Vrije wilsformulieren om af te drukken

Inhoudsopgave:

Vrije wilsformulieren om af te drukken
Vrije wilsformulieren om af te drukken
Anonim
zullen
zullen

Een testament is een juridisch document waarmee u uw wensen over de verdeling van uw bezittingen kenbaar kunt maken als u overlijdt. Zonder testament kunt u uw gezin na uw overlijden met kostbare juridische procedures achterlaten. Gelukkig kunt u, als u een eenvoudige en ongecompliceerde nalatenschap heeft, uw testament zelf downloaden en uitvoeren.

Een testamentsjabloon downloaden

U kunt een gratis testamentsjabloon downloaden en deze vervolgens aanpassen aan uw behoeften, rechtstreeks vanaf uw computer. Klik eerst op de sjabloon. Wanneer het dialoogvenster wordt geopend, slaat u het op uw computer op. Vervolgens kunt u de juiste informatie tussen haakjes invoegen, zoals de naam en de staat waarin u woont, en vervolgens afdrukken. Zorg ervoor dat u het document op uw computer opslaat nadat u uw wijzigingen hebt aangebracht. Als je hulp nodig hebt bij het downloaden van de sjabloon, bezoek dan onze Gids voor Adobe Printables.

Zal sjabloon
Zal sjabloon

Tips voor het uitvoeren van uw testament

Enkele tips waarmee u rekening moet houden wanneer u uw testament opstelt:

  • Om ervoor te zorgen dat uw testament wettig is, moet u het ondertekenen in het bijzijn van twee getuigen en een notaris, die u meestal kunt vinden bij uw plaatselijke bank of districtskantoor.
  • Het is een goed idee om twee originele documenten voor te bereiden en beide voor een notaris te ondertekenen, zodat u zeker weet dat u een back-up heeft.
  • Hoewel uw testament en dat van uw partner vergelijkbaar kunnen zijn, moeten jullie elk een afzonderlijk testament downloaden en invullen.
  • Zorg ervoor dat u een persoonlijke vertegenwoordiger en een opvolger van een persoonlijke vertegenwoordiger voor uw nalatenschap aanwijst, voor het geval de eerste persoon niet in staat is om te dienen.
  • Bewaar uw testament op een veilige plaats. Veel mensen geloven dat een kluis de beste plek is.

Wanneer moet u een advocaat voor vermogensplanning raadplegen

Als u een groot of ingewikkelder nalatenschap heeft, kunt u het beste een advocaat voor vermogensplanning raadplegen om er zeker van te zijn dat u alles in uw testament geregeld heeft. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn dat u een trust opricht om de erfenis van uw kind te beheren. Als u hertrouwd bent of deel uitmaakt van een samengesteld gezin, kunt u het beste een advocaat voor vermogensplanning raadplegen om ervoor te zorgen dat uw wensen goed en volgens uw wensen worden uitgevoerd. aan de wet. Als u vragen of opmerkingen heeft over het opstellen of uitvoeren van uw testament, kunt u contact opnemen met een advocaat op het gebied van vermogensplanning bij u in de buurt.

Aanbevolen: