Hiphopdanschoreografen

Inhoudsopgave:

Hiphopdanschoreografen
Hiphopdanschoreografen
Anonim
hiphop
hiphop

Hiphopdanschoreografen hebben een revolutie teweeggebracht in de bewegingswereld met hun unieke draai aan klassieke passen en stijlen. Lees verder voor meer informatie over hiphopdanschoreografen die het aanzien van de dansgeschiedenis hebben veranderd, en voor tips als je van plan bent de volgende grote naam in de industrie te worden.

Invloedrijke hiphopdanschoreografen

Aangezien hiphop nog maar een paar decennia oud is, worden de choreografen in de industrie van vandaag in bepaalde kringen nog steeds beschouwd als pioniers van het vak. Michael Jackson kan gezien worden als een van de eerste hiphopdansers en choreografen, maar de hedendaagse stijl en eisen zijn heel anders dan op het hoogtepunt van Jacksons roem in de jaren tachtig. Hiphopdanschoreografen krijgen bekendheid en erkenning als makers van indrukwekkende videoclips en als juryleden bij populaire danstelevisieshows. Welke weg ze ook inslaan, de onderstaande choreografen zijn erkenning waard voor alles wat ze hebben bijgedragen aan de hiphopindustrie.

Shane Sparks

Sparks, geboren in Ohio, begon met dansen toen hij 11 jaar oud was. Hij verhuisde uiteindelijk naar Los Angeles, waar hij zich aansloot bij een dansgroep genaamd Cold Krush. Dit team trad op in talentenjachten, wat uiteindelijk leidde tot zijn volgende optreden toen de crew veranderde in een zanggroep genaamd de Cold Premiere. Uiteindelijk gingen ze uit elkaar en Sparks danste in muziekvideo's voor prominente artiesten van die tijd, zoals Brandy Norwood.

Zijn beurt als choreograaf kwam toen hij per ongeluk werd aangezien voor een dansleraar en hem werd gevraagd om een les te geven waar hij naar toe ging. Hij baande zich een weg door het eerste deel van de klas en werd vervolgens door de eigenlijke leraar gerekruteerd als dansassistent. Hij breidde de capaciteiten van de studio uit, waardoor de hiphopklas steeg van drie studenten naar meer dan 175. Dit evolueerde naar kansen om te choreograferen voor grote evenementen zoals de American Music Awards, en ook om met grote artiesten in de muziekindustrie te werken.

Sparks' laatste carrière-erkenning is in de vorm van zowel choreograaf als jurylid bij 'So You Think You Can Dance', wat nog steeds een enorm succesvolle televisieshow is. Hij staat bekend om zijn medeleven en zijn vermogen om goed met anderen samen te werken, waarbij hij het typische 'diva'-stigma dat geassocieerd wordt met Hollywood-successen, vermijdt.

Wade Robson

Robson is geboren in Australië en kent u misschien van MTV's populaire tv-programma 'The Wade Robson Project'. Hij begon zijn carrière met het winnen van een danswedstrijd, waarin hij zijn eigen vertolking van een Michael Jackson-routine uitvoerde. Dit leidde tot een relatie met de King of Pop, en Jackson nodigde Robson uiteindelijk uit om met hem op te treden toen hij naar Australië kwam voor een concerttournee.

Robson choreografeerde vervolgens voor enkele van de grootste namen in de popmuziek, met name Britney Spears en 'N Sync. Uiteindelijk richtte hij 'The Wade Robson Project' op, een talentenjacht op televisie naar de volgende grote hiphopdanser of -groep. Hij heeft ook samengewerkt met het Disney-bedrijf en heeft zijn eigen merk dansschoenen ontwikkeld.

Nacho Pop

Nacho Pop is een veteraan op het gebied van tv-advertenties en danswedstrijden en komt uit New York City. Toen hij opgroeide in deze stedelijke omgeving, pikte hij dansbewegingen op die hij van vrienden leerde, en begon hij zijn eigen unieke stijl te creëren. Tegenwoordig staat hij bekend als een knallende en vergrendelende fundamentalist, die mensen echt op hun plaats kan zetten als ze niet weten wat ze doen als het gaat om de puristische kant van hiphopdans. Deze passie heeft hem tot het toppunt van succes gedreven, en hoewel zijn botheid sommigen binnen de branche misschien intimideert, zijn zijn studenten en anderen die in zijn voetsporen zijn getreden het er meteen over eens dat hij een voorbeeld is op het gebied van techniek en zelfexpressie. Nacho Pop is verschenen in 'You Got Served', evenals in andere populaire hiphopdanswedstrijden.

Het geheim van succes

Als je zelf een van de beste hiphopdanschoreografen wilt worden, dan moet je een flinke dosis gedrevenheid en vasthoudendheid in je persoonlijkheid verweven hebben. Mensen in deze branche houden zich niet bezig met aardigheden, maar zoeken in plaats daarvan naar het volgende grote talent in plaats van staatsburgerschapsprijzen uit te delen. Als je stoer bent en gelooft dat je het in je hebt om het te maken in de hiphopwereld, zorg er dan voor dat je werk gezien wordt. Doe mee aan zoveel mogelijk festivals en wedstrijden en wees niet bang om brutaal te zijn. Hoe meer je jezelf op de voorgrond plaatst, hoe groter de kans dat je je naam in het licht ziet, net als Robson, Sparks en zoveel anderen die voor en na hen zijn gekomen.