Huiselijk geweld in militaire gezinnen: van dichterbij bekeken

Inhoudsopgave:

Huiselijk geweld in militaire gezinnen: van dichterbij bekeken
Huiselijk geweld in militaire gezinnen: van dichterbij bekeken
Anonim
Militaire man tijdens therapiesessie
Militaire man tijdens therapiesessie

De kwestie van huiselijk geweld in militaire families werd ooit grotendeels over het hoofd gezien en aan het zicht onttrokken. In plaats van dit probleem te omhullen met geheimhouding, vervolging en verwijten, kiezen voorstanders van militaire families nu voor empathie en behandeling. Lees meer over huiselijk geweld in het leger en nuttige bronnen.

Huiselijk geweld in militaire gezinnen

Huiselijk geweld omvat beledigend en controlerend gedrag, zoals fysiek, seksueel, emotioneel en financieel misbruik van een echtgenoot of datingpartner, of de verwaarlozing van een echtgenoot. Naast alle zorgen die gepaard gaan met een nucleair gezinsleven, hebben militaire gezinnen te maken met extra stressoren die specifiek zijn voor hun situatie. Oefen veiligheid door uzelf en uw dierbaren voor te lichten over de mogelijke risico's.

Risicofactoren voor huiselijk geweld

Hoewel het leven in de strijdkrachten niet verantwoordelijk is voor elke episode van militair huiselijk geweld, kan een toename van stress en angst leiden tot misbruik bij mannen of vrouwen die al risico lopen op agressie. Dit soort agressie kan zich manifesteren in vredestijd, maar komt het meest voor voordat de oorlog wordt ingezet, maar ook na terugkeer uit een gevecht.

Risicofactoren voor een lid van de militaire dienst om misbruik te plegen tegen familieleden zijn onder meer:

  • Voorgeschiedenis van geweld binnen het gezin
  • Getuige van huiselijk geweld tijdens de kindertijd
  • Isolatie van familie- en ondersteuningssystemen
  • Toegankelijkheid van wapens
  • Stressfactoren, zoals gezinsscheiding en hereniging
  • Posttraumatische stressstoornis of gevechtsvermoeidheid
  • Geschiedenis van alcohol- of drugsmisbruik

Als een van deze risicofactoren op uw gezin van toepassing is, wilt u de situatie misschien goed in de gaten houden. Stel een ouderschapsplan op dat zich richt op militaire gezinskwesties, en zoek advies om aan geweldpreventie te werken.

Statistieken van huiselijk geweld in de strijdkrachten

Gedurende de geschiedenis van het Amerikaanse leger heeft huiselijk geweld vaak gezinnen met militairen geplaagd. Als gevolg hiervan reageerde het leger in 2000 op het groeiende probleem door de Defense Task Force on Domestic Violence op te richten om de situatie te beoordelen en passende militaire reacties te formuleren.

Uit een recensie bleek dat:

  • Zevenentwintig procent van de mannen met PTSS meldde het afgelopen jaar fysiek geweld tegen hun partners.
  • Eenennegentig procent van de mannen heeft het afgelopen jaar melding gemaakt van psychisch misbruik tegen een partner.
  • Zowel vrouwelijke als mannelijke militairen hebben een verhoogde kans om een partner te misbruiken als ze een depressie hebben.

Van 2015 tot 2019:

  • Er zijn meer dan 15.000 incidenten met huiselijk geweld gemeld in het leger.
  • Er zijn meer dan 7.000 incidenten gemeld bij de marine.
  • Er zijn meer dan 5.000 incidenten gemeld bij het Korps Mariniers.
  • Er zijn meer dan 10.000 incidenten gemeld bij de luchtmacht.

Het Ministerie van Defensie (DOD) definieert huiselijk geweld specifiek als een misdrijf met juridische gevolgen; de DOD beschouwt huiselijk geweld als een patroon van fysieke mishandeling, emotionele mishandeling, seksueel misbruik en verwaarlozing van de partner.

Alleen al in 2018:

  • 16, er zijn 912 gevallen van huiselijk geweld gemeld.
  • 6, 372 slachtoffers van huiselijk geweld werden geïdentificeerd.
  • Fysieke mishandeling was verantwoordelijk voor 73,7 procent van de incidenten.
  • Emotioneel misbruik was verantwoordelijk voor 22,6 procent van de incidenten.

Hulp krijgen

Huiselijk geweld is in elke situatie onaanvaardbaar en vereist onmiddellijke interventie. Als jij of iemand van wie je houdt een slachtoffer of dader van misbruik is, zoek dan meteen hulp. De volgende hulpmiddelen kunnen u en uw gezin op weg helpen naar herstel.

Niet-militaire middelen

Bij het krijgen van hulp voor huiselijk geweld is een zorgvuldige planning belangrijk, om het misbruik van de dader niet te laten escaleren. Dit betekent vaak dat je hulp moet zoeken zonder medeweten van de dader en in sommige gevallen de relatie op een veilige manier moet verlaten op een manier die de dader niet kan belemmeren.

Als u of een dierbare het slachtoffer is van huiselijk geweld en u niet wilt dat de dader weet dat u hulp zoekt, of als u bang bent voor wat de dader zou kunnen doen als hij erachter komt, vindt u hieronder de hulpmiddelen die u kunt gebruiken contactpersoon die u kan helpen met veiligheidsplanning.

  • De nationale hotline voor huiselijk geweld: 1-800-799-SAFE (7233)
  • De Nationale Coalitie tegen Huiselijk Geweld is te bereiken op 303-839-1852. Ze hebben ook een persoonlijk veiligheidsplan beschikbaar op hun site.
  • De National Resource on Domestic Violence heeft een pagina met veiligheidstips.

In geval van direct gevaar, bel 911.

Militaire middelen

Als u zich op uw gemak voelt bij het zoeken naar hulp van militaire middelen, zijn deze ook beschikbaar om slachtoffers van huiselijk geweld, daders en hun families te helpen. Hun doel is niet om iemands militaire carrière te beëindigen, maar eerder om therapie en counseling te bieden om gezondere interpersoonlijke relaties te bevorderen. Deze programma's omvatten:

  • Military One Source's Family Advocacy Program: Familieleden in crisis hebben toegang tot diensten zoals het leren van preventietechnieken, interventie en bescherming, beoordeling en identificatie, slachtofferhulp en behandelingen van misbruikers.
  • VS Marines Family Advocacy Program: Biedt mariniers en hun familieleden ondersteuning, onderwijs, interventie, woedebeheersing en andere uitgebreide diensten voor geweldpreventie.
  • Army SHARP-programma (Sexual Harassment/Assault Response & Prevention): Biedt bewustmakingscampagnes over verkrachting tijdens een afspraakje of kennissen, leren hoe je geen aanranding kunt plegen, het melden van aanranding en risicobeheer van seksueel geweld.

Houd er rekening mee dat als u contact opneemt met dergelijke militaire programma's, er situaties kunnen bestaan waarin zij misbruikincidenten moeten melden aan de militaire wetshandhavers en bevelhebbers. De politie zou de situatie verder onderzoeken en eventuele passende aanklachten indienen. Het commando van het militaire lid zal doorgaan met het bieden van passende hulp en behandeling aan de dader en zijn familie.

Voortdurende verbetering

Als het om huiselijk geweld gaat, kunnen zowel mannen als vrouwen zowel slachtoffers als daders zijn. Door het bewustzijn te vergroten, ondersteuningssystemen op te zetten en rapportage aan te moedigen, heeft het ministerie van Defensie de deur geopend voor het vinden van passende oplossingen.

Aanbevolen: