Snijbonenrecepten

Inhoudsopgave:

Snijbonenrecepten
Snijbonenrecepten
Anonim
Recept voor bonen
Recept voor bonen

Het breken en rijgen van bonen was vroeger nodig voordat bonen in recepten konden worden gebruikt. Tegenwoordig behoort de echte ‘snijboon’ tot het verleden. Telers hebben bonen gekweekt die niet langer de harde snaren bevatten, dus de snijbonen van vandaag worden normaal gesproken "snap" bonen genoemd. Als je ze nodig ziet in recepten voor snijbonen, kun je sperziebonen en sperziebonen door elkaar gebruiken.

Eenvoudige snijbonenrecepten

Knoflook bonen
Knoflook bonen

Snijbonen kunnen puur worden gegeten, worden gebruikt in salades of worden verwerkt in een bijgerecht of zelfs in een soep. Probeer de volgende snijbonenrecepten eens als lekker en eenvoudig bijgerecht.

Knoflooksnijbonen

Ingrediënten:

  • 1 pond snijbonen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 kopje witte wijn

Instructies:

  1. Snijbonen wassen en trimmen.
  2. Verhit olijfolie in een middelgrote koekenpan.
  3. Sauté bonen op de hoogste stand gedurende 2 minuten.
  4. Voeg de knoflook en de wijn toe aan de pan en roer om te mengen.
  5. Zet het vuur laag en laat 20 minuten op laag vuur sudderen.

Snijbonen met amandelen en tijm

Ingrediënten:

  • 2 pond verse snijbonen
  • 1/2 stokboter
  • 1 eetlepel Dijon-mosterd
  • 1 theelepel knoflookzout
  • 2 eetlepels gehakte verse tijm
  • 1/3 kopje geschaafde licht geroosterde amandelen

Instructies:

  1. Was de snijbonen en verwijder ze.
  2. Kook de bonen in een grote pan met gezouten water gedurende 5 minuten of tot ze zacht zijn.
  3. Giet de bonen af en doe ze in een kom met ijswater om af te koelen.
  4. Giet de bonen af en dep ze droog.
  5. Smelt de boter in een grote koekenpan.
  6. Verlaag het vuur tot medium en voeg de tijm, mosterd en knoflookzout toe aan de boter.
  7. Voeg de bonen toe aan de pan en roer tot ze volledig bedekt en verwarmd zijn.
  8. Haal van het vuur en doe het in een grote kom.
  9. Bestrooi de bonen met de amandelen en garneer met tijm.

Chinese snijbonen

Chinese bonen
Chinese bonen

Ingrediënten:

  • 1 pond snijbonen
  • Plantaardige olie kookspray
  • 1 theelepel gehakte gemberwortel
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel maïzena
  • 1/2 theelepel bruine suiker
  • 1/2 theelepel sesamolie
  • 1/4 theelepel gemalen rode pepervlokken

Instructies:

  1. Bonen wassen en trimmen.
  2. Stoom in een vergiet boven een pan gedurende 5 minuten.
  3. Giet de bonen af, doe ze in een kom met ijswater en laat ze afkoelen.
  4. Voeg gemberwortel en knoflook toe in een grote wok besproeid met kookspray.
  5. Sauté gemberwortel en knoflook gedurende 1 minuut en voeg dan de bonen toe.
  6. Sauté gedurende 5 minuten en voeg dan de 2 eetlepels water en de overige ingrediënten toe.
  7. Roer goed en kook nog een minuut of tot het goed verwarmd is.

Snijbonen kopen

Als je snijbonen koopt, let dan op lange, dunne peulen die vrij zijn van vlekken. Ze moeten knapperig zijn en een heldergroene kleur hebben. Vermijd gebroken bonen of bonen die eruitzien alsof ze schade hebben opgelopen door insecten. Bonen moeten glad zijn en niet klonterig (klonterige bonen zijn oud en te rijp), en ze mogen niet gerimpeld zijn. De beste tijd om verse sperziebonen te kopen is van juni tot en met oktober.

Ingeblikte sperziebonen verliezen tijdens het inmaakproces veel van hun smaak en textuur. Als je in de supermarkt geen verse sperziebonen kunt vinden, zoek dan naar vers ingevroren sperziebonen voor je recepten. Ze zijn er in verschillende soorten en maten, van Franse snit tot de kleine en zachte 'haricot verts'. Kies een goed, gerenommeerd merk en bevroren sperziebonen kunnen bijna net zo goed zijn als hun verse neven.

Soorten snijbonen

Er zijn verschillende soorten snijbonen die vaak worden gebruikt. Ze omvatten:

  • Bushbonen: Dit verwijst naar de manier waarop de bonen groeien. Bush-bonen hoeven niet te worden uitgezet of op traliewerk te worden gezet, en ze zijn er in vele varianten.
  • Frans gesneden bonen: deze bonen worden over de lengte van de boon gesneden, in plaats van over de breedte. Dit maakt ze extreem lang en dun. Dit kan soms ook verwijzen naar gewone sperziebonen die diagonaal worden gesneden in plaats van recht over de boon.
  • Haricot verts: dit zijn zeer dunne en extreem malse bonen; dit is de Franse term voor deze bonen. Ze zijn veel kleiner dan traditionele sperziebonen en hebben een intensere smaak.
  • Poolbonen: Deze naam verwijst ook naar de manier waarop de bonen groeien. Deze bonen hebben steun nodig terwijl ze zich een weg naar de hemel banen. Ze zijn gemakkelijker te plukken dan bosbonen, maar verder hebben ze in wezen dezelfde kenmerken.
  • Kousenbonen (kousenbonen): Deze bonen komen vaak voor in Thaise of andere Aziatische recepten. Ze blijven ook beter in de koelkast dan bij kamertemperatuur, en zijn na het koken droger en steviger dan andere soorten.

De bonenfamilie

Sperziebonen, en eigenlijk alle bonen, maken deel uit van de peulvruchtenfamilie, waartoe ook erwten behoren. Er zijn twee soorten bonen: vers en gedroogd. Sperziebonen komen van de verse bonenkant van de familie en worden daadwerkelijk geoogst als ze als onvolwassen worden beschouwd. Als ze volwassen waren, zouden ze drogen en zich aansluiten bij de droge bonenkant van de familie.

Er zijn twee algemene soorten sperziebonen die je kunt vinden in de productenafdeling van je plaatselijke supermarkt. Het ene type heeft ronde, dunne peulen, terwijl het andere type platte, brede peulen heeft. Het lijkt erop dat de platte soorten een krachtigere "sperzieboon" -smaak hebben.

Sperziebonen komen oorspronkelijk uit gebieden in Zuid- en Midden-Amerika en omdat ze afkomstig zijn uit warme klimaten, zijn ze niet zo goed houdbaar in de koelkast. Als u ze toch in de koelkast bewaart voor uw snijbonenrecepten, zorg er dan voor dat u ze goed in plastic verpakt bewaart. Ze zijn mals en relatief delicaat en je moet ze na aankoop snel opeten, hoogstens een paar dagen.

Gezond en lekker

Sperziebonen bevatten een verscheidenheid aan essentiële voedingsstoffen en vitamines, zoals vitamine A, C en K, samen met magnesium en vele andere mineralen. Bovendien bevatten ze minder dan 50 calorieën per kopje. Bovendien zijn snijbonen lekker en lekker.