Hoe u gratis lokale antieke taxaties kunt vinden

Inhoudsopgave:

Hoe u gratis lokale antieke taxaties kunt vinden
Hoe u gratis lokale antieke taxaties kunt vinden
Anonim
Taxeren van antiek
Taxeren van antiek

Als u zich afvraagt wat de waarde van uw schatten is, maar niet wilt betalen voor een volledige professionele taxatie, kunt u wellicht toch een idee krijgen van hoeveel uw spullen waard zijn. Er zijn een paar manieren om lokaal een informele taxatie te krijgen, maar het is belangrijk om te onthouden dat dit soort verbale taxatie niet zal werken voor officiële doeleinden.

Vier manieren om een gratis, lokale taxatie te krijgen

Woon een taxatiedag bij bij een plaatselijk veilinghuis

Veel veilinghuizen organiseren regelmatig gratis taxatiedagen, waarop communityleden hun schatten kunnen inbrengen. Een specialist onderzoekt elk item en geeft een schatting van de veilingwaarde. Dit is het verwachte bedrag dat het item op een veiling zou opbrengen. Dit is een mondelinge taxatie, wat betekent dat u geen documenten ontvangt over de waarde van het object. Normaal gesproken geldt er bij deze evenementen een limiet voor het aantal items dat je mee kunt nemen.

Zo kunt u uw objecten laten taxeren tijdens de gratis taxatiedag van een veilinghuis:

  1. Zoek naar veilinghuizen bij jou in de buurt. Als je in de buurt van een groot stedelijk gebied woont, heb je waarschijnlijk minstens een of twee opties. Een paar opmerkelijke keuzes zijn onder meer Doyle New York aan de oostkust en de Mid-Atlantische staten, Rago in New Jersey en Michaan's Auctions in Californië.
  2. Neem contact op met het veilinghuis om erachter te komen of zij beoordelingsdagen houden. Vraag naar de datum van het volgende evenement en naar belangrijke informatie, zoals het aantal mee te brengen voorwerpen en eventuele limieten voor het soort antiek dat ze in overweging nemen.
  3. Breng uw item mee naar de taxatiedag. Vergeet niet een notitieboekje en een pen mee te nemen, zodat u alle informatie die de taxateur u geeft, kunt noteren. Omdat u waarschijnlijk geen schriftelijk rapport ontvangt, zijn uw aantekeningen belangrijk.

Ga naar een grote plaatselijke antiekbeurs

antiek beurs
antiek beurs

Grote antiekbeurzen zijn een andere geweldige plek om gratis taxaties te krijgen. Als je in de buurt van een grote stad woont, is de kans groot dat er een jaarlijkse antiekbeurs bij jou in de buurt is. Veel van deze shows huren de diensten in van een professionele taxateur voor gasten die een kaartje hebben. Je moet betalen om deel te nemen aan de show, maar de beoordeling zelf is gratis. Vaak is er een limiet aan het aantal items dat de taxateur gratis kan beoordelen. Bovendien is dit meestal een mondelinge beoordeling.

Zo kunt u uw item laten taxeren op een antiekbeurs:

  1. Ontdek meer over antiekshows bij jou in de buurt. Je kunt rondvragen bij plaatselijke antiekwinkels en rommelmarkten als je nog niet op de hoogte bent van evenementen in de buurt.
  2. Controleer of de beurs gratis professionele taxaties aanbiedt. U kunt online kijken of contact opnemen met de organisatoren van de show. Enkele opmerkelijke shows die deze service bieden, zijn onder meer The Original Miami Beach Antique Show en Indiana's Suburban Indy Shows.
  3. Neem je item mee naar de show. Onthoud uw notitieboekje om alle informatie op te schrijven die u tijdens deze mondelinge beoordeling leert.

Woon een bezoekende taxatieshow bij

Er zijn een aantal televisieprogramma's die zich richten op de waardering van antiek, en deze reizen door het land. Tickethouders kunnen tijdens deze evenementen doorgaans één item gratis laten taxeren. De sleutel is om te weten welke show er op een bepaald moment bij u in de buurt kan zijn. De volgende reizende shows plaatsen hun schema's online en bieden gratis beoordelingen wanneer ze in de stad zijn:

  • Antiques Roadshow - Antiques Roadshow is misschien wel een van de bekendste antiekshows op televisie en reist elke zomer door het land met een team van professionele taxateurs. Als u de beurs bijwoont, die gratis is, heeft u recht op twee gratis mondelinge taxaties. Het schema wordt online geplaatst, hoewel het belangrijk is op te merken dat deze show slechts ongeveer zes stops per jaar maakt. En als je een van de duurste items op Antiques Roadshow krijgt, word je waarschijnlijk opgenomen in de uitzending.
  • Dr. Lori's antieke taxatieshow - Met meer dan 150 evenementen door het hele land is Fox's antieke taxatieshow een geweldige plek om de waarde van uw schat te achterhalen. Het schema van Dr. Lori wordt online geplaatst en zij zal één item gratis mondeling beoordelen als u het evenement bijwoont.

Vraag antiekwinkels en veilinghuizen

Antieke Taxaties
Antieke Taxaties

Veel antiekwinkels en veilingfaciliteiten geven u een gratis mondelinge taxatie van een item in de hoop dat u het stuk via hen zult verkopen. Dit is een goede manier om iets te weten te komen over de waarde van het item, maar je moet voorzichtig zijn. Volgens de Appraisers Association of America maakt het deel uit van hun ethische code dat de taxateur geen extern belang heeft bij de waarde van het item. Dit betekent dat een professionele taxateur niet mag aanbieden het object voor u te verkopen. Veel van de door u gevraagde winkeleigenaren zijn echter niet aangesloten bij een professionele taxateursorganisatie; ze weten gewoon veel over antiek en hun waarde.

Zolang u zich bewust bent van de belangenverstrengeling die bij dit soort informele beoordeling betrokken is, kunt u op deze manier goede informatie verkrijgen. Zorg ervoor dat je meerdere bronnen raadpleegt als je echt wilt weten wat iets waard is. Zo krijgt u een informele mondelinge taxatie van een winkel of veilinghuis:

  1. Neem contact op met de eigenaar of manager van de winkel of veilingfaciliteit en leg uit dat u zich afvraagt wat iets waard is. Vertel de persoon eerlijk dat u meerdere taxaties verzamelt en deze wel of niet via deze kunt verkopen.
  2. Breng het artikel op het afgesproken tijdstip naar de winkel of vestiging. Wees bereid om vragen te beantwoorden over de geschiedenis van het stuk en wat je ervoor hebt betaald. Neem een notitieboekje mee om aantekeningen te maken.
  3. Neem contact op met ten minste twee andere bronnen als u overweegt uw artikel te verkopen.

Handige tips om te onthouden

Welke bron u ook gebruikt voor uw lokale beoordeling, het is belangrijk om het volgende in gedachten te houden:

Ken de geschiedenis van het item

Voordat u het item naar de taxateur brengt, moet u ervoor zorgen dat u inventariseert wat u erover weet. Als u bijvoorbeeld een zeldzaam Indiaas artefact kocht, wat heeft u dan betaald en wanneer? Als u het heeft geërfd, hoe lang is het al in uw familie? Hoeveel weet jij over de geschiedenis van het stuk? Is het in werkende staat? Deze informatie helpt de taxateur u een nauwkeurige waarde te geven.

Controleer de reikwijdte van de beoordeling voordat u vertrekt

Controleer of de taxateur of taxatiegebeurtenis beperkt is tot een specifiek type antiek. Soms voelt de taxateur zich misschien niet gekwalificeerd om een mening te geven over alle soorten verzamelobjecten en beperkt hij de reikwijdte tot sieraden, kunst, meubels of een andere klasse antiek.

Onthoud de beperkingen voor gratis beoordeling

Onthoud dat de meeste gratis taxaties mondeling van aard zijn, wat betekent dat u geen documenten zult hebben die de waarde van uw schat aangeven. Als u documentatie moet aanleveren voor een specifiek doel, zoals het afwikkelen van een nalatenschap, het afsluiten van een verzekering of het onderhandelen over een echtscheiding, moet u in plaats daarvan betalen voor een schriftelijke taxatie. Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij of advocaat voor meer informatie.

Uw getaxeerde antiek verkopen

Verkoop uw antiek nooit aan iemand die het taxeert, tenzij u zeker bent van de waarde uit andere bronnen. Professionele taxateurs mogen niet aanbieden om uw object te kopen of voor u te verkopen. Als u denkt dat u een waardevol item heeft, investeer dan in een schriftelijke professionele taxatie.

Als u geen lokale bron kunt vinden om uw item te beoordelen, overweeg dan om online een gratis antieke taxatie aan te vragen. Er zijn een aantal sites die deze service gratis aanbieden, hoewel u niet het gemak zult hebben om persoonlijk een plaatselijke taxateur te bezoeken.

Online communities zijn opties

Als u in een afgelegen gebied woont, kunt u het internet wellicht het beste als lokale bron gebruiken. Online communities zoals What's It Worth bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om vanaf uw thuiscomputer met antiekliefhebbers van over de hele wereld te communiceren.

Bevredig je nieuwsgierigheid

Weten wat uw schatten waard zijn, kan uw nieuwsgierigheid bevredigen en u een idee geven van wat u ervoor zou kunnen vragen als u besluit ze te verkopen. Hoewel gratis taxaties u geen officiële documentatie over uw items opleveren, bieden ze wel veel leuke informatie over de geschiedenis en de geldwaarde van een stuk.

Aanbevolen: