurtsaus.

Aardappelpannenkoeken

Afbeelding
Afbeelding

Deze aardappelpannenkoekjes zijn het perfecte dinerrecept voor een drukke avond. Maak ze van vers geraspte aardappelen of van overgebleven aardappelpuree voor een eenvoudig diner voor onderweg. Combineer deze eventueel met dingen als gerookte zalm, zure room en bieslook, of kappertjes en crème fraîche.

Experimenteer met vormen

Afbeelding
Afbeelding

Kinderen zijn dol op pannenkoeken in leuke vormen. Maak gezichten van slagroom en fruit. Snij pannenkoeken in harten, wolken of manen, of giet je beslag in dierenvormen. Om gevormde pannenkoeken te maken met een metalen koekjesvormer:

  • Spuit de koekjesvormer goed in met bakspray.
  • Plaats de snijder in de pan.
  • Doe het beslag in de koekjesvormer, maar zorg ervoor dat de pannenkoek niet te dik wordt. Kijk of het pannenkoekbeslag bubbelt.
  • Gebruik een tang om de koekjesvormer te verwijderen. Draai de pannenkoek dan snel om en bak de andere kant.

De truc om gemakkelijk vormen te maken is door snel om te draaien en ervoor te zorgen dat de eerste zijde mooi donker, goudbruin is.

Chocoladepannenkoeken

Afbeelding
Afbeelding

Chocoladepannenkoekjes kunnen een geweldige optie zijn voor een speciaal ontbijtfeest. Om deze decadente traktatie te maken:

  • Combineer een kopje bloem, twee eetlepels suiker, een snufje zout en twee eetlepels cacaopoeder.
  • Klop in een aparte kom een kopje karnemelk, een ei, twee eetlepels gesmolten boter en een theelepel vanille door elkaar.

Bak zoals je normaal zou doen op een bakplaat, wachtend tot de bovenkant bubbelt voordat je de pannenkoek omdraait. Werk af met fruit of slagroom.

Ga wild met toppings

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt pannenkoeken met vrijwel alles beleggen! Van slagroom tot fruit, wees creatief en maak gewone pannenkoeken van 'meh' naar 'whoa!' Ideeën zijn onder meer:

  • Fruitcompote
  • Chocoladejus
  • Zelfgemaakte aardbeienjam
  • From-scratch siroop

Aanbevolen: