Vintage Deens modern meubilair

Inhoudsopgave:

Vintage Deens modern meubilair
Vintage Deens modern meubilair
Anonim
vintage bruine Deense stoel
vintage bruine Deense stoel

Vintage Deens modern meubilair komt uit het Midcentury-tijdperk, toen het modernisme schone, functionele meubelontwerpen beïnvloedde. Vooral Deens meubilair viel op door zijn eenvoudige, elegante en luchtige vormen en zeer hoogwaardige constructie, waardoor stukken in goede, bruikbare staat een waardevol goed werden.

Meubelbronnen

Buiten Denemarken zijn veel van de beste bronnen voor deze meubelstijl online te vinden.

Deense teakklassiekers

Deense moderne Hans Wegner eettafel
Deense moderne Hans Wegner eettafel

Deense Teak Classics, gevestigd in Minneapolis, is een klein bedrijf dat gespecialiseerd is in het vinden en restaureren van meubels en accessoires die halverwege de 20e eeuw in Denemarken zijn gemaakt. Werknemers van het bedrijf maken regelmatig uitstapjes naar Denemarken om te zoeken naar goed bewaarde klassieke meubelstukken die worden teruggestuurd naar het Midwesten-magazijn en worden hersteld in een zo goed als nieuwe staat. Wanneer u een meubelstuk van dit bedrijf koopt, kunt u er zeker van zijn dat u de echte deal krijgt. Voorbeelden van wat u kunt vinden zijn:

  • Teakhouten eet-, koffie- en bijzettafels
  • Banken en fauteuils
  • Eetkamerstoelen
  • dressoirs, bureaus, wandsystemen en naaitafels

Kies je stukken zorgvuldig, want alle verkopen zijn definitief. Danish Teak Classics geeft geen restitutie voor een geretourneerd artikel, maar als het in een redelijke staat verkeert, kunt u winkeltegoed krijgen. Als het stuk tijdens de verzending beschadigd raakt, moet u dit binnen 72 uur na ontvangst melden en bent u voor de retourzending.

Voorzitter

Deense moderne vrijgezellenkisten uit het midden van de eeuw
Deense moderne vrijgezellenkisten uit het midden van de eeuw

Chairish is een online consignatiewinkel waar u tweedehands vintage meubels en decoratie kunt kopen en verkopen. Advertenties moeten door de curator worden goedgekeurd voordat ze live op de site worden geplaatst. Chairish accepteert alleen stukken die stijlvol zijn, in goede staat, op maat gemaakt of van hoge kwaliteit moderne designernamen uit het midden van de eeuw. Andere voordelen van winkelen bij Chairish zijn onder meer:

  • Prijs - Artikelen worden aangeboden tegen 25 tot 30% van de geschatte verkoopprijs.
  • Potentieel voor onderhandelingen - Er is een optie om "een bod uit te brengen" en het item te kopen tegen 75% van de vraagprijs, als de verkoper daarmee akkoord gaat.
  • Retourbeleid - U heeft 48 uur de tijd om het artikel na levering te inspecteren en contact op te nemen met de ondersteuning om een retourzending te starten.
  • Lokale ophaaloptie - Als de verkoper in jouw regio woont, kun je een afspraak maken om het artikel op te halen en de verzendkosten te elimineren.

Bij Chairish vindt u meer dan 10 pagina's over de meubelstijl, waaronder dressoirs en dressoirs, eetkamerstoelen, loungestoelen, banken, dressoirs, serveerwagens, eettafels, bijzettafels en meer.

Mobler uit het midden van de eeuw

Finn Juhl Jupiter-stoel voor Frankrijk en Son
Finn Juhl Jupiter-stoel voor Frankrijk en Son

Mid Century Mobler importeert vintage Deens modern meubilair uit de jaren vijftig en zestig, gevonden tijdens driemaandelijkse inkoopreizen naar Denemarken, Zweden en andere landen in Europa. U kunt dit meubilair persoonlijk bekijken in de showroom in Berkeley, Californië, of online kopen. Voorbeelden van wat u zult vinden zijn:

  • Teak fauteuils
  • Gegoten multiplex stoelen
  • Vleugel- en draaibare fauteuils
  • Banken en voetenbankjes
  • Teakhouten barwagens
  • Nesttafels
  • Salontafels
  • Credenzas
  • Palissander- en teakhoekkasten

Gedetailleerde afbeeldingen en beschrijvingen kunnen u helpen bij het selecteren van de onderdelen die u nodig heeft. Zorg ervoor dat je hun uitverkoopcategorie bekijkt om honderden euro’s te besparen op individuele meubelstukken. Lees goed de informatie op de productpagina, vooral de maatvoering. Alle verkopen zijn definitief, dus aarzel niet om meer informatie te vragen voordat u koopt.

Gebruik de knop 'Verzendofferte aanvragen' op de productpagina om rekening te houden met uw verzendkosten. Als je in San Francisco woont, kom je mogelijk in aanmerking voor bezorging aan de stoeprand van $ 75.

Furnish Me Vintage

Furnish Me Vintage is een goede bron voor deze meubelstijl voor degenen die in de buurt van of in St. Petersburg, Florida wonen, en voor degenen die online winkelen. Om hun volledige inventaris te zien, moet u hun uitgebreide showroom van drie verdiepingen bezoeken. U vindt ook een grote selectie vintage Deense meubels die online zijn hersteld in een zo goed als nieuwe staat, zoals:

  • Dagbedbank met ingebouwde omkeerbare bijzettafeltjes
  • Teakhouten wandmeubels en boekenkasten
  • Teakhouten eettafels en stoelen
  • Scandinavische leren draagstoelen
  • Teak porseleinen kast

Het wordt sterk aangeraden om de verkoopvoorwaarden te lezen voordat u een aankoop doet. Furnish Me Vintage geeft geen restituties, omruilingen, tegoeden of retourzendingen, en accepteert ook geen annuleringen voor artikelen die wachten op lokale ophaling, bezorging of verzending. Alle artikelen worden verzekerd verzonden. Zorg er dus voor dat u binnen 24 tot 48 uur een claim indient bij de vervoerder als u een artikel ontvangt dat tijdens de verzending is beschadigd.

Lokale bronnen

Of je nu een volledig huis in Midcentury-stijl wilt inrichten of gewoon een paar vintage accentstukken wilt toevoegen aan een moderne woning, vergeet niet om lokale plaatsen te bezoeken, zoals consignatiewinkels, antiekmeubelboetieks, landgoed- of tuinverkopen en kringloopwinkels. Er gaat niets boven een inspectie uit de eerste hand van stevige verbindingen en krasvrije afwerkingen. Je krijgt ook een betere indruk van de grootte van het meubilair, omdat je grotere stukken, zoals tafels en banken, kunt meten om er zeker van te zijn dat ze passen in de ruimte waarin je ze wilt plaatsen.

Vintage remodeler Kimberly Lindbergs wijst ook op de comfortfactor. Haar man van 1,80 meter lang heeft moeite om zich comfortabel te voelen in de onopvallende, strakke meubelontwerpen uit de jaren vijftig en zestig. Door lokale jacht op meubilair uit het midden van de eeuw ontdekte de heer Lindberg dat deze meubelstijl behoorlijk comfortabel was. Het komt niet als een verrassing omdat de Denen niet alleen van nature lang waren, ontwierpen ze met comfort of functie als primair doel, gevolgd door vorm. Probeer vintage stoelen en banken die je vaak wilt gebruiken uit om te zien hoe comfortabel ze zijn.

Tips voor het verzamelen van vintage Deense moderne meubels

De eenvoudige, strakke lijnen van de stijl maken het gemakkelijk om stukken te combineren en op te nemen in eigentijdse en moderne ontwerpomgevingen. De in Chicago gevestigde dealer van vintage Scandinavische meubels, Andrew Hollingsworth, die ook het boek Danish Modern schreef, zegt dat de meeste van zijn klanten geen serieuze verzamelaars zijn. Ze zijn op zoek naar comfort, maar ook naar iets anders en speciaals dat goed past in de trending stijl van eclectisch design.

Meest opmerkelijke Deense meubelontwerp

Hollingsworth geeft aan dat het Deense meubelstuk met de langstdurende invloed op de designwereld de stoel is. Het ontwerpen van een stoel die comfortabel is voor mensen van verschillende maten, vormen en vormen kan een complexe en moeilijke taak zijn. Comfort was echter iets waar de Deense meubelontwerpers uit het midden van de eeuw in uitblonken. Opmerkelijke Deense stoelontwerpen zijn onder meer:

Een rode Egg-stoel van Arne Jacobsen
Een rode Egg-stoel van Arne Jacobsen
  • Ant Chair van Arne Jacobsen - Een enkel stuk multiplex is gebogen om zich ideaal aan het lichaam aan te passen, perfect ondersteund op drie poten.
  • Egg Chair van Arne Jacobsen - Een gebeeldhouwde polyurethaan schaal bedekt met hoogwaardige stof of leer wiegt de rondingen van het lichaam op een basis die kantelt en draait.
  • Chieftains Chair van Finn Juhl - Deze stoel is gemaakt van teak of walnoot en leer en heeft opvallende vormen geïnspireerd op primitieve wapens, en de zitting lijkt boven het frame te hangen.
  • Barcelona stoel van Kaare Klint - Deze eetkamerstoel is gemaakt van mahoniehout met lederen bekleding en spijkerkoppen op de zitting en rugleuning.
  • Wishbone Chair van Hans Wegner - Deze fijn gesneden houten stoel, gemaakt van beuken, eiken of walnoot, had een glanzende lakafwerking en is geïnspireerd op portretten van Deense kooplieden die in Ming-stoelen zitten.
  • Ronde stoel van Hans Wegner - Superieur vakmanschap zorgde voor de vloeiende rondingen van dit minimalistische stoelontwerp; Elke halvemaanvormige arm is uit één blok hout gesneden en de pennen en pennen aan de binnenkant verbinden discreet de armen en benen.

Een van de meest waardevolle stukken is de Chieftains Chair van Finn Juhl. Volgens Hollingsworth is deze stoel een favoriet van de Japanners die in hun eentje de prijs hebben opgedreven. Een paar Chieftains Lounge Chairs die bij 1stDibs voor $ 35.000 worden verkocht, is een goede indicatie van de hoge waarde van dit vintage ontwerp.

Aan de slag

Om je voor te bereiden, maak je kennis met de namen van Deense ontwerpers en de soorten meubels die ze hebben ontworpen. Controleer vervolgens de waarde van specifieke stukken op sites zoals 1stDibs of veilinghuissites om vertrouwd te raken met de prijzen van vintage Scandinavische meubels.

Volgens Mike Koleman, eigenaar van een vintage meubelzaak uit Brooklyn, in een stuk van Brooklyn Based, zou een goed startersstuk iets groots en substantieels moeten zijn. Een bank of groot dressoir dat het anker of middelpunt van de kamer wordt, kan vervolgens worden aangevuld met extra accentstukken zoals stoelen, salontafels en bijzettafels.

Authentieke stukken spotten

Voorbeeld van Wishbone stoelontwerp
Voorbeeld van Wishbone stoelontwerp

Drie belangrijke manieren om ervoor te zorgen dat u authentieke vintage Deense meubels krijgt, zijn:

  • Koop bij een gerenommeerde dealer - Gedetailleerde informatie moet worden vermeld in de aanbieding of door de dealer, zoals de productiedatum, het land van herkomst (Denemarken), ontwerper en fabrikant en exacte afmetingen.
  • Zoek naar het label - Een authentiek stuk heeft een label van de fabrikant of een merkteken dat ook de handtekening van de ontwerper en een serienummer kan bevatten; onderzoek authentieke labels online, zodat u weet waar u op moet letten tijdens het winkelen.
  • Constructiekenmerken - Fijne details zoals het stiksel van de bekleding en de afwerking en de nerf van het hout en het schrijnwerk kunnen u helpen authentieke stukken van hoge kwaliteit te onderscheiden van replica's van lagere kwaliteit.

Koopjes vinden

De duurste vintage stukken zijn meestal de stukken die zijn ondertekend door de iconische ontwerpers en die zich in onberispelijke staat bevinden. Volgens Andrew Hollingsworth produceerden minder bekende of anonieme meubelmakers uit dezelfde tijd door ontwerpers geïnspireerde stukken die goedkopere versies waren, maar nog steeds van hoge kwaliteit. Als je niet in een designermerk investeert, maar toch een vintage kwaliteitsstuk wilt, is een minder bekende maker de juiste keuze.

Greg James, een inkoper voor The Fabulous Find in Victoria, Canada, beveelt Peter Hvidt van de Deense studio Hvidt en Molgaard aan bij The Globe and Mail Readers voor hoogwaardige teakhouten meubelen. Fabrikanten in Denemarken, zoals Fritz Hansen, produceren nog steeds veel van de klassieke Deense ontwerpen, wat handig kan zijn als je een grotere set nodig hebt, zoals zes Hans Wegner Wishbone-stoelen voor de eetkamer. Bezoek Fritz Hansen online om een dealer bij u in de buurt te vinden.

Geniet van de jacht

Kopers van meubels hebben de hoogwaardige en stijlvolle uitstraling van vintage Deens moderne meubels herontdekt. De vraag is groot en de zoektocht kan worden vergeleken met een schattenjacht, wat veel verzamelaars verslavend vinden. Goede deals zijn vaak te vinden in populaire pensioengemeenschappen zoals Palm Springs en Florida, waar oudere generaties de neiging hebben om hele collecties Midcentury-meubilair te verkopen. Bezoek landgoedverkopen en vintage meubelbeurzen en bouw een band op met vintage dealers, waar u ook bent.

Aanbevolen: