Vintage loten verzamelen: waarde en clubs

Inhoudsopgave:

Vintage loten verzamelen: waarde en clubs
Vintage loten verzamelen: waarde en clubs
Anonim
Man die Lotto speelt
Man die Lotto speelt

De Global Lottery Collectors Society bestaat uit meer dan 200 leden en vertegenwoordigt een diverse gemeenschap van lotologen die de tijd nemen om te delen in hun liefde voor loten, nieuw en oud. De hobby van het verzamelen van loten, bekend als lotologie, is een van de meest fascinerende niche-interesses op internet. Verzamelaars over de hele wereld kunnen samenkomen en hun liefde voor loten delen terwijl ze vintage loten met elkaar ruilen, verzamelverhalen delen en samenkomen voor hun jaarlijkse Lotovention. Geen enkel lot, decennium of regio is te uniek voor deze lotologen, en je bent slechts één veegbeweging verwijderd van het starten van je eigen verzameling.

Loterijloten verzamelen

Loterijliefhebbers verzamelen veel verschillende soorten loten: krasloten, snelle keuzes en nog veel meer. De redenen voor het verzamelen van deze stukken lopen sterk uiteen: sommige verzamelaars kopen kaartjes op basis van de kunstwerken die op de kaartjes zijn gedrukt die ze verzamelen, terwijl anderen alleen loten willen van een specifiek geografisch gebied of een bepaalde periode. Uiteraard zijn er ook lotologen die een breed scala aan loten verzamelen zonder hun verzamelingen aan enige richtlijnen te beperken.

Natuurlijk is er de vraag of u de verliezende loten die u heeft en die ruimte innemen in de middenconsole van uw auto, moet bewaren. Momenteel is er niet echt een verzamelmarkt voor hedendaagse loten, maar loten uit het midden van de eeuw zijn erg populair bij loterijliefhebbers. Dit gebied van verzamelobjecten staat echter niet bekend om zijn dure items; over het algemeen verkopen de meeste verkopers hun loten uit de jaren 60 en 70 individueel voor ergens tussen de $ 1,00 en $ 20,00. Hoewel sommige mensen misschien teleurgesteld zijn als ze ontdekken dat deze items niet bijzonder waardevol zijn, weten fans van de loterij dat de helft van het plezier bestaat uit het vinden van de vreemdste en meest ongewone loten die er zijn.

Internationale loten verzamelen

De meeste staten in de Verenigde Staten houden individuele loterijtrekkingen, waarbij een paar staten samenwerken om jackpots te creëren voor megaloterijcompetities. Verschillende Europese en Afrikaanse landen houden ook loterijen, zij het op nationaal niveau. Loterijen zijn ook te vinden in het Britse Gemenebest, zoals in veel provincies en territoria in Canada en Australië. Kaartjes van al deze verschillende locaties zijn zeer gewild bij veel lotologen die kaartjes verzamelen op basis van het gebied van herkomst. Er zijn zelfs loten van reeds lang ter ziele gegane landen en organisaties; neem bijvoorbeeld de USSR en de vele loten van hen die je te koop kunt vinden op websites als Etsy en eBay.

USSR 1975 Sovjet-loterijticket 50 kopek
USSR 1975 Sovjet-loterijticket 50 kopek

Soorten loten

Loterijlotenverzamelaars zoeken naar veel verschillende soorten loten om aan hun collecties toe te voegen, waaronder:

  • Instant Tickets- Een zeer populair type lot is het instant ticket. Dit type loterijspel, ook wel kras- of instantspel genoemd, wordt gespeeld door de latexbedekking van het speelveld te krabben. Als het ticket een winnaar is, wordt de betaling onmiddellijk uitgevoerd tot een bepaald bedrag in dollars. Als het winnende bedrag een bepaald bedrag overschrijdt, moet de winnaar het lot naar een loterijkantoor brengen om de betaling te ontvangen. Lotologen verzamelen instant-speltickets in drie categorieën.

    • Gebruikte tickets - Gebruikte tickets vallen in twee categorieën: tickets die door niet-verzamelaars zijn gekrast en tickets die door verzamelaars zijn gekrast, ook wel door verzamelaars gekraste tickets genoemd. Verzamelaars krabben het kaartje voorzichtig weg door de kleinst mogelijke hoeveelheid latex te verwijderen.
    • Mint Lottery Tickets - Mint loten, ook wel ongebruikt of MT genoemd, zijn loten die onbekrast blijven. Hoewel niemand weet of de kaartjes winnaars of verliezers waren, zijn er loterijverzamelaars die geloven dat investeren in muntkaartjes een betere keuze is.
    • Ongeldig ticket - Een voorbeeld/ongeldig ticket, of SV, ticket is ongeldig verklaard en heeft geen waarde. Het meest voorkomende gebruik voor deze tickets zijn promoties en displays.
  • Wedstrookjes - Lottotickets en de wedstrookjes die worden gebruikt om getallen te kiezen, zijn ook gewild bij lotologen over de hele wereld.
  • Pull Tabs - Pull tabs, ook wel pop-ups genoemd, zijn een ander type instant game dat zeer verzamelbaar is.
  • Scratch-offs - Scratch-offs zijn loten die zijn bedrukt met delen van het lot bedekt met een dunne laag latexinkt die later kan worden verwijderd of 'afgekrast', en verzamelaars vinden deze in zowel nieuwe als gebruikte vormen.
Vintage krasloterijticket Instant Dollars Derby 1977/78
Vintage krasloterijticket Instant Dollars Derby 1977/78

Lotovention van de Global Lottery Collectors Society

Niet alle verzamelgemeenschappen moedigen sociale betrokkenheid en gemeenschapsopbouw aan, maar lotologen komen graag samen. Elk jaar organiseert de Global Lottery Collectors Society een nationale conventie voor zowel leden als niet-leden. De Lotovention wordt elk jaar in een andere stad gehouden en is een plek voor loterijliefhebbers om samen te komen en hun favorieten uit hun collecties mee te nemen, wat verkenning te doen van potentiële investeringen en te genieten van grote weddenschappen. Zo kwamen lotologen in 2021 samen in Philadelphia voor de 26e jaarlijkse Lotovention. Slechts een paar van de activiteiten die aan de gasten op deze conventie worden aangeboden zijn:

  • Tickethandel
  • Prijzen worden uitgereikt
  • Prijsuitreikingen
  • Een gratis tafel
  • Een kans om collega-lotologen persoonlijk te ontmoeten

Voordelen voor leden van de vereniging

Als al dit gepraat over loten je doet verlangen om je geluk te beproeven, kun jij ook lid worden van de Global Lottery Collectors Society. Als lid ontvangt u maandelijks een nieuwsbrief, de mogelijkheid om hun publicatie The Lottery Collectors Ticket Catalog te kopen en heeft u toegang tot het ledengedeelte van de vereniging. Het beperkte ledengedeelte omvat:

  • Ticketcatalogusoverzicht
  • Ledenprofielen
  • E-mails voor contact
  • Toegang tot eerdere nieuwsbriefarchieven
  • Downloadbare lotologie-screensaver, banners en logo's

Het is tijd om je geluk te testen

Als je het leuk vindt om twintig minuten voor een loterijmachine door te brengen om de beste loten uit te zoeken en de kans te voorspellen dat je er elke dag een grote winst mee zult maken, dan zou je erover moeten nadenken om die passie om te zetten in de wereld van verzamelen. Er is geen beter moment dan nu om een nieuwe manier te vinden om je geluk te testen door de online veilingen te doorzoeken op zoek naar unieke en interessante vintage loten en mee te doen aan de biedactie. Misschien win je wel eens de jackpot.

Aanbevolen: