Madonna Memorabilia: wat echte fans moeten weten (en willen)

Inhoudsopgave:

Madonna Memorabilia: wat echte fans moeten weten (en willen)
Madonna Memorabilia: wat echte fans moeten weten (en willen)
Anonim
Amerikaanse zangeres Madonna in New York 1984
Amerikaanse zangeres Madonna in New York 1984

Madonna, net zo beroemd om haar bekroonde muziek als om het verleggen van grenzen op het gebied van mode, film en beroemdheden, is al tientallen jaren een vaste waarde in het geheugen van de popcultuur. Net zoals ze zichzelf elke paar jaar opnieuw lijkt uit te vinden, zo hebben ook de memorabilia van Madonna een nieuw publiek veroverd en in de loop van de tijd steeds hogere prijzen behaald. Sterker nog, toegewijde Madonna-fans zijn nog steeds bereid duizenden dollars te betalen om iets te bezitten dat rechtstreeks verband houdt met de platinablonde - hoe triviaal dat ding ook is, meer dan dertig jaar na haar grootste successen. Dus misschien wil je de doos met oude concertkaartjes van je ouders en hun kasten voor tour-T-shirts controleren, want Madonna-fans gaan nergens heen, binnenkort.

Meest waardevolle Madonna-memorabilia

Madonna tijdens de MTV Video Music Awards 1984, New York City
Madonna tijdens de MTV Video Music Awards 1984, New York City

Sinds ze het publiek tegelijkertijd in vervoering bracht en shockeerde met haar seksueel geladen optreden van Like a Virgin op de MTV VMA's van 1984, is Madonna een begrip en zijn haar fans niet bang om hun liefde te tonen. Sterker nog, ze zijn meer dan blij om hun liefde voor haar te prijzen door hun geld in hun mond te steken en duizenden dollars uit te geven aan unieke en zeldzame stukken Madonna-memorabilia. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van Madonna's duurste memorabilia die ooit zijn verkocht.

  • 1986 Afdruk van Madonna's True Blue-covershoot - Geschatte waarde van $ 10.000 - $ 15.000
  • MTV VMA's witte prestatiepumps gedragen door Madonna - Verkocht voor $ 10, 249
  • Jurk gedragen door Madonna in Evita - Verkocht voor $ 22.500
  • Afdruk van Madonna's naaktfotoshoot voor Playboy - Verkocht voor $37.500
  • Bettina Reims-foto van Madonna in 1994 - Verkocht voor $ 38, 203
  • Duo van Jean Paul Gaultier's Blonde Ambition Tour kegelbeha's - Verkocht voor $ 77.000

Soorten Madonna-memorabilia die je kunt verzamelen

merchandise en nieuwigheden van Madonna's Blond Ambition World Tour 1993
merchandise en nieuwigheden van Madonna's Blond Ambition World Tour 1993

Je hoeft niet al haar liedjes uit je hoofd te kennen om een Madonna-verzamelobject te willen bezitten, en er zijn een heleboel goedkope vintage items die je aan je collectie kunt toevoegen. Gezien de voorliefde van de muziekster voor mode, zijn veel van haar memorabilia draagbaar, waardoor het het perfecte verzamelobject is voor iemand die niet geïnteresseerd is in conventioneel verzamelen en wat kilometers uit zijn aankopen wil halen. Enkele van de memorabilia die je het gemakkelijkst – en in de grootste overvloed – online en in winkels kunt vinden, zijn:

  • Ticketstubs
  • Tour-t-shirts en -kleding
  • Knoppen en pinnen
  • Albums en vinyl
  • Posters
  • Tijdschriften
  • Concertprogramma's

Gesigneerde Madonna-memorabilia

Als het om Madonna-memorabilia gaat, zijn de meest waardevolle soorten, net achter de items die feitelijk eigendom zijn van of gedragen door haar, de items die ze heeft gesigneerd. Dit kan vrijwel alles zijn, hoewel zeldzame of herdenkingsartikelen altijd het meeste waard zullen zijn, omdat er zo weinig zijn. Op dezelfde manier zullen geauthenticeerde handtekeningen meer geld opleveren dan handtekeningen zonder authenticatiepapieren. Madonna was echter niet verlegen om haar John Hancock op welk item dan ook te gooien dat een fan haar zou hebben toegeworpen, wat betekent dat er veel verschillende soorten dingen zijn die je kunt vinden die door Madonna zijn ondertekend.

Helaas, aangezien Madonna op het hoogtepunt van haar carrière een megaster was en sindsdien in de jaren 2010 de status van muzieklegende is geworden, kunnen items met haar handtekening op zijn minst voor een paar honderd dollar tot duizenden dollars worden verkocht het meest. Hier zijn een paar van deze gesigneerde verzamelobjecten die onlangs zijn geveild:

  • BAS-gecertificeerde MTV-bh ondertekend door Madonna - aangeboden voor $ 5, 506,99
  • Gesigneerde roze akoestische gitaar - aangeboden voor $ 7, 272,99
  • 1990 Madonna Blonde Ambition ondertekend Baskisch lijfje - aangeboden voor $ 9.570,80

Plaatsen waar je Madonna-verzamelobjecten kunt vinden

Natuurlijk is Madonna niet van de aardbodem verdwenen na het hoogtepunt van haar populariteit in de jaren tachtig en negentig, en er worden nog steeds elk jaar een heleboel verzamelobjecten uitgebracht die je op de markt kunt brengen kijk uit voor. Afgezien van het bladeren door de willekeurige waren in uw plaatselijke consignatiewinkel of vintage winkel, zijn dit enkele van de beste plaatsen om Madonna-memorabilia online te vinden.

  • De Madonna-winkel - De Madonna-winkel is Madonna's gelicentieerde online winkel die alles op het gebied van Madonna verkoopt. Ze hebben een ongelooflijke selectie dingen die je kunt kopen, zoals dvd's, reisboeken en kleding, maar hun winkel is uitsluitend gericht op moderne verzamelobjecten.
  • eBay - Een van de gemakkelijkste plaatsen online om unieke Madonna-verzamelobjecten te vinden is eBay. Bij de merchandise van een superster is het echter ongelooflijk eenvoudig om een vermelding te vervalsen als zeldzamer dan deze in werkelijkheid is. Daarom wil je ervoor zorgen dat je elke aanbieding controleert op de juiste certificering als je items koopt met haar handtekening of uit haar persoonlijke collectie, om er zeker van te zijn dat je niet wordt opgelicht.
  • Etsy - Etsy is een andere online retailer die je kunt bezoeken voor Madonna-memorabilia en is vooral uniek vanwege de manier waarop de voorraad zowel moderne als vintage verzamelobjecten omvat, en ook een enorm aanbod aan prijzen heeft.

Wees je eigen geluksster

Zolang je een beetje geduld en liefde voor de Material Girl hebt, kun je je eigen geluksster zijn en enkele van de coolste Madonna-memorabilia verzamelen die er zijn. Je kunt je verzamelfonds verdelen over zeldzame kaartjes om toe te voegen aan je boek met ephemera, of het allemaal uitgeven aan slechts één item dat ze persoonlijk droeg. Hoe dan ook, met de heropleving van de popcultuur in alles wat met vintage te maken heeft, zijn Madonna-memorabilia nu net zo cool als dertig jaar geleden.

Aanbevolen: