Betaalbare kinderopvang voor alleenstaande moeders: gids voor hulp

Inhoudsopgave:

Betaalbare kinderopvang voor alleenstaande moeders: gids voor hulp
Betaalbare kinderopvang voor alleenstaande moeders: gids voor hulp
Anonim
Moeder brengt zoon af bij de crèche
Moeder brengt zoon af bij de crèche

Met één inkomen en soms beperkte middelen kan het moeilijk zijn om betaalbare kinderopvang voor alleenstaande moeders te vinden. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om u te helpen de kwaliteitsvolle kinderopvang te vinden die u nodig heeft. Als u de standaard kosten voor oppas, thuis of kinderopvang niet kunt betalen voor de zorg voor uw kind, komt u mogelijk in aanmerking voor programma's of middelen die u kunnen helpen.

Betaalbare kinderopvang voor alleenstaande moeders is mogelijk

Ja, het vinden van kinderopvangopties die betaalbaar zijn met één inkomen voelt als een zware taak, maar het is niet onmogelijk. De sleutel tot het verkrijgen van financiële hulp hiervoor is weten waar je moet zoeken.

Federale hulpprogramma's voor kinderopvang

Er zijn verschillende federale programma's die tot doel hebben gezinnen te helpen werken, onderwijs te ontvangen en hoogwaardige kinderopvang te bieden aan hun gezinsleden.

Voorsprong

Head Start is een federaal programma gericht op gezinnen met lage inkomens met kinderen in de leeftijd vanaf de geboorte tot vijf jaar. Het programma richt zich niet alleen op de behoeften op het gebied van onderwijs en kinderopvang, maar legt ook de nadruk op gezondheid, voeding en diverse sociale diensten.

Het toegangsprogramma voor kinderopvang

Het Access-programma van de Amerikaanse overheid biedt hulp aan ouders die in aanmerking komen voor een inkomen en naar postsecundaire instellingen gaan. Als uw inkomen onder een bepaalde inkomensbasis v alt en u ook in aanmerking komt voor een Pell Grant, kunt u mogelijk gratis of gereduceerde kinderopvang krijgen op de plaats waar u onderwijs volgt.

Vrouw die dochter van de crèche afzet
Vrouw die dochter van de crèche afzet

Nationaal handhavingsbureau voor kinderbijslag

Als u geen kinderbijslag ontvangt, kan de National Child Support Enforcement Agency u helpen bij het verkrijgen van de betalingen die uw kind verdient, zodat u rond kunt komen en u de juiste zorg voor uw kind kunt krijgen.

Kinderopvang bewust van Amerika

Bijstand tegen kinderopvangtoeslag is beschikbaar voor ouders die in het Amerikaanse leger hebben gediend. Of ouders in aanmerking komen, hangt af van het type dienstverlening waar ouders onder vallen, maar de informatie is direct beschikbaar voor degenen die financiële hulp zoeken bij de kinderopvang en lid zijn of waren van de strijdkrachten.

Handelingen in de afhankelijke zorg

Sommige werkgevers bieden een federale flexibele bestedingsoptie. Als u werkt, naar school gaat en kinderen onder de 13 jaar heeft, kunt u mogelijk tot $ 5.000 aan dollars vóór belastingen opzij zetten om te helpen bij het betalen van uw kinderopvangbehoeften.

Individuele overheidsbijstand voor kinderopvang

Door de staat gerunde kinderopvangprogramma's zijn beschikbaar voor degenen die daarvoor in aanmerking komen. Elke staat voert zijn hulpprogramma's anders uit, dus het is belangrijk dat ouders de bijzonderheden van hun eigen staat onderzoeken. Hoewel elke staat zijn eigen eisen stelt, bestaan er toch enkele overeenkomsten tussen de staten. In de meeste staten kunnen ouders een aanvraag indienen als:

  • Je hebt kinderopvang nodig terwijl je werkt, een opleiding volgt of een opleiding volgt
  • Uw inkomen ligt onder de door de staat vastgestelde limiet
  • Uw kinderen zijn jonger dan 13
  • Uw kind is jonger dan 19 jaar en heeft speciale behoeften of staat onder gerechtelijk bevel

Onthoud dat zelfs als u in aanmerking komt voor hulp, het maanden kan duren voordat de hulp in werking treedt. De wachtlijsten zijn niet kort.

Door de staat gefinancierde kleuterschool

Veel staten boden programma's aan voor kinderen tussen de 3 en 5 jaar, genaamd pre-k. Deze programma's zijn gericht op schoolvoorbereiding. Gezinnen die in aanmerking komen, kunnen deze service tegen lage of geen kosten ontvangen.

Andere bronnen voor hulp bij kinderopvang

Religieuze instellingen, gemeenschapsprogramma's of privécentra kunnen lagere tarieven of glijdende schalen hanteren om kinderopvang voor alleenstaande ouders te helpen bieden. Trainingsprogramma's voor voor- en vroegschoolse educatie kunnen ook lagere kosten hebben voor opvang of voorschoolse educatie en goedkoper zijn dan standaardfaciliteiten.

Een klein maar groeiend aantal werkgevers pakt ook de benarde situatie aan waarmee alleenstaande ouders worden geconfronteerd op het gebied van kinderopvang en biedt goedkope kinderopvangcentra aan hun werknemers.

Kleine meisjestekening
Kleine meisjestekening

Kinderopvang kiezen

Als alleenstaande ouder kan het aantal eisen en dagelijkse moeilijkheden waarmee u te maken krijgt een worsteling zijn. Neem voorzorgsmaatregelen bij het kiezen van gerenommeerde, betrouwbare personen of centra om voor uw kind te zorgen.

  • Kinderopvangcentra moeten een vergunning hebben en hun centra moeten geregistreerd zijn.
  • Achtergrondcontroles zouden verplicht moeten zijn voor personeel in de kinderopvang.
  • Elk kinderopvangprogramma of individu dat u kiest, moet aan alle veiligheids- en gezondheidsnormen voldoen.
  • De juiste verhouding tussen verzorger en kind moet in acht worden genomen.
  • Er moeten goede onderhouds- en sanitaire methoden worden toegepast.

Ga verder dan het garanderen van deze aspecten en ga altijd op je onderbuikgevoel af. Als een verzorger of personeelslid het niet leuk vindt om in de buurt van kinderen te zijn of als er iets mis is, kun je het misschien beter ergens anders proberen.

Andere kinderopvangopties voor alleenstaande ouders

Het vinden van veilige, betaalbare kinderopvang voor alleenstaande ouders kan lastig zijn, en dit is de reden waarom veel alleenstaande ouders helemaal een andere route kiezen. Met de voortdurende toename van de technologie kiezen veel alleenstaande ouders voor een thuisbedrijf, een baan als telewerker, als freelancer of als adviseur, of voor andere kindvriendelijke carrièremogelijkheden. Mocht dit de route zijn die u kiest, dan is er een overvloed aan bronnen beschikbaar, van informatie over het starten van uw thuisbedrijf tot ondersteuningsgroepen voor ouders die thuis werken.

Aanbevolen: