Antieke tafeldecoraties: de juiste vinden en kiezen

Inhoudsopgave:

Antieke tafeldecoraties: de juiste vinden en kiezen
Antieke tafeldecoraties: de juiste vinden en kiezen
Anonim
Boeket en antiek zilver op de woonkamertafel
Boeket en antiek zilver op de woonkamertafel

Antieke tafeldecoraties vormen een geweldige aanvulling op elke kamer met een vintage thema. Decoraties voor een tafel kunnen lampen, boeken, aardewerkstukken of verzamelobjecten zijn. Of je nu een kasteel of huisje aan het inrichten bent, er zijn veel mooie decoratiemogelijkheden waaruit je kunt kiezen.

Creatieve ideeën voor tafeldecoratie met antiek

Decoreren met antiek kan een leuke hobby zijn, en je kunt elke tafel gebruiken om een prachtig geheel te creëren. Probeer een van deze leuke ideeën.

Toon je favoriete collectie

Als je antiek verzamelt, zoals vazen van sterling zilver, depressieglas of aardewerk, kun je deze stukken groeperen om een prachtig tafeldisplay te creëren. Dit is perfect voor een bijzettafeltje bij een bank of stoel, maar het werkt ook goed voor een tafel in uw hal of foyer. Zorg ervoor dat alles op het scherm iets gemeen heeft, zodat het er niet rommelig uitziet.

Pronk met grote erfstukken

Iedereen heeft een paar kostbare voorwerpen die van generatie op generatie zijn doorgegeven, en dit kunnen de perfecte dingen zijn om op tafel te laten zien. Dit is ideaal voor grote familiebijeenkomsten, waarbij iedereen gecharmeerd zal zijn van oma's zilveren kandelaars of de vaas die tante Sarah vele jaren geleden op haar huwelijksreis heeft gekocht. De sleutel tot dit werk is het gebruik van grotere stukken, vooral als je een lange tafel aan het decoreren bent.

Gedekte tafel in grote eetkamer met rood en goud designbehang
Gedekte tafel in grote eetkamer met rood en goud designbehang

Denk ook kleinschalig

Je kunt een prachtig Victoriaans middelpunt maken door een eenvoudige spijkervaas of een ander klein voorwerp te gebruiken en deze te vullen met een bosje bloemen. Dit is ideaal als u een kleine tafel wilt decoreren of een intiem diner voor twee wilt organiseren. Probeer verschillende stukken uit je verzameling te wisselen, zodat je de kans hebt om met elke kleine schat te pronken.

vaas paarse bloemen
vaas paarse bloemen

Antiek hergebruiken als tafeldecoratie

Ook al is een oude pot of inmaakpot niet gemaakt om bloemen tentoon te stellen, hij kan er net zo mooi uitzien als de chicste vaas in je porseleinkast. In feite is het op deze manier hergebruiken van antiek een geweldige manier om de aandacht erop te vestigen, omdat mensen niet verwachten dat dit item als middelpunt wordt gebruikt. Het enige wat je nodig hebt is een mooi boeket. Je kunt alles gebruiken, van vintage blikken tot antieke theepotten, om een charmant tafelblad te creëren.

Roze Bloemenvaas Op Tafel
Roze Bloemenvaas Op Tafel

Laat de stijl van uw kamerinrichting helpen bij het bepalen van uw opties

Bij het kiezen van antieke tafeldecoratie voor uw kamer kan de inrichting u in de goede richting helpen. Houd rekening met de kleuren van een kamer en stem de antieke tafeldecoratie af op de kleur van de muur of het meubilair. Denk ook eens aan het tijdperk. Als je een tafel in een Victoriaanse salon aan het decoreren bent, kun je gebruik maken van versieringen zoals olielampen, presse-papiers, stereopticons en vazen op kanten kleedjes.

Blauwe kamers op de begane grond van een traditioneel huis
Blauwe kamers op de begane grond van een traditioneel huis

Laat je favoriete tijdperk je inspireren

Als je van een bepaald tijdperk houdt, zoals de Art Deco-periode, laat het dan je tafeldecoratie inspireren. Kamers met een jaren '20-flair zien er prachtig uit en zijn gedecoreerd met art-deco-decor zoals gelakte dozen, Japanse accenten of lampen uit deze opwindende designperiode. Dit antieke tafeldecoratie-idee werkt vooral goed op bijzettafels of consoletafels, omdat je een kleine groep items uit deze periode kunt creëren.

antiek tafeldecor
antiek tafeldecor

Vergeet niet om ook buiten antieke decoraties te gebruiken

Als je een tuinfeest hebt of gewoon een buitenma altijd speciaal wilt maken, kun je ook antiek gebruiken om buitentafels te versieren. Een geweldige manier om dit te doen is door veel antieke flessen te verzamelen en in elke fles een paar bloemen te plaatsen. Zo wordt jouw flessencollectie het echte middelpunt, maar voelt het toch casual en leuk aan.

Antieke Decoraties Buiten met bloemen in een boerderij
Antieke Decoraties Buiten met bloemen in een boerderij

Gebruik antiek om seizoenstafeldecoraties te maken

Versier je tafel voor Kerstmis, Thanksgiving of een andere feestdag met antieke items uit je collectie. Als je een konijntjevormig beeldje hebt, laat dit dan je antieke paasstuk worden. Voor kleinere stukken kun je een substantiëlere presentatie creëren door er meerdere te groeperen of door een vintage dienblad of schaal te gebruiken om meer visueel gewicht toe te voegen.

Lente- of paas-eetkamertafel als middelpunt
Lente- of paas-eetkamertafel als middelpunt

Stapel antieke boeken als tafeldecor

Een geweldige manier om met een paar antieke boeken te pronken en een gevoel van geschiedenis aan je interieur toe te voegen, is door meerdere boeken op een bijzettafeltje te stapelen. Dit geeft je huis een gezellig gevoel en het is ook een geweldige manier om oude boeken die misschien niet de aandacht krijgen die ze verdienen in een boekenkast tentoon te stellen. Gebruik alleen boeken die niet bijzonder waardevol of zeldzaam zijn, omdat de kans groot is dat mensen ermee omgaan.

whiskytuimelaar op antieke boeken
whiskytuimelaar op antieke boeken

Pronk met een verzameling beeldjes

Verzamelfiguren kunnen prachtig op tafel staan, vooral als je meerdere soortgelijke figuren bij elkaar zet. Kies een plek waar niet snel tegenaan wordt gestoten, zoals een tafel in een hoek of een minder gebruikte ruimte in de kamer. Plaats minimaal drie beeldjes in een groep voor maximale impact.

Verzameling beeldjes
Verzameling beeldjes

Vergeet het vintage tafelkleed niet

Vintage en antiek beddengoed kan geweldige tafeldecoratie zijn voor je huis, vooral als je het combineert met eenvoudiger porselein of vazen. Laat de schoonheid van uw antieke tafelkleed zien door de afleiding op tafel tot een minimum te beperken. Als u zich zorgen maakt over vlekken, gebruik het tafelkleed dan op een bijzettafel of consoletafel in plaats van op uw eettafel. Je kunt het vouwen om het de juiste maat te geven.

Landhuis uit de 18e eeuw
Landhuis uit de 18e eeuw

Denk aan de grootte van de tafel

Bij decoraties moet altijd rekening worden gehouden met de grootte van de tafel. De items op de tafel moeten in schaal overeenkomen met de grootte van de tafel. Kortom, grote tafeldecoraties horen op grote tafels of zouden de enige decoratie op een tafel moeten zijn. Een grote vaas vol bloemen is bijvoorbeeld normaal gesproken het enige item op een drumtafel in het midden van een foyer. Kleinere decoraties kunnen in een collectie op een grote tafel worden geplaatst of het middelpunt van een kleinere tafel zijn.

Arrangement gemaakt in een Chinese vaas die op een marmeren tafel staat
Arrangement gemaakt in een Chinese vaas die op een marmeren tafel staat

Gebruik waar je van houdt

Je schatten krijgen geen aandacht als ze in een porseleinkast of in een doos worden opgeborgen. Haal de dingen tevoorschijn waar je van houdt, zoals antieke presse-papiers, speciale trofeeën en andere unieke stukken. Maak vervolgens een tabelweergave rond deze items.

Antiek blauw glazen presse-papier
Antiek blauw glazen presse-papier

Waar vindt u antieke tafeldecoraties

De helft van het plezier van het verfraaien van een huis is het winkelen voor de decoraties. Als u op zoek bent naar antiek, moet u misschien wat meer zoeken om de perfecte accenten voor uw huis te vinden. Antiekwinkelcentra bieden een grote verscheidenheid aan artikelen, terwijl speciaalzaken u kunnen helpen bij het vinden van geweldige artikelen voor een bepaalde inrichting. Als je nog steeds niet zeker weet waar je moet beginnen, probeer dan een van de volgende plaatsen waar antieke tafeldecoraties voor je huis worden verkocht:

  • Kringloopwinkels- Je plaatselijke kringloopwinkel is een geweldige plek om te zoeken naar vintage tafeldecoratie, vooral antieke bakjes die je kunt vullen met bloemen om een pronkstuk te creëren.
  • Online antiekwinkels - Online antiekwinkels zoals Tias of Ruby Lane kunnen ideaal zijn voor het vinden van specifieke items, zoals antieke seizoensdecoraties. Winkel hier en gebruik de zoekfunctie op de site om de perfecte antieke decoratie voor uw tafel te vinden.
  • Verkoop van onroerend goed en garageverkoop - Als u niet op zoek bent naar iets specifieks, kunt u bij de lokale verkoop een aantal geweldige aanbiedingen vinden. Probeer vroeg op de dag naar de verkoop van onroerend goed en garage te gaan voor de beste selectie items om uw tafel te versieren.
  • Online veilingen - eBay is een populaire plek om antiek voor je tafel te vinden. Zorg ervoor dat u de verzendkosten controleert, vooral als u iets zwaars, groots of zeer kwetsbaars koopt.

De hele look samentrekken

Decoreren met antiek kan een leuke hobby zijn. Vergeet niet om rekening te houden met de schaal van uw items wanneer u accentstukken aan een antieke tafel toevoegt. Verzamelingen mogen niet meer dan een derde van de ruimte op de hele tafel in beslag nemen, en de items moeten op de een of andere manier met elkaar in verband staan. Dit zijn echter slechts richtlijnen. Zolang je antieke tafeldecoraties kiest waar je van houdt, creëer je een tentoonstelling met verzamelobjecten of vintage schatten die je huis en persoonlijkheid weerspiegelen.

Aanbevolen: