Hoe je een kater kunt genezen: echte remedies voor de echte slechte ochtenden

Inhoudsopgave:

Hoe je een kater kunt genezen: echte remedies voor de echte slechte ochtenden
Hoe je een kater kunt genezen: echte remedies voor de echte slechte ochtenden
Anonim

Voel je je vanochtend niet zo lekker? Probeer onze remedies tegen een kater en misschien voel je je beter.

Man met kater probeert 's ochtends wakker te worden
Man met kater probeert 's ochtends wakker te worden

Weinig dingen zijn erger dan dat de wereld kantelt als je je omdraait na een avondje stappen met vrienden. De hoofdpijn kruipt langzaam naar je slapen, je mond is onverzadigbaar droog, je ogen zijn van streek omdat je hebt besloten ze te openen. Hoewel er geen andere remedie is tegen een kater dan niet te veel eten, kun je toch niet terug in de tijd, maar er zijn een paar dingen die je kunt doen om de pijn te verzachten. Zoals bij alles wat u voor uw gezondheid doet, moet u overwegen wat het beste voor u is, of uw arts raadplegen.

Een kater genezen met water

Vrouw in sportkleding drinkwater in de keuken
Vrouw in sportkleding drinkwater in de keuken

Een kater zorgt ervoor dat je lichaam uitdroogt en het gevoel heeft alsof zand elk deel van je lichaam heeft vervangen, of op zijn minst dat je al weken geen druppel water hebt gedronken. Alcohol droogt het lichaam uit, wat veel katersymptomen veroorzaakt, waaronder pijnlijke gewrichten en bonzende hoofdpijn. Veel water drinken helpt een kater te verzachten en uiteindelijk te genezen.

Drink elektrolytische dranken

Isotone energiedrankjes
Isotone energiedrankjes

Je bent misschien geen professionele atleet die elektrolyten moet vervangen na een kampioenswedstrijd of een peuter met een zware buikgriep, maar elektrolytische dranken kunnen je lichaam helpen herstellen van de uitdroging veroorzaakt door een kater. Door uw lichaam te helpen voedingsstoffen en mineralen te herstellen en de vloeistoffen vast te houden om sneller te rehydrateren, zijn deze een booster voor het water dat u drinkt.

Neem wat koffie

Vrouw met koffiemok
Vrouw met koffiemok

Als je met mate drinkt, met de nadruk op gematigdheid, omdat een gebrek aan gematigdheid in de eerste plaats de oorzaak is van een kater, kan koffie een kater helpen door je stap een beetje extra pit te geven. Als je echter later een dutje wilt doen, sla dan misschien de inname van cafeïne over. Het is een vrouwenverhaal dat koffie uitdroogt, maar je kunt nog steeds beter water gebruiken voor hydratatie en koffie drinken om je lichaam de broodnodige energieboost te geven. Cafeïne kan ook de hoofdpijn verlichten die door de kater wordt veroorzaakt.

Drink Ginger Ale en bitters

Ginger ale met een schijfje citroen
Ginger ale met een schijfje citroen

Als je ooit tegen je barman zegt dat je een kater hebt, bieden ze je het haar van de hond of een ginger ale met bitters aan. Het maagzuurremmer tegen misselijkheid en maagklachten is een populair middel in de restaurantindustrie. Bitters zijn een hulpmiddel bij de spijsvertering, en bijna iedereen kent ginger ale als ze ziek zijn of maagklachten hebben. Samen zal dit magische duo niet alleen je kater helpen, maar het zal het ook gemakkelijker maken om dat reepje te verdragen. Dit brouwsel is ook geweldig voor maagklachten, niet alleen voor zeurende katers.

Schenk gewoon wat gemberbier over ijs in een glas en voeg maximaal vier druppels bitter toe. Roer het even door en drink langzaam je kater weg. Als je je op een slechte plek bevindt, neem dan een slokje uit een blikje gemberbier, voeg de bitters toe en geef er een draai aan. Het komt goed met je.

Sip gemberthee

Een kopje gemberthee op rustieke tafel
Een kopje gemberthee op rustieke tafel

Als je een sterkere gembersmaak nodig hebt, of als het idee van een zoet en koolzuurhoudend drankje te veel voor je is, zorgt verse gemberthee ervoor dat de rustgevende gember in je lichaam geneest. Gember helpt de spijsvertering, vermindert of verlicht je misselijkheid en bevat antioxidanten – allemaal dingen waar je lichaam vandaag wel wat hulp bij kan gebruiken.

Je kunt gewone gemberthee maken of verse gember gebruiken door ongeveer 2,5 cm gember te schillen, in plakjes te snijden en in heet water te laten trekken. Verwijder de stukjes gember voordat je gaat nippen.

Neem pijnstillers

Medicatie in de hand van de mens
Medicatie in de hand van de mens

Pijnstillers kunnen een tweesnijdend zwaard zijn, omdat je lever al overuren maakt om de alcohol te verwerken. Zolang uw arts geen problemen constateert met ibuprofen of aspirine, dan is dit een geweldig antwoord op verschillende katersymptomen, de eerste is uw aanhoudende hoofdpijn, de andere de pijntjes en kwalen die van uw hoofd naar uw tenen lijken te stralen. Zorg ervoor dat u eventuele medicijnen probeert in te nemen met wat voedsel in uw maag en een vol glas water.

Wees een BRAT

Diverse gezonde snacks
Diverse gezonde snacks

Misschien wil je jezelf naar een plaatselijk restaurant slepen of gewoon naar de keuken om een vettig ontbijt te maken. Maar begin klein en geef je lichaam en maag de kans om te stabiliseren. Kies indien mogelijk voor de BRAT-aanpak: banaan, rijst, appelmoes of toast. Nog een geweldige optie? Crackers. Gemakkelijk voor de maag om te verwerken zonder dat het teveel van streek raakt.

Geniet van vettig eten

Handen met een hamburger met frietjes, saus en drank
Handen met een hamburger met frietjes, saus en drank

Als je maag stabiel genoeg is, gorgelt en je rechtop kunt staan, kun je jezelf trakteren op wat vettig eten. Die goed afgeronde vet-, eiwit- en koolhydraatma altijd kan weer wat voeding in je lichaam brengen, maar overdrijf niet. Sla het overvolle bord of de beladen cheeseburger over; kies voor kleinere porties. Een ander geheim uit de sector is dat er niets is, geen kater, geen liefdesverdriet, geen slechte dienst, dat een paar cheeseburgers en een portie friet niet beter kunnen maken.

Doe het rustig aan

Hand van de mens die de afstandsbediening op het televisiescherm richt
Hand van de mens die de afstandsbediening op het televisiescherm richt

Het is tijd om je beste versie van een radeloze Victoriaans te leven en te gaan liggen waar je lichaam het (veilig) comfortabel vindt. Zijn de koele tegelvloeren van de badkamer het enige wat rustgevend is? Ga je gang en maak het gezellig. Roept uw bank uw naam? Pak een deken en maak daar je nieuwe thuis van. Wil je gewoon weer in bed kruipen? Vergeet onderweg niet een fles water mee te nemen. Maak het gezellig en stop met vechten tegen de zwaartekracht. Terwijl je daar bent, ga je gang en kijk wat tv als je hoofd het aankan. Lachen is een van de beste medicijnen, en dit is een uitstekend moment om bij te blijven of een oude favoriet opnieuw te bekijken.

Doe een dutje

Vrouw in bed kijken naar slimme telefoon
Vrouw in bed kijken naar slimme telefoon

Terwijl je ligt, is dit een goed moment om in slaap te vallen. Of je nu weer gaat slapen of een middagdutje doet, niets versnelt een kater sneller dan slapen. Je mag het gevoel van beroering overslaan; in plaats daarvan kun je door dromen dwalen waarin katers niet bestaan. Zet een wekker als je weet dat je bang bent om de hele dag te gaan slapen, of als je dat niet doet. Dit is jouw kater, en niemand anders dan jij kan je vertellen wat de dingen voor jou beter zal maken.

Spoel het af

Vrouw die een douche neemt
Vrouw die een douche neemt

Als je niet duizelig wordt van staan, zijn er maar weinig dingen die je kunnen helpen om je frisser of beter voorbereid op de dag te voelen dan een douche. Even de tijd nemen om het zweet, het vuil of de gemorste tequila weg te spoelen, kan de geest zuiveren en je een schone lei geven om alles aan te pakken wat op je pad komt. Begint u zich duizelig te voelen? Niemand zegt dat je niet kunt zitten terwijl je doucht. Vergeet ook niet wat water te drinken; beschouw jezelf als een hangende kamerplant die regen nodig heeft.

Neem een multivitamine

Fles met vitaminecapsules
Fles met vitaminecapsules

De wetenschap is een beetje verdeeld. Sommigen zweren dat een multivitamine je lichaam weer aan de praat kan krijgen, anderen zeggen dat het niets doet. Anderen zijn van mening dat je het na het drinken moet innemen voordat je naar bed gaat. Zolang uw arts er geen problemen mee heeft, is er geen reden om uw lichaam niet die hulp te geven. Of je het 's ochtends bij je kopje koffie wilt innemen of 's avonds als laatste na het drinken voordat je naar bed gaat, is aan jou.

Probeer het haar van de hond

Bloody Mary voor brunch aan een bar
Bloody Mary voor brunch aan een bar

Misschien wel het meest besproken middel tegen een kater, het is een dunne lijn van wel of niet doen. De alcohol verdooft wat u momenteel voelt door de pijn te verminderen. Het zal echter verder uitdrogen en uw lever in een hogere versnelling houden terwijl deze de alcohol verwerkt. Als je aan het brunchen bent en die Bloody Mary je lichaam laat oplichten van vreugde, ga je gang en neem er een. Maar gebruik er niet meer dan één of twee, want je kater zal met kracht terugkomen als je nuchter wordt. Blijf meer dan normaal hydrateren terwijl u van een cocktail nipt. Misschien zou een mocktail Bloody Mary het beste zijn.

Net als je water van gisteravond, sla deze over

Als je niet wilt dat je kater groter wordt of als je de zaken niet nog erger wilt maken, zijn dit een paar dingen die je kunt overslaan.

Jonge vrouw liggend op de bank in de woonkamer bedekt met een deken
Jonge vrouw liggend op de bank in de woonkamer bedekt met een deken
  • Oefening: Tenzij uw kater licht genoeg is en geen extra hulp nodig heeft behalve een enkel glas water, kunt u de training overslaan. Je lichaam heeft al weinig hydratatie en heeft elektrolyten nodig. Zorg ervoor dat het niet gaat zweten en het nog meer uitdroogt. Een goede optie is een korte wandeling naar buiten maken om wat frisse lucht te krijgen.
  • Sauna: Net als bij sporten kan een sauna ervoor zorgen dat je al het kostbare water dat je hebt gedronken, uitzweet. Als je je kater moet uitzweten en je je niet kunt voorstellen dat je zonder zou moeten, doe het dan rustig aan en blijf even. Of ga ongeveer vijf minuten in een warm bad zitten.
  • Junkfood: sla snoep of zoete lekkernijen over. Je bloedsuikerspiegel is al wankel. Geef je lichaam de kans om te stabiliseren.
  • Energiedrankjes: Hoewel ze cafeïne bevatten, zal de suiker je geen goed doen.
  • Een ritje maken: Hoewel het krijgen van frisse lucht een geweldig idee voelt, is je lichaam traag en zijn je reacties waarschijnlijk niet optimaal. Noem het een dag en blijf thuis als je kunt.

Doe het rustig aan

Als je aan het drinken bent, eet dan voordat je begint te drinken, en terwijl je van je avond geniet, neem dan wat andere vloeistoffen dan alcohol. Of het nu gaat om frisdrank met limoen, plat water of cola, probeer je cocktails op te splitsen met iets niet-alcoholisch. Je kunt zelfs een mocktail tussen de drankjes door gooien. Overmatig eten kan gevaarlijk zijn, vooral als het vaak voorkomt.

Als uw symptomen te ernstig worden en u niet in staat bent iets binnen te houden of water te drinken, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts om alcoholvergiftiging te voorkomen of te behandelen en om advies te krijgen van een medische professional die u kan helpen. Uw arts heeft het allemaal meegemaakt en u hoeft zich niet ongemakkelijk te voelen als u contact opneemt.

Een greintje preventie

De beste manier om een kater te behandelen is door deze helemaal te vermijden. Er gebeuren echter dingen en soms ontgaat de nacht je. Probeer te voorkomen dat u op een lege maag drinkt, en vermijd zeker het drinken van drankjes of het nemen van meerdere shots tegelijk. Bestel bij ieder drankje een glas water of kies voor drankjes die wat minder alcohol bevatten, zoals een Aperol spritz of gin-tonic. Pas op voor je toekomstige zelf, zodat je de volgende dag kunt doen wat je wilt, en niet elke oproep van je kater hoeft te beantwoorden.

Aanbevolen: