Gail DeGiulio van SimplyFun Talks brengt gezinnen samen via games

Inhoudsopgave:

Gail DeGiulio van SimplyFun Talks brengt gezinnen samen via games
Gail DeGiulio van SimplyFun Talks brengt gezinnen samen via games
Anonim
Familie bordspel samen spelen
Familie bordspel samen spelen

Er zijn ongeveer een miljoen manieren om je gezin dichter bij elkaar te brengen, en een van die manieren is door bordspellen te spelen. Het spelen van games is een tijdloze traditie die verwanten aanmoedigt om samen te komen, verbinding te maken en plezier te hebben. Je weet wat ze zeggen: de familie die samen speelt, blijft bij elkaar!

De voordelen van bordspellen in huis

Als je op zoek bent naar manieren om het plezier in je huis te vergroten, zoek dan niet verder dan gezonde bordspellen. Terwijl videogames en online-activiteiten familieleden vaak naar hun individuele virtuele gamewereld trekken, brengen bordspellen de bende samen. In tegenstelling tot videogames, computergames of virtuele games, verhogen bordspellen nooit de schuldfactor van de ouders en geven ze de bende altijd het gevoel alsof ze serieuze quality time met elkaar hebben doorgebracht. Er zitten talloze cognitieve, sociale, emotionele en fysieke voordelen aan het werken met bordspellen in gezinstijd.

Creëert mogelijkheden voor communicatie

Volgens Gail DeGiulio, mede-oprichter en bordspelliefhebber van SimplyFun, bieden bordspellen de perfecte setting voor gezinsleden om met elkaar te communiceren in een face-to-face, leuke en interactieve omgeving. Bij het spelen van bordspellen hebben ouders en kinderen een veilige ruimte om effectieve luistervaardigheden, vriendelijke en duidelijke communicatietechnieken en andere elementen van communicatie te oefenen waar iedereen in de echte wereld profijt van zal hebben.

Bordspeltijd brengt eigenschappen en kenmerken van verwanten naar voren

Bordspellen vormen het podium om meer te weten te komen over uw gezinsleden. Bordspeltijd is een uitstekend moment om te leren wat uw gezin deelt en om meer te weten te komen over hun voorkeuren, interesses en ontluikende persoonlijkheden. Zoals Plato zei: je kunt in een uur spelen meer over een persoon leren dan in een jaar praten. Geniet van de hele ervaring van het spelen van bordspellen en leer uw dierbaren op een dieper, intiemer niveau kennen.

Als er een probleem is, Yo! Bordspellen zullen het oplossen

Door bordspellen te spelen, kunnen probleemoplossende en kritische denkvaardigheden zich organisch ontvouwen. Spelers moeten niet alleen zetten op een speelbord bedenken, maar het kan ook zijn dat ze tijdens het spelen echte problemen met familieleden moeten oplossen. Als ouders op zoek zijn naar authentieke, leerzame momenten om de probleemoplossende vaardigheden van hun kinderen te bevorderen, biedt het spelen van bordspellen een perfecte gelegenheid om deze essentiële levensvaardigheid te laten ontvouwen en tot bloei te komen.

Ze leren serieuze sociale vaardigheden

Ouders hebben de zware verantwoordelijkheid om kinderen de wereld in te sturen die boordevol sociale vaardigheden zit die nodig zijn voor uiteindelijk succes. Het gebruik van bordspellen is een manier voor ouders om die sociale vaardigheden te ontwikkelen en het volgen van regels, het nemen van beurten en het respecteren van gezinsleden tijdens het spelen aan te moedigen, terwijl ze het naar hun zin hebben. Leer kinderen de winnaar van het spel te feliciteren, strategische zetten van andere spelers te complimenteren, om beurten te spelen en andere spelers er vriendelijk aan te herinneren wiens beurt het is, en tijdens het spelen opbeurende en respectvolle tonen en woorden te gebruiken.

Ouders spelen bordspel met hun kinderen
Ouders spelen bordspel met hun kinderen

Bordspellen helpen gezinnen zich te concentreren op wat echt belangrijk is

Winnen is leuk, maar het is niet alles. Soms zit de echte afhaalmogelijkheid in de reis, niet in het eindresultaat. DeGuilio weet dit maar al te goed en heeft het motto 'het gaat er niet om of je wint of verliest, het gaat erom hoe je het spel speelt' in het spelpatroon van SimplyFun verwerkt. SimplyFun-spellen zijn ontwikkeld om een Europees speelpatroon te weerspiegelen, waarbij minder nadruk wordt gelegd op winnen en gezonde concurrentie, en de positiviteit van het spel wordt benadrukt.

Games zijn geweldig voor mensen van alle leeftijden

Creëer met bordspellen een familiebandervaring die leuk en ontwikkelingsgeschikt is voor gezinsleden van alle leeftijden. Zeker, sommige games zijn bedoeld voor kleine kinderen en andere zijn meer in lijn met ontwikkelde hersenen, maar veel van de games die bij SimplyFun zijn gemaakt, zijn voor mensen van alle leeftijden. Of je nu 3 of 103 bent, je kunt waarschijnlijk deelnemen aan het bordspelplezier.

Bordspellen Creëer familietradities

Er zijn talloze manieren om familietradities bij je thuis te creëren, dus waarom zou je van de gezinsbordspelavond niet een van die tradities maken? Kinderen zullen opgroeien met de herinneringen aan gegiechel, quality time en spannende speeltijd die ze in hun leven kunnen meenemen en misschien ooit in hun eigen gezin kunnen gebruiken.

Hoe begin je een familiespelavond

Het starten van een familiespelavond is met een paar eenvoudige stappen een fluitje van een cent. Zolang je het gezin, het spel en de tijd hebt, is het een gebeurtenis die je gemakkelijk in het gezinsleven kunt integreren, ongeacht je familiale samenstelling.

Kies het spel

Afhankelijk van de leeftijden en interesses van je gezin, kunnen de bordspellen die je selecteert variëren. Het goede nieuws is dat er geen tekort is aan bordspellen die gezinnen kunnen uitproberen. Als je eerste paar bordspelavonden een grote flop lijken, wanhoop dan niet. Nieuwe dingen hebben vaak een paar pogingen nodig om aan te slaan, vooral als het kinderen betreft. Probeer een paar verschillende spellen uit, en voordat je het weet, heb je een paar favorieten om uit te halen tijdens een familiespelletjesavond. DeGuilio stelt voor om elke week een ander familielid het spel te laten kiezen, zodat iedereen zich even betrokken voelt.

Reserveer elke week tijd

Gezinnen hebben het tegenwoordig zo druk en rennen de hele tijd in verschillende richtingen. Zorg ervoor dat u een tijdsblok vrijmaakt waarin iedereen in het gezin kan zitten en samen wat bordspelplezier kan beleven. Bij veel spellen duurt het geen uren om een winnaar te bepalen. DeGiulio wijst er zelfs op dat veel van de door SimplyFun gemaakte spellen slechts enkele minuten nodig hebben om te leren en minder dan 30 minuten om een of twee rondes te spelen.

Bereik het podium met snacks

Zorg ervoor dat je je spelletjesavond combineert met leuke etenswaren waar iedereen naar uitkijkt. Ga voor traditioneel met popcorn, pretzels en hapjes, of kies elke week een ander voedselthema voor de spelletjesavond. Het bordspel zou centraal moeten staan in deze leuke gezinsactiviteit, maar snacks zullen de avond naar een heel ander niveau tillen.

Familie speelt ludo in de woonkamer
Familie speelt ludo in de woonkamer

Leg het moment vast

Kinderen groeien snel, en elke doorgewinterde ouder zal je vertellen dat naarmate kinderen de tienerjaren en jongvolwassenen naderen, de tijd die ze thuis doorbrengen afneemt. Koester deze bordspelavonden en leg je herinneringen vast, zodat je ze hebt om op terug te kijken. Spellen gemaakt door SimplyFun worden geleverd met een FUN-geheugenboekje waarin ouders een foto kunnen maken van het gezin dat het spel speelt, deze in het geheugenboekje kunnen plakken en details over het spel kunnen noteren. Je kunt ook een plakboek maken met al je game-avondavonturen.

Je kunt niet fout gaan met games

Bordspellen zijn leuk, ze brengen de bende bij elkaar en ze maken de kinderen misschien zelfs een beetje slimmer! Er zijn heel weinig nadelen aan het organiseren van een familieavond met een of twee bordspellen. Probeer met je bende een aantal leuke bordspellen uit, zoals Eye™, Sneaks™, Linkity™, Walk the Dogs™, Cahootz™ en Take Your Pick™ van de makers van SimplyFun, en kijk welke een hit zijn bij jou thuis. Welk bordspel je ook kiest voor een familieavond, weet dat de echte overwinning hier niets te maken heeft met het spel zelf, maar eerder met de manier waarop je quality time met je dierbaren doorbrengt.

Aanbevolen: